
Æble-cupcakes
En lækker, lille eftermiddagshapser til kaffen ...
AfMorten Heiberg
Æble-cupcakes
Opskrift til 12 stk.
Det skal du bruge:
- smør 125 g, blødt
- sukker 150 g
- marcipan 80 g
- æg 2 stk.
- hvedemel 200 g
- bagepulver 2 tsk.
- æblejuice ¾ dl
- Calvados 1-2 spsk.
- sødmælk 2 spsk.
- æble 1 stk., stort, fri for kernehus og skåret i små tern
Det skal du gøre:
- Forvarm ovnen til 180°.
- Pisk smør og sukker sammen i en skål.
- Riv marcipanen fint, og pisk den med i smørblandingen.
- Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk til blandingen er luftig.
- Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål, sigt dem over smørblandingen og vend det hele sammen.
- Vend til sidst æblejuice, Calvados, mælk og æbletern i og fordel dejen i papirforme.
- Bag i ca. 25 min., afkøl på en bagerist.
Kanelmarengs til toppen
OBS: Du skal bruge en gasbrænder.
- sukker 300 g
- vand 1 dl
- æggehvider 4 stk.
- stødt kanel 1-2 tsk.
Det skal du gøre:
- Kom sukker og vand i en lille kasserolle og bring det i kog, til det når ca. 120°.
- Pisk æggehviderne let stive, og hæld den varme sukkerlage i en tynd stråle heri under piskning.
- Tilsæt kanel og pisk til marengsen er glat og kold.
- Kom i en sprøjtepose, sæt en top oven på de færdige kager og brænd hver marengs et par sekunder med en gasbrænder.