Timm Vladimir
© Timm Vladimir

Få Timm Vladimirs opskrift til at lave en ekstra portion af de sprøde svær

Flæskesvær er en sikker favorit! Både på julebordet, men også som en snack resten af året. Få Timm Vladimirs opskrift til at lave de sprøde svær – og giv dem et nyt og anderledes twist.

Flæskestegen er en klassiker hos mange juleaften.

Men det er nok ikke forkert at sige, at det især er de sprøde svær, der gør den til en sværvægter på julebordet.

Og netop af den årsag laver TV-vært og kogebogsforfatter, Timm Vladimir, altid en ekstra portion af de dejligt knasende svær til sine gæster.

Få Timms opskrift på ekstra svær med garanti for sprødhed – og 3 idéer til at gøre dem ekstra lækre nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ

Opskrift på flæskesvær
© Timm Vladimir

Sådan laver du sprøde svær: Få Timm Vladimirs opskrift

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portion

  • 2 god portion grisehud fra svineslaget
  • Salt

Sådan gør du

  1. Start med at beklæde en bradepande med bagepapir.
  1. Skær derefter sværene ud i en bredde på 1-1,5 cm, og læg dem enkeltvis med fedtsiden nedad på bagepladen.
  1. Kom bagepapir ovenpå sværene, og læg derefter en bageplade ovenpå, så de lægger i let pres. Ved at lægge dem i pres, bliver sværene lige og dermed nemmere at servere på en fin måde.
  1. Steg nu sværene i ovnen på 150 grader i 30 min.
  1. Tag dem så ud af ovnen, hæld fedtet fra, og sæt dem så tilbage i ovnen i 30 min.
  1. Når der er gået 30 min., tager du dem igen ud af ovnen og hælder fedtet fra.
  1. Lad dem så stå og hvile i 30 min uden bagepladen på toppen.
  1. Læg derefter bagepladen ovenpå igen, og sæt dem tilbage i ovnen i 30-45 min. Idéen er langsomt at smelte fedtet fra og gøre dem sprøde over tid.
  1. Tag dem så ud af ovnen, drys dem med salt, og lad dem køle ned.

TIMMS TIP Få slagteren til at skære grisehuden ud for dig. Sig, at du skal lave flæskesvær, så ved slagteren godt, hvad du skal have.

Den ekstra lille detalje, der gør hele forskellen ...

Nu er sværene i princippet klar til at blive spist.

Men serverer du dem som en snack andre dage end juleaften, har Timm 3 idéer til, hvordan du kan give dem et nyt og lækkert twist.

  1. Drys sværene med frugtpulver, som fx solbær, citron, appelsin, yuzu eller eddike.
  2. Drys med krydderier, som fx tandoori, meximix eller dukkah.
  3. Dyb den ene ende af sværene i chokolade.

Og er din første indskyldelse også, at det lyder lige lovlig mærkeligt, så forstår vi dig godt. Men ...

– Det virker altså. De gjorde det med chokoladen på Noma i sin tid, siger Timm Vladimir til Bobedre.dk.

Og så kan vi jo ikke andet end at stole på den erfarne kogebogsforfatter.

Bon Appétit.

LÆS OGSÅ