Dea Kudibal foran sin hoveddør
© Andreas Mikkel Hansen

Bliv inspireret af designer og kreativ direktør Dea Kudibals eventyrlige julehjem

Her får pynten lov til at pryde hjemmet hele julemåneden - og den er aldrig den samme som sidste år.

En smuk krans af tørrede blomster i rødlige nuancer

På døren til spisestuen har Dea Kudibal hængt en stor krans med tørrede blomster i nuancer af rød fra Stalks & Roots.

© Andreas Mikkel Hansen

Tid til at nyde julen

Hjemme hos designer og kreativ direktør Dea Kudibal handler julen om at være sammen med familien og om at komme helt ned i gear. Her bliver der pyntet op i den smukke 1900-talsvilla allerede i begyndelsen af december, så der er masser af tid til at nyde alle lysene og de overdådige dekorationer.

Juletræet får tilmed lov at blive stående helt til helligtrekongersdag – en tradition, hun har taget med sig fra sin mor.

Et pyntet juletræ med gaver under

Naturen udenfor vinduerne synes at blive trukket indenfor gennem det store vinduesparti og bader stuen i lys – og så er der heldigvis højt til loftet og plads til både juletræ og en vildtvoksende violinfigen.

© Andreas Mikkel Hansen
Farverige juleophæng

Årets juletræ er pyntet med alskens ophæng i feminine farver fra Privé Copenhagen, der emmer af personlighed og passer perfekt til det eventyrlige univers, Dea holder af at skabe omkring julen.

© Andreas Mikkel Hansen
Farverig juletræspynt
© Andreas Mikkel Hansen
Motiver fra naturen pynter træet sammen med glitter
© Andreas Mikkel Hansen

En eventyrlig stemning

Stilen varierer fra år til år, men stemningen er altid varm og nærværende og gerne med et strejf af eventyr. Deas skarpe øje for farver og design er ikke til at tage fejl af, og hendes uddannelse som skrædder, der har ført hende rundt i store dele af verden, afspejler sig både i hendes gennemtænkte indretning og i de tørklæder og tøjkollektioner, hun har designet i eget navn, siden hun tilbage i 2003 grundlagde sin virksomhed.

– Det er selvfølgelig vigtigt, at forretningen kører, men tiden er en knap ressource, og vi må ikke glemme os selv og hinanden. I julen prioriterer vi at være hjemme og at slappe af. Vi vil ikke fare til en masse arrangementer, men elsker i stedet at holde frokoster og middage herhjemme med dem, vi holder af, fortæller Dea.

En farverig bordopdækning til jul

Bordet er dækket med Royal Copenhagens Flora-stel, Moon-bestik fra Cutipol, dækkeservietter fra Zara Home, farvede champagneskåle fra Brix Brocante, vandglas fra Fabrek og Georg Jensens Cobra-lysestager i rosa guld. Adventskransen fra Poppykalas fungerer som et prægtigt centerpiece, der binder det hele sammen.

© Andreas Mikkel Hansen
Serviet med fløjsbånd og tørrede blomster
© Andreas Mikkel Hansen
Servietter med farverige tørrede blomster

Servietterne er bundet med farvede fløjsbånd og dekoreret med tørrede blomster – en nem måde at bringe farver i spil på.

© Andreas Mikkel Hansen
Et smukt dækket langbord omgivet af kunst

Spisebordet fra Rosmosegaard er omkranset af velourstole fra Moosroom, der giver hele arrangementet en vis tyngde. Maleriet til venstre er af Jakob Steen, mens det lysende værk er af Evren Tekinoktay.

© Andreas Mikkel Hansen

Inspiration fra Royal Copenhagens Flora-stel

I år er julebordet dækket med pasteller, kunstneriske evighedsbuketter og farvede glas. Inspirationen fandt hun på Royal Copenhagens Flora-stel, der er en nyfortolkning af det klassiske Flora Danica-stel med dekorative blomster-motiver.

Farverne og stilen fra bordet er gennemført i hele hjemmet, hvor juletræets pynt ligeledes er holdt i feminine farver med personlige ophæng i alskens former.

Køkkenø med blomster og drinks

Ved køkkenøen er der plads til familiens gæster, der kan nyde en drink, mens maden bliver lavet. Kunstværket i guld er af Mikkel Carl og passer perfekt til barstolenes stel i messing, der sammen med alskens blomster bryder med de mange nuancer af grå i køkkenet.

© Andreas Mikkel Hansen
Lækre drinks serveret på en bakke

Der er skænket drinks i elegante krystalglas, der får et anderledes twist i selskab med de små farvede vandglas.

© Andreas Mikkel Hansen
Stue indrettet med forskellige farver og mønstre

Dea er mester i mønstre og er ikke bange for at indrette med mange af dem, som her i stuen, hvor både gulvtæppe og puder er i forskellige farver og mønstre. Det antikke sofabord i træ bringer varme ind i indretningen og spiller fint sammen med de rå bjælker i loftet.

© Andreas Mikkel Hansen

Traditioner er smeltet sammen

De mange farver falder fint i tråd med hjemmets øvrige indretning, hvor mønstrede tekstiler og markante kunstværker pryder adskillige overflader og bryder med de lidt tungere, nærmest maskuline møbler og rustikke tværbjælker i loftet.

– Det vigtigste for mig er at skabe en varm og hyggelig stemning. De sidste par år har min adventskrans fra Poppykalas gjort mig så glad, så den er blevet et vigtigt element i julen herhjemme. På juletræet er der både levende lys og elektriske pærer, da min mands familie har tradition for levende lys, mens jeg vil have lys i træet hele tiden. På den måde har vi smeltet forskellige traditioner sammen og gjort dem til vores, siger hun.

Julegaver, julepynt og julekort har indtaget pladsen ved dette bord

Ved skrivebordet fra Antikgården skriver Dea julehilsner til dem, hun holder af. Muranovaserne i vindueskarmen er fra Millefiori Interior, mens det multifarvede juletræ lavet med perler er af Krista Werdelin.

© Andreas Mikkel Hansen
Skøn farverig indpakning i lilla nuancer

Dea elsker at pakke gaver ind, og hun samler gerne fine bånd og genbrugspapir i løbet af året, som hun kan bruge til sin personlige indpakning.

© Andreas Mikkel Hansen
Glitrende juletræer

De metalliske juletræer i guld og rød er fra Privé Copenhagen.

© Andreas Mikkel Hansen

Faste rutiner i smukke rammer

Det er netop de fælles traditioner, der er kernen i Deas families jul. Dea dækker bordet, og sammen trodser familien det kolde vejr og går ture i den omkringliggende natur. De ser de samme film gang på gang, spiser sig mætte i risalamande juleaften og glemmer ofte at få sunget de klassiske salmer rundt om træet. Det er lige præcis sådan, julen bør være – og den er det i de smukkeste rammer.

Soveværelse i blå/grå toner

Soveværelset er holdt i blå nuancer for at skabe ro. Muslinge-puderne er fra Rêve de Renard i København, og sengetæppet er fra Oliver Gustav. Værket over sengegavlen fra Rue Verte er af Julie Lænkholm. Sidebordet fra Green Square rummer alskens bøger, der giver rummet personlighed, og som kan læses i skæret fra Gubis væglampe. Flora-stellet på bakken er fra Royal Copenhagen.

© Andreas Mikkel Hansen