Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vandbakkelser med appelsin og nougat

Ejendomsmægleren Frederik Haun kan andet end at sælge huse – han bygger underværker, hvor sukker og chokolade forvandles til delikate søde oplevelser. Her får du hans opskrift på vandbakkelser med fyld.

Frederik Hauns opskrift på vandbakkelser

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Vandbakkelserne får her ekstra volumen af et kikselag på toppen og fyld af appelsin og nougatcreme. Pyntet består af grene af tempereret mørk chokolade.

Vandbakkelser med appelsin og nougat

Opskrift af Frederik Haun

Kikselag
100 g smør
100 g mel
100 g rørsukker Orange pastafarve

• Pisk smør, mel og sukker sammen til en ensartet masse. Farv massen med orange pastafarve lidt ad gangen, til den ønskede farve opnås.
• Rul dejen fladt imellem 2 stykker bagepapir til ca. 0,3 mm. Læg dejen på frys, så massen er helt kold.
• Udstik med en rund udstikker cirkler, der passer med de ringe, du senere skal sprøjte af vandbakkelsesde- jen. Læg dem på frys og vent med at tage dem af bagepapiret, til de skal bruges.

Vandbakkelser
1 dl vand
1 dl sødmælk
100 g smør
100 g mel
3 store æg
Nip salt

• Bring vand, mælk og smør i kog.
• Drys mel i, og pisk kraftigt med elpisker. Dejen skal være blank og slippe gryden.
• Rist dejen af i et par minutter på fuld blus og pisk imens.
• Hæld dejen i en skål og lad den hvile et par minutter .
• Pisk et æg i ad gangen, hvert æg skal piskes helt ud.
• Ved æg nr. 2 vil dejen begynde at samle sig og være ensartet. Dejen må ikke blive for flydende, men tilsæt gerne hele æg nr. 3 hvis den er for fast.
• Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt kranse på ca. 8 cm i diameteren.
• Der skal laves 10 stk.
• Fordel nu den farvede kikse-dej på vandbakkelserne.
• Bag ved alm ovn 175° i 35 min. VIGTIGT ikke at åbne ovnen de første 20-25 min., da de ellers vil falde sammen.
• De er færdigbagte, når de er mørke i bunden og lyder hule, når du banker på dem.
• Lad dem køle helt af.

Appelsingelé
Saften fra 10 appelsiner
50 g rørsukker
3 blade husblas
1 tsk. æblesyre (kan erstattes med saften fra 1-2 citroner)

Nougatcreme
100 g nougat
50 g mælkechokolade 3 dl piskefløde

200 g mørk chokolade til chokoladegrene

Appelsingelé
• Udblød husblas i koldt vand i 15 min
• Pres saften ud af alle appelsiner og varm den op til kogepunktet.
• Tilsæt sukker og kog yderligere 5 min.
• Tilsæt æblesyre eller citronsaft og smag til
• Fjern gryden fra blusset, vrid husblassen fri for vand og rør den ud i massen.
• Hel geléen i en frysepose og lad den køle helt af til den stivner
• Når massen er stiv, piskes den op til en ensartet masse.
• Nu er den klar til brug.

Nougatcreme
• Skær nougat og chokolade i små stykker, og hæld det i en skål.
• Opvarm fløden til koge- punktet og hæld det over massen. Rør i midten af massen til det hele er smeltet og stavblend til en ensartet masse.
• Hæld cremen i en frysepose, og lad den køle helt af til under 5 grader i fryseren.
• Når cremen er kold, piskes den kort i 30 sek. til den er luftigt. Pas på med ikke at piske for meget, da den ellers vil skille.
• Hæld cremen i en pose med stjernetyl.

Samling af kagerne
• Flæk vandbakkelseskransene med en brødkniv.
• Fyld den nederste del op med et lag appelsingelé.
• Sprøjt noguatcremen ud i et tykt lag, så der kommer højde på og luk til med den øverste del af vandbakkelsen.
• Sprøjt små dutter af nougatcremen på toppen.
• Pynt med tempererede chokoladegrene. Se, hvordan du tempererer chokolade her.

Find flere opskrifter fra Frederik i Alt om Mad, som du får med, hvis du køber det nye BO BEDRE. Velbekomme!

Frederik Haun fra Den store bagedyst

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Håndplukket til dig