Vandbakkelser med passionscreme © Stine Christiansen

Bliv familiens mesterbager: Choux au craquelin med passions-kokosmousse

Klassiske vandbakkelser får sprød topping af craquelin i denne opskrift, hvor de bliver fyldt med en creme passion.

Vandbakkelser med passionscreme

Coco choux au craquelin og creme passion

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 vandbakkelser

Kokosmørdej

  • 10 g hvedemel
  • 3⅓ g kokosmel
  • 12 g sukker
  • ¼ Nip salt
  • 10 g smør

Vandbakkelser

  • 10 g smør
  • ¼ dl vand
  • 15 g hvedemel
  • ⅓ tsk. sukker
  • ¼ Nip salt
  • æg (str. M/L)

Passions-kokosmousse

  • blade husblas
  • ½ dl piskefløde
  • ⅓ dl kokosmælk
  • 58 g hakket hvid chokolade
  • ½ spsk. passionsfrugtsirup
  • ½ passionsfrugter (saft)

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel, kokosmel, sukker og salt.
  1. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen.
  1. Ælt den hurtigt sammen, form til en kugle, tryk den flad, og læg den mindst 30 min. i køleskabet.
  1. Rul mørdejen ud i 5 mm tykkelse og udstik 12 runde kager med samme diameter som vandbakkelserne.
  1. Tænd ovnen og sæt temperaturen på 200°.
  1. Bring smør og vand i kog.
  1. Tilsæt melet og rør kraftigt, indtil dejen slipper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank.
  1. Rør sukker og salt i.
  1. Afkøl dejen lidt og rør æggene i et ad gangen.
  1. Det er vigtigt, at der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd.
  1. Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir med en stjerneformet tylle i 12 runde toppe.
  1. Placér en kokoskage på hver.
  1. Bag vandbakkelserne ved 200° i ca. 30-35 min.
  1. Det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes de første 25 min., for så falder de sammen.
  1. Når de ser bagte ud, tages en enkelt ud og lægges på risten. Holder den formen, er de færdige, men begynder den at falde sammen, skal de have lidt mere.
  1. Læg husblas i blød.
  1. Bring fløde og kokosmælk i kog og hak chokoladen fint.
  1. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i den varme kokosfløde.
  1. Rør til det er helt opløst.
  1. Bland passionsfrugtsirup, samt siet saft fra passionsfrugterne, og rør det i cremen.
  1. Sæt den koldt til næste dag.
  1. Pisk cremen luftig og tyk og kom den i en sprøjtepose.
  1. Flæk vandbakkelserne og fyld dem med creme.
  1. Læg låg på og drys evt. med flormelis.
  1. Servér straks.