Opskrift på hjemmebagt sandwichbrød
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Opskrift på hjemmebagt sandwichbrød

Ingen afternoon the uden fingersandwich. Og ingen fingersandwich uden lækkert, hjemmebagt sandwichbrød. Du får opskriften på vores favorit her.

Hjemmebagt sandwichbrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stort brød

  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 100 g havregryn
  • 6 spsk. sukker
  • 150 g blødt smør
  • 200 g hvidt fuldkornshvedemel
  • 4 tsk. salt
  • 800 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Lun mælken til fingervarmt, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri.
  1. Tilsæt æg, havregryn, sukker og smør skåret i tern, og rør sammen.
  1. Tilsæt hvidt fuldkornshvedemel og salt, og rør sammen.
  1. Ælt nu hvedemel i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  1. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og form til et brød.
  1. Kom det i en smurt rugbrødsform med bagepapir, og lad det hæve tildækket i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  1. Læg et stykke bagepapir over formen og en bageplade, så brødet ikke hæver over kanten. Bag brødet i ca. 60 min.
  1. Tag det ud af ovnen, og lad det afkøle i formen i ca. 15 min., før det vendes ud og afkøles på en bagerist.