Den moderne udgave af flæskestegssandwichen
Med hjemmesylt og surdejsboller har klassikeren fået et moderne løft.
AfGitte Heidi Rasmussen
Den moderne flæskestegssandwich
6 stk.
Det skal du bruge:
- 1 lille dry-aged flæskesteg fra Friland, ca. 1 kg
- 6 grove surdejsboller
- Dijonnaise
- Salt og peber
Syltede agurker og løg
- ¾ dl eddike
- ½ dl kogende vand
- 2 spsk. sukker
- 1 salatløg
- ½ agurk
Coleslaw
- ½ spidskål
- 1 æble
- 75 g cremefraiche (18%)
- ¼ dl eddike
- 1 spsk. sukker
- Salt og peber
- ½ bdt. dild
Sådan gør du:
- Gnid stegen med groft salt, så saltet kommer ned imellem sværen, og gnid derefter med peber.
- Læg stegen i et ovnfast fad, og læg en skive rå kartoffel under, så sværen ligger vandret.
- Sæt stegen i en kold ovn, stil temperaturen på 200°, og steg stegen i ca. 1½ time, til centrumstemperaturen er 65°.
- Hvis sværen ikke er sprød, når centrumstemperaturen er omkring 55°, skrues temperaturen op på 225°.
- Rør eddike, vand og sukker sammen. Rør, til sukkeret er opløst.
- Skær løg og agurk i tynde skiver, og hæld eddikelagen over. Lad det trække i mindst 1 time.
- Snit spidskål og æble fint, og vend det i en dressing af cremefraiche, eddike og sukker.
- Smag til med salt og peber, og drys med hakket dild.
- Skær sværen af stegen, og skær kødet i tynde skiver. Del sværen.
- Flæk bollerne, og smør dem med dijonnaise.
- Fyld dem med slaw, steg, svær og syltede agurker og løg.
- Pynt med ekstra dild, og servér.