© Lars Ranek

Æble-cupcakes

En lækker, lille eftermiddagshapser til kaffen ...

Æble-cupcakes

Opskrift til 12 stk.

Det skal du bruge:

  • smør 125 g, blødt
  • sukker 150 g
  • marcipan 80 g
  • æg 2 stk.
  • hvedemel 200 g
  • bagepulver 2 tsk.
  • æblejuice ¾ dl
  • Calvados 1-2 spsk.
  • sødmælk 2 spsk.
  • æble 1 stk., stort, fri for kernehus og skåret i små tern

Det skal du gøre:

  1. Forvarm ovnen til 180°.
  2. Pisk smør og sukker sammen i en skål.
  3. Riv marcipanen fint, og pisk den med i smørblandingen.
  4. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk til blandingen er luftig.
  5. Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål, sigt dem over smørblandingen og vend det hele sammen.
  6. Vend til sidst æblejuice, Calvados, mælk og æbletern i og fordel dejen i papirforme.
  7. Bag i ca. 25 min., afkøl på en bagerist.

Kanelmarengs til toppen
OBS: Du skal bruge en gasbrænder.

  • sukker 300 g
  • vand 1 dl
  • æggehvider 4 stk.
  • stødt kanel 1-2 tsk.

Det skal du gøre:

  1. Kom sukker og vand i en lille kasserolle og bring det i kog, til det når ca. 120°.
  2. Pisk æggehviderne let stive, og hæld den varme sukkerlage i en tynd stråle heri under piskning.
  3. Tilsæt kanel og pisk til marengsen er glat og kold.
  4. Kom i en sprøjtepose, sæt en top oven på de færdige kager og brænd hver marengs et par sekunder med en gasbrænder.