Kom med på besøg i det blå og røde juleunivers hos instagrammer Sofie Amalie Rolandsen

Da Sofie Amalie Rolandsen og familien fik nye spisebordsstole malet i en himmelblå nuance, blev hun inspireret til et julebord i et gennemført blåt tone i tone look kombineret med et væld af røde blomster.

Blomsterkrans på hoveddøren

Allerede når gæsterne ankommer til lejligheden, bliver julens farvetema introduceret i form af den smukke krans udført af Holly Flower Studio. Den blå ramme er en fast del af hoveddøren og slår en gennemgående tone an i Sofie Amalie Rolandsens farverige univers.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press

Iøjnefaldende farver

Hvis du følger Sofie Amalie Rolandsen på Instagram under navnet @thustthefuss, vil du ikke kunne undgå at bemærke hendes store kærlighed til farver og til kreative gør-det-selv-løsninger.

Iøjnefaldende farver og farvekombinationer er helt naturligt også en bærende faktor, når hun skal dække et stemningsfuldt julebord, og i år har hun valgt klare blå farver og forskellige røde nuancer i kombination med sarte pasteller. Og inspirationen kom fra et uventet sted.

– Idéen udsprang fra de smukke blå spisebordsstole, som jeg for nylig faldt over. De gav spisestuen et helt nyt look og en masse sjove idéer til både bord og indretning, fortæller Sofie.

Service til julebordet

Julebordet bliver dækket med både nyt og gammelt, noget rødt og noget blåt. Den blå farve skaber ikke kun den røde tråd i julepynten, men også nostalgi og minder tilbage til Sofie Amalies barndom.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press
Sofie Amalie Rolandsen

Sofie Amalie Rolandsen står bag Instagram-profilen @thusthefuss og er blogger, indretningsarkitekt og webshopejer. Hendes farverige univers skinner også igennem, når hun pynter op til jul i familiens lejlighed på Frederiksberg.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press
Farverigt julebord

Den blå farve på spisebordsstolene blev kimen til julebordets blå tema. Stolene er designet af Kai Lyngfeldt Larsen, og deres tidligere ejer har vovet pelsen og malet dem i den blå farve, som nu giver dem en moderne karakter. Stolene står omkring et gammelt Fritz Hansen-bord, model A826, som er prydet af en eventyrlig borddekoration. Dekorationen har Flower Studio kreeret af friske blomster i forskellige røde nuancer, som komplementerer nostalgien i den røde tinsoldat på skænken. Billederne er fra venstre: plakat fra Poppykalas, Richard Colman x Hay særudgave og på gulvet et litografi af Farshad Farzankia. Skænken er fra Tylko. Vægfarven er Sval Sjø fra Jotun.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press

"Den blå farve giver en dejlig ro i rummet og er for mig en eviggyldig klassiker"

Sofie Amalie Rolandsen er vild med det blå tone i tone-look, som hun har ført videre med en lys blå farve på væggene, og besluttede derfor at fortsætte i det blå spor.

– Den blå farve giver en dejlig ro i rummet og er for mig en eviggyldig klassiker, som kan tones ned til hverdag og op til højtid. Blå minder mig om min mor og min barndom, som var fyldt med mørkeblå nuancer. Jeg synes, blå hører hjemme på ethvert spisebord, uddyber hun.

LÆS OGSÅ

Flot og farverig bordopdækning

Nyt og gammelt mødes, og de blå toner ses på både middagstallerkenen Blomst fra Royal Copenhagen, juletallerkenen af Harald Wiberg for Bing & Grøndahl og vandglassene fra Kodanska. Bestikket af mærket Bistrot fra franske Sabre er også i en blå farve og toppes med blå stearinlys fra svenske Ester & Erik.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press
Flot blomsterdekoration midt på julebordet

Vinglassene er vintagekrystalglas fra Cristal d’Arques og hedder Blå Safir.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press
Servietter fra Hay

Bestikket er lejet hos A Table Story. For at give lidt modspil til de blå nuancer har Sofie Amalie ud over røde toner tilsat sarte pasteller i form af servietter fra Hay.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press

En interesse for bolig og indretning

Sofie Amalie Rolandsen kvittede for seks år siden sit arbejde på et designbureau for at springe ud som selvstændig med udgangspunkt i Instagram-profilen @thusthefuss. Her deler hun ud af sin interesse for bolig og indretning, og ved siden af blogger hun om bl.a. gør det selv-idéer, løser indretningsopgaver for private og laver små pop op-kollektioner med interiør, som hun sælger i sin webshop. Hendes julebord opsummerer essensen af, hvordan hun kan lide at indrette sig: klassisk med et farverigt twist.

– Det må ikke blive for stilrent, og jeg elsker at blande både stilarter og materialer: vinglas med en snert af 80’erne, vandglas i nutidige, friske farver, gamle juleplatter og fransk bistrobestik på en bund af klassisk og lidt romantisk Royal Copenhagen, fortæller hun.

LÆS OGSÅ

Adventskrans i fine farver

Adventskransen er sammensat af farvenuancer, som findes på møbler og tilbehør i stuen. Den er bundet af Holly Flower Studio og har fået plads på det lille sidebord Lato LN8 fra &Tradition.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press
Stue med masser af farver og mønstre

På sofabordet, som er fra Eva Solo Furniture, står stearinlys fra Ester & Erik som en hel skov af farver, der komplementerer både sofaen, en vintageudgave af Arne Norells Ilona, og billederne på væggen – en plakat af Tom Wesselmann og et litografi af Helle Thorborg. Væggen er malet i farven Lys Syrin fra Jotun. Lænestolen CH25 fra Carl Hansen & Søn får moderne modspil af en puf fra KISS, en væglampe fra Ferm Living og en stribet Filigrana pendel fra Established & Sons. Champagneglassene på bordet er fra Anna von Lipa.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press

En traditionel og afslappet juleaften

I Sofie Amalie Rolandsens familie er de typisk mange samlet til julemiddag, ofte omkring 15-20 stykker, men efter at hun og kæresten, Niels, er blevet forældre til to små børn, har formen ændret sig, og den lille familie brygger nu på deres egne juletraditioner. Indtil nu har de kun været de nærmeste hjemme hos dem selv.

– Jeg forestiller mig, at vi holder en ret traditionel og afslappet juleaften, hvor vi mødes og hygger med Disneys juleshow om eftermiddagen og i fællesskab gør maden klar og dækker bordet. Ud over den brune sovs er juletræet det bedste, jeg ved, ved julen. Mit første tydelige juleminde er juletræet i min bedstemors stue i hendes gamle herskabslejlighed på Vesterbro. Som jeg husker det, var det mindst tre meter højt. Det var så flot og magisk, og for mig har juletræet betydet noget helt særligt lige siden.

Hylder med flotte kopper og glas

På åbne hylder i køkkenet pynter papirjuletræer fra Søstrene Grene og nogle fine papirfugle på snor. Farverige krus fra Julie Damhus Studio står sammen med glas fra Hay og Kodanska, vinglassene Regina fra Holmegaard og en mælkekande købt i Japan. På køkkenbordet er der gjort klar til småkagebagning, og ved siden af står skåle og fad fra Lyngby Porcelæns DAN-Ild-serie og en vintagekande i glas fra Holmegaard.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press
Mandelgave i indpakket i stof

Mandelgaven er pakket ind i en stofrest og dekoreret med friske blomster – i julebordets blå og røde farvetema naturligvis.

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Glotti Press

LÆS OGSÅ