Se designer og tv-vært Emil Thorups stilsikre sommerhus i Nordsjælland

For Emil Thorup er opskriften på sommerhuslivet lig med gode mennesker, lækker mad og nul vedligehold. Kig med og se hvordan han er lykkedes med at opnå alle dele i ét sommerhus.

Emil Thorups sommerhus

Tre sortmalede containerlignende moduler er bygget sammen på grunden i Nordsjælland. Huset er bygget på et 100 % bæredygtigt skruefundament fra Fremtidens Fundament. Marmordetaljerne på facaderne er rester af fliser fra Emils møbelvirksomhed Handvärk.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Sommerhuslivet

I et veletableret sommerhusområde i Nordsjælland rejser tre sammenbyggede containermoduler i al enkelhed sig op fra en græsplæne omringet af høje træer.

En del store vinduer fra gulv til loft præger husets facade, der er sort-malet og omkranses af en stor lys træterrasse på 200 m².

Når man træder indenfor, overraskes man af højden i rummene med hele tre meter i køkken-alrummet og stuen.

Emil Thorup

Emil Thorup op het houten terras van 200 m2, waar op elk moment van de dag wel een zonnig plekje te vinden is. De tuin is omgeven door hoge bomen, waarvan sommige ’s avonds verlicht zijn, en in een hoek van het perceel ligt een meertje.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Afstresning og nul vedligeholdelse

Det er Emil Thorup, grundlægger af møbelvirksomheden Handvärk og medejer af indretningsfirmaet Thorup Rohde Studio, der ejer sommerhuset. Han tager turen hertil fra København året rundt.

– Det er nærmest bygget som et helårshus, så det er meningen, det skal kunne bruges hele tiden. Og selvom sol og sommer normalt er essensen af sommerhusliv, synes jeg, det er vigtigt at kunne komme væk året rundt, fortæller Emil og fortsætter:

– Sommerhusliv er lig med total afstresning – det vil sige, at der er absolut intet, der skal ordnes og laves, når jeg kommer herop. Robotstøvsugeren kører automatisk rundt, og der er ingen dørtrin, der kommer i vejen for den. Jeg kommer aldrig til at forstå folk, der har sommerhuse, der skal passes og plejes, haver, der skal nusses om – medmindre man finder ro i det – og konstant renoveres. Derfor er materialerne i det her hus så vedligeholdelsesfrie som muligt.

Køkkenet i Emil Thorups sommerhus

Køkkenet er speciallavet af Fjorten03 for at passe til den store bagvæg og sprøjtemalet i en farve, Emil selv har valgt. En stor ø er centrum foran spisepladsen, og de lange højskabe på hele den ene væg rummer stort set alt, hvad der er brug for i et køkken. Det store runde bord er fra Dayly Furniture lavet på mål. Stolene omkring det er Pierre Jeanneret i træ og bast, som Thorup Rohde Studio selv importerer fra Holland. Et stort trætrug på bordet er oftest fyldt med frugt og grønt og ellers med enkle, smukke grene fra haven.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Emil Thorups sommerhus' køkken

Der er lavet en ekstra køkkendisk med vask, skjult opvaskemaskine og skabe ved siden af øen, og det giver en ekstra arbejdsplads og plads til afsætning, når der er mange mennesker samlet i sommerhuset.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Sommerhusliv er lig med total afstresning – det vil sige, at der er absolut intet, der skal ordnes og laves, når jeg kommer herop — Emil Thorup

LÆS OGSÅ

Stort og lyst køkken-alrum

Het hart van het huis is de grote leefkeuken, die baadt in het licht dankzij de grote ramen. De gietvloer van KBH Designgulve en de vezelcementplaten van Contec aan het plafond vormen het kader van de ruimte. De keuken zelf is helemaal wit, met strakke, greeploze oppervlakken om de sobere uitstraling te bewaren. De rijstpapieren lamp is van Ikea en de ingelijste afbeelding aan de muur is van Society 6. De lange transparante gordijnen van Brandsborg zijn zo gemaakt dat ze het lijnenspel niet doorbreken.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Hør og hygge

Huset er primært indrettet med naturlige farver og materialer som træ, sten og rattan samt kølige nuancer af grå og sand – her er stilen mere “hør og hygge”, som Emil kalder det, end den, han har hjemme i sin lejlighed.

Det vil sige, at han har kigget til brands som eksempelvis Tine K Home og Muji, som kan være med til at give noget modspil til det meget minimalistiske udtryk i arkitekturen – de bløde møbler, der står næsten skulpturelt med luft og plads omkring sig, skaber noget kontrast til de overordnede stramme linjer. Lange, lette og transparente gardiner fra gulv til loft foran alle vinduer giver privatliv uden at lukke lyset ude.

Stuen i Emil Thorups sommerhus

En Snoopy-lampe af Castiglioni fra Flos står på et konsolbord fra Christiansen & Co bag ved sofaen fra Tine K. Gulvtæppet er fra Layered, og det kubusformede sofabord er fra New Works

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Sofabord med nipsting

LIGT Op de salontafel ligt een verzameling fotoboeken met daarop een genummerde vaas van gerecycled ijzer van Blinkenberg & Scheel en een bronzen sculptuur van Casper Reiff

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Plads til alle

Der er tre relativt store soveværelser og et kammer, alle malet i dybe og intense farver fra File Under Pop, og alle værelser er placeret på en måde i huset, der giver plads til at trække sig tilbage og få privatliv, for som Emil siger:

– Vi er blevet for gamle til at sove på madrasser på gulvet. Folk skal have deres eget værelse og badeværelse, hvis de skal lokkes ud af de store herskabslejligheder inde i byen.

Emil Thorup vakantiehuis

Heel ingetogen staat er een grote kruik van Christiansen & Co voor de grote scheidingswand tussen de keuken en de woonkamer. De afbeelding aan de muur is van Society 6, het bankje komt van Tine K

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et uopslideligt sommerhus

Emil har selv stået for alt i forbindelse med opførelsen af huset: Han har tegnet det, lavet planløsning og indrettet det sammen med partner Line Hindsgaul, som han har Thorup Rohde Studio med.

Rum for rum har de formået at skabe en helhed i huset, bl.a. med gulve, der ligner beton, men som er bløde og lækre at gå på som linoleum og med lyddæmpende effekt. Det er praktisk talt uopslideligt og kan tåle både stiletter og hunde.

Og hvor end man kigger op, rammer blikket et roligt loft i fibercementplader, hvor der er integreret lys fra Philips Hue, naturligvis trådløst og stemme- samt centralstyret.

Soveværelset i Emil Thorups sommerhus

Sengen i Emils soveværelse er fra Muji, lamperne er fra Lampe Gras, og hørlinnedet på sengen er fra Muji.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Farverigt badeværelse i sommerhus

Armaturerne er fra Qtoo, vaskene fra Copenhagen Bath, og badeværelsesmøblet er fra Ikea med Silestone-terrazzobordplade

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Det er vigtigt for mig at kunne lave mad, så derfor skulle køkkenet være stort med masser af muligheder for at “entertaine”, som man siger på amerikansk, og have gæster — Emil Thorup
Farverigt soveværelse i sommerhus

Farverne i dette soveværelse er inspireret af ejeren af File Under Pop, Josephine Akvama. Sengen er fra Muji, lampen fra Lampe Gras, kunsten er fra Society 6, og den sort-hvide uldplaid er lavet af Linnea Andersson for Arket.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et køkken der kan entertaine

Det enkle, hvide køkken fra Studio Fjorten03 er et andet centralt element, både i huset og for Emil. Det er lavet med indbyggede hvidevarer, induktion med integreret emhætte, Quooker i rustfrit stål med danskvand, underlimet Blanco-vask og mat-slebne Silestone-bordplader i terrazzo, og der er rigeligt med skabsplads i den special-lavede højskabsvæg, der rejser sig i rummets fulde højde.

Køkkenet er kun adskilt af en væg i midten med adgang fra hver side til stuen.

– Den perfekte dag i sommerhuset er forbundet med samvær. Selv i frygteligt vejr elsker jeg at være her, omgivet af sjove mennesker. Det er vigtigt for mig at kunne lave mad, så derfor skulle køkkenet være stort med masser af muligheder for at “entertaine”, som man siger på amerikansk, og have gæster. Det er essentielt at kunne omgive mig med mennesker, jeg holder af.

Badeværelse med dobbelt brus

Der er dobbelt brus med armaturer i massivt rustfrit stål fra Qtoo i brusebadet og sæber fra Aesop.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Konsolbord med nipsting

Konsolbord fra Handvärk og skammel fra Christiansen & Co. Den lille grå trådløse lampe er fra Flos, skulpturen er fra Frama, og kurven er fra Ikea.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LÆS OGSÅ