Se influencer Sophia Roes stilsikre lejlighed i Indre By i København

Foruden inspiration fra modebranchen har Sophia også fået en god designopdragelse hjemmefra. Hendes mor er nemlig den danske møbel- og interiørdesigner Louise Roe.

Med et skarpt æstetisk blik...

... Har influencer og stylist Sophia Roe komponeret et maskulint og stramt interiør, hvor kun de mest essentielle elementer har fundet plads.

Stuen er det rum i lejligheden, som Sophia Roe bedst kan lide at opholde sig i. Og selvom hun har et skrivebord, ender hun altid med at sidde i den grønne vintage-Togo-sofa af Michel Ducaroy, når hun skal arbejde. Det runde gulvtæppe er designet af Andreas Martin-Löf for Nordic Knots, og lænestolen er Walter Gropius’ F51 i en special edition fra Sacrecoeur.

© Mikey Estrada

Sophia Roe siddende på gulvet i sit soveværelse.

© Mikey Estrada

Styling af mode kan oversættes til indretningen

Sophia Roe er influencer og freelancestylist, og arbejder dagligt med at skabe billeder til sin egen Instagram-profil såvel som for andre kunder i modebranchen. Den erfaring kommer til udtryk i en stilsikker æstetik, som folder sig ud i indretningen i hendes lejlighed i Indre By i København.

– Jeg er vant til at tænke i farver, teksturer og kontraster, når jeg sammensætter tøj og accessories. Det samme gør sig gældende, når jeg sammensætter objekter i mit hjem, fortæller Sophia.

Stålvasen i vinduet er Balloon Vase 04, designet af Sophias mor, Louise Roe. Til højre for den ses to vaser af Rick Owens.

© Mikey Estrada

Sofabordet i travertin er vintage. På bordet ses en skulpturel skål med låg af Vincent Van Duysen.

© Mikey Estrada

En god designopdragelse

Det virker næsten som om Sophias tøjstil er direkte oversat til stilen i hjemmet. Hun beskriver selv denne som maskulin og fortæller, hvordan hun altid arbejder efter et tone-i-tone-princip.

Således er hjemmet stramt komponeret i facetter af sort, hvid og beige, med nuancer af grøn som det eneste farverige indslag.

– Grøn er den farve, som jeg føler mig mest sikker ved, og da jeg fx fandt min Togo-sofa i vintage i grøn, vidste jeg, at jeg måtte have den. Den er lidt “protagonisten” i stuen og er det objekt, som jeg har valgt de andre ting efter, forklarer Sophia.

Foruden inspirationen fra modebranchen har Sophia også fået en god designopdragelse med hjemmefra. Hendes mor er nemlig den danske møbel– og interiørdesigner Louise Roe, hvis design i de seneste år har fundet vej til flere danske hjem.

– Min mor har helt klart haft indflydelse på mit kendskab til design. Det ligger lidt i blodet, idet jeg er vokset op med det. Min mor og jeg er meget enige, når det kommer til æstetik og design, så hun er altid den, jeg søger svar hos, hvis jeg har brug for et godt råd til indretning, fortæller Sophia.

Den lille vase er af Rick Owens, og askebægeret af Gilles Caffier. Begge dele er fra onlinegalleriet nicolaihecht.com.

© Mikey Estrada

I stuen ses Sophia Roes unikke evne til at sætte farver, teksturer og former sammen på stilfuld vis. Den hvide stol er Font Bold designet af Studio David Thulstrup for Møbel Copenhagen, og den lille lampe i baggrunden er Surface Sconce Lamp af Henry Wilson. Den er fra Rue Verte.

© Mikey Estrada

Et nyt forhold til hjemmet

I sit job som influencer og stylist er Sophia ofte på farten og rejser jorden rundt til diverse fotoskydninger. Men grundet forårets coronavirus har hun været tvunget til at være mere hjemme, og det har betydet, at hun har fået et andet forhold til sit hjem.

– Jeg har arbejdet fuld tid som influencer de sidste tre år. Under normale omstændigheder rejser jeg op til flere gange om måneden med mit job. Af den grund har jeg aldrig rigtig haft tid til at være hjemme i lang nok tid ad gangen til at føle det som et hjem. Lejligheden har mest af alt været et stoppested mellem rejserne. Under lockdownperioden har jeg endelig haft tid til at kunne slappe af og få anskaffet mig nogle ting, der for mig får den til at fungere som et hjem. Det synes jeg virkelig har været tiltrængt, fortæller Sophia.

Køkken-alrummet hænger sammen med stuen og med en lille kontorplads, så på den måde har Sophia stort set alle hjemmets funktioner i et rum. Det store alrum er der, hvor der er mest lys, og der, hvor Sophia primært opholder sig, når hun er hjemme. Bordet er fra Louise Roe, og spisestolene er fra Gubi.

© Mikey Estrada

Det smukke backgammonspil er af Giobagnara og er fra Rue Verte.

© Mikey Estrada

Foran det store vindue har Sophia et lille hjemmekontor. Den hvide stol er Panton Chair af Verner Panton, lampen er af Louise Roe, bordet er vintage fra 50’erne, og det store kunstværk er Silver Pickles af August Hugo.

© Mikey Estrada

Sophia Roe har spillet klaver, siden hun var en lille pige, og hendes bedsteforældre plejede at køre hende til klaverundervisning hver uge. Når hun spiller i dag, er det for hende som en terapeutisk rejse tilbage til gode barndomsminder. Vaserne på klaveret er fra Louise Roe.

© Mikey Estrada

Man kommer ind i lejligheden på øverste etage af to. Herfra er der adgang til alrummet med spisestue, køkken og stue. Nedenunder er der et lille soveværelse. I entréen står Font Bold Chair fra Møbel Copenhagen, Drip Mirror af Louise Roe samt Rivet Box fra Frama.

© Mikey Estrada

Kvadratmeterne er godt udnyttede

Noget af det, som gør, at Sophia har fundet sig godt til rette i lejligheden, er, at der er masser af lys, luft og opbevaringsplads.

– For mig er det vigtigt, hvordan man udnytter sine kvadratmeter. Den lejlighed, som jeg boede i før, var større, men pladsen var dårligere udnyttet. Jeg er god til at rydde ud i mine ting og gemmer kun genstande, som har værdi for mig. Mine skabe i hjemmet er opdelt og markeret med Dymo. Det giver mig ro, at der er orden og ikke for mange ting, fortæller Sophia om sit hjem, som kun har præcis de genstande, som hun bruger, elsker og har behov for.

© Mikey Estrada
© Mikey Estrada

Fra entréen er der også adgang til et lille badeværelse samt et walk-in-closet, hvor man bl.a. finder et konsolbord fra Gubi.

Over trappen har Sophia indrammet to invitationer fra fashionbrandet Celine og brugt disse som udsmykning. Den lille messingspotlampe er af Henry Wilson.

© Mikey Estrada