Fingersandwich
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Invitér på afternoon tea

Afternoon tea stammer tilbage fra 1800-tallet, hvor hertuginden Anna af Bedford havde den der følelse af småsult sent på eftermiddagen – og traditionen med små sandwich og kager opstod. Begynd med små hjemmelavede åbne sandwich.

Fingersandwich

Ingen te uden fingersandwich. Her serverer vi tre forskellige slags, alle åbne og med hjemmebagt sandwichbrød.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stort brød

Hjemmebagt sandwichbrød

  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 100 g havregryn
  • 6 spsk. sukker
  • 150 g blødt smør
  • 200 g hvid fuldkornshedemel
  • 4 tsk. salt
  • 800 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Lun mælken til fingervarmt, og hæld den i en skål. Opløs gærenheri.
  1. Tilsæt æg, havregryn, sukker og smør skåret i tern, og rør sammen.
  1. Tilsæt hvid fuldkornshvede og salt, og rør sammen.
  1. Ælt nu hvedemel i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  1. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og form til et brød.
  1. Kom det i en smurt rugbrødsform med bagepapir, og lad det hæve tildækket i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
  1. Tænd ovnen på 175o varmluft.
  1. Læg et stykke bagepapir over formen og en bageplade, så brødet ikke hæver over kanten. Bag brødet i ca. 60 min.
  1. Tag det ud af ovnen, og lad det afkøle i formen i ca. 15 min., før det vendes ud og afkøles på en bagerist.
Fingersandwich
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Radiser med citronricotta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 snitter

Radiser med citronricotta

  • 50 g ricotta
  • flagesalt
  • revet skal af 1 ubehandlet citron
  • ¼ bundt radiser
  • 1 skiver sandwichbrød
  • ¼ potte brøndkarse

Sådan gør du

  1. Rør ricotta med flagesalt efter smag og revet citronskal.
  1. Skyl radiserne, og skær i skiver.
  1. Smør brødet med ricotta, og top med radiser og brøndkarse.
  1. Krydr med peber, og skær brødene over.

Avocado med æg og spirer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 snitter

Avocado med æg og spirer

  • ½ æg
  • ½ modne avocadoer
  • saft ad 1/2 citron
  • ¼ chili
  • 1 skiver sandwichbrød
  • ¼ potte ærteskud

Sådan gør du

  1. Kog æggene i ca. 10 min., og afkøl.
  1. Pil æggene, og hak dem.
  1. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og mos avocado med citronsaft.
  1. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  1. Vend avocado med æg og chili, og smag til med salt og peber.
  1. Top brødene med avocado med æg og ærteskud, og skær dem over.
Fingersandwich
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Laks og cream chesse

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 snitter

Laks og cream chesse

  • 1 skiver sandwichbrød
  • 25 g flødeost naturel
  • 50 g røget laks i tynde skiver
  • ¼ agurk
  • 2 str. ørredrogn
  • ¼ bakke karse
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

  1. Smør brødet med flødeost, og top med laks, agurk i skiver og ørredrogn.
  1. Drys med karse, og skær brødene over.
  1. Krydr med salt og peber.