Sådan sikrer du det bedste indeklima til jul

Vil du gerne optimere rengøringen op til jul? Så læs med her, hvor du får de 5 bedste rengøringsråd fra Nilfisk.

Skab et sundt indeklima til jul

Julen nærmer sig, og nu skal hele familien snart samles til nærvær og hygge inden døre. Det er altid en god idé med en ekstra dybdegående rengøring, når mange bruger de samme faciliteter, men især i disse tider, hvor afspritning og mundbind også er blevet en del af vores hverdag.

Her får du Nilfisks 5 bedste råd til julerengøringen, så I kan komme sikkert og trygt igennem julen med et sundt indeklima.

Udluftning
© Catherine Falls Commercial

1. Luft ud flere gange dagligt

Det er vigtigt at lufte ud jævntligt og dagligt, da udluftning kan være med til at holde både temperatur og luftfugtighed i den rette balance.

Det anbefalede luftfugtighedsniveau ligger på 40 - 60%, og det er videnskabeligt bevist, at ved den rette luftfugtighed, så bekæmpes bl.a. luftbårne influenzainfektioner bedre. Det vil vi jo gerne alle sammen undgå at blive smittet med, så åbn vinduerne et par gange om dagen og nyd den friske luft.

2. Sving støvsugeren ofte

Vil du gerne undgå, at der samler sig støv og skidt fra sengetøj, mad, sko og andet rundt omkring i hjemmet, så sving støvsugeren en ekstra gang. På den måde holder du ikke blot gulvet rent, men også luften - og dermed sikrer du hele familien et bedre indeklima til jul.

3. Vælg en støvsuger, der er tæt

For at luften også skal holde sig ren, når du render rundt og støvsuger, er det vigtigt, at du benytter en støvsuger, som er så tæt som muligt.

En tæt støvsuger kan nemlig sikre en effektiv opsamling og filtrering af støvet, så de små partikler holdes tilbage, når støvsugeren igen blæser luft ud. Det kan være særligt gavnligt, hvis du fx har allergikere i hjemmet, men det er naturligvis fordelagtigt for enhver, der gerne vil have dejlig, ren luft i hjemmet. Nilfisk anbefaler deres ELITE-model, der både har et certificeret filter og testet ved Allergy UK organisationen.

LÆS OGSÅ

Håndholdt støvsuger fra Nilfisk
© Nilfisk

4. Brug et certificeret filter i din støvsuger

Når du skal vælge et filter til din støvsuger, så gå efter et, der er certificeret. På den måde kan du minimere risikoen for at få små og potentielt farlige støvpartikler i lungerne og dermed opretholde den gode, rene og høje luftkvalitet derhjemme.

Vira og bakterier har en meget lille partikelstørrelse, og derfor kan filtre i sig selv ikke altid fange dem. De bittesmå partikler binder sig dog altid til større partikler og skidt, og derfor kan man netop fange dem, hvis man har et godt, certificeret filter i sin støvsuger.

Nilfisk pointerer desuden, at det er vigtigt, at man som tommelfingerregel husker at få skiftet sit filter minimum 1 gang om året - afhængigt af, hvor ofte man bruger støvsugeren.

5. Skift støvsugerposen, når den er halvt eller ⅔ fyldt

Det er først og fremmest det allerbedste at vælge en støvsuger med pose, da det sikrer, at skidtet ikke hvirvler rundt, både når man støvsuger og tømmer støvsugeren.

For at opnå en optimal sugeevne bør man skifte posen, når den er halv eller ⅔ fyldt. Sådan mindsker man også risikoen for, at der udvikler sig råd og skimmel i støvsugeren, og den har større chance for at holde længere.

Når du vælger en god støvsuger med en pose, som du skifter jævnligt, kan du dermed undgå unødig støv og forbedre luftkvaliteten i hjemmet væsentligt. Så måske du skal ud og købe et par ekstra støvsugerposer inden jul?

Støvsugning af gulvtæppe
© scyther5

LÆS OGSÅ