En magisk start på julen: Se Royal Copenhagens flotte juleborde

Tag med indenfor, når Royal Copenhagen i dag, for 54. gang udstiller deres smukke juleborde.

royal copenhagen hvid riflet tallerken kopper jul juleborde

© Claudi Thyrrestrup for Royal Copenhagen

Royal Copenhagen udstiller smukke juleborde

BO BEDRE var med indenfor, da Royal Copenhagen åbnede deres flotte julebordsudstilling. En kold november dag blev forvandlet til en magisk aften i julens tegn, og hvis ikke julestemningen allerede havde sneget sig ind, så kunne man ikke undgå, at komme i julestemning efter besøget i den royale butik på Amagertorv.

Forventningens glæde mod juleaften begynder så småt i denne tid, og særligt efter et besøg hos Royal Copenhagen. Ved deres åbningsevent blev gæsterne budt velkommen og ført ind i den lille gård. Akkompagneret af fine juletoner spillet på strengeinstrumenter, gik gæsterne op af vindeltrappen, hvor en duft af gran og tændte stearinlys fyldte rummet.

For enden af trappen ventede julebordene, som i år er blevet dækket af seks af ballettens dygtigste dansere under temaet ”Op på tå for julen”. De 6 balletdansere har hver dækket et smukt julebord, og deres inspirationskilder og tanker bag, som du kan læse om nedenfor, er betagende.

Siden 1963 har det været en tradition for mange juleentusiaster i hele landet, at besøge Royal Copenhagens juleudstilling – og det forstår vi godt.

royal copenhagen hvid riflet tallerken kopper jul juleborde

© Claudi Thyrrestrup for Royal Copenhagen

The Afterparty

Julemagien fornemmer man for alvor ved dette dramatiske bord dækket af Ida Praetorius. Inspirationskilden udspringer fra følelsen af stærkt sammenhold, som opstår efter en veloverstået præmiere, som kun dem på scenen kender til. Bordet opfordrer til en hyggelig og uformel stemning, med den lange bænk, hvor man kan sidde tæt, små skamler så forbipasserende kan inviteres ind, dybe farver og dramatiske kjoler hængende fra loftet. En hyldest til kærligheden, til balletten og til sammenholdet.

royal copenhagen hvid riflet tallerken kopper jul juleborde ballet

© Claudi Thyrrestrup for Royal Copenhagen

Et øjebliks nærvær

Et julebord som afspejler både balletdanseren og den unge mand. Ungdommens søgen efter fornyelse tager traditionerne helt nye steder hen. Andreas Kaas’ moderne julebord er urbant og uhøjtideligt, og der er taget udgangspunkt i, hvordan et julebord ville se ud hjemme hos ham. I en skøn blanding af stole, et rustikt planke bord og både blå og hvide riflede tallerkener, står bordet meget hyggeligt, ungdommeligt og lige til.

royal copenhagen hvid riflet tallerken kopper jul juleborde ungdomligt moderne

© Claudi Thyrrestrup for Royal Copenhagen

Nøddeknækkerens juleeventyrlige bord

I dybrøde farver står Anne Marie Vessel Schlüters julebord smuk placeret i rummet, og man kan ikke undgå, at komme i julestemning. Nøddeknækkeren spiller hovedrollen på borddækningen, da den står hendes hjerte nært. Et flot julebord i traditionelle røde nuancer, med guld pynt og bestik – de glade traditioner er inspirationen for dette bord, og det kommer til udtryk. Med et gulv dækket af nødder trækkes der også inspiration fra den eventyrlige jul, som hun oplevede, da hun var barn.

royal copenhagen hvid riflet tallerken kopper jul juleborde rød nødeknækker traditionelt

© Asger Mortensen for Royal Copenhagen

All That Jazz and Love

En hyldest til kærligheden og tosomheden er, hvad man finder i Femke Mølbach Slots magiske juleunivers med inspiration fra 1940’erne. Med et stort flygel ved siden af bordet, champagne i glassene, bløde loungemøbler og blomsterstellet Flora, har hun skabt en elektrisk og glamourøs julestemning. Med blød jazz fra højtalerne kan man se de flot påklædte gæster i smoking, løsnet butterfly og høje stilletter for sig. En ekstravagant og romantisk jul, som i sandhed er Sinatra værdig.

royal copenhagen hvid riflet tallerken kopper jul juleborde jazz 1940

© Claudi Thyrrestrup for Royal Copenhagen

Vrangsider

Et af de mest spændende og anderledes borde, var dækket af Alban Lendorf. Bordet stod mere indelukket end de resterende, og havde et tungt ovenlys på sig, så alle skygger stod frem. Med sin bordopdækning udfordrer han traditionerne, og viser vrangsiden af det perfekte. Alt har en pris, og det koster blod, sved og tårer at nå frem til det perfekte, og som der stod på væggen ved siden af bordet ”Der er ingen brudgaranti på danseren”. Et julebord der i sandhed efterlader spor, og som forbliver i tankerne resten af aftenen.

royal copenhagen hvid riflet tallerken kopper jul juleborde ødelagt dekonstrueret utraditionelt

© Claudi Thyrrestrup for Royal Copenhagen

Drømmebord mellem to kulturer

Kristoffer Sakurai har stået for det elegante julebord, som favner både dansk og japansk kultur, hvorfra Kristoffer har rødder. De rene grå toner giver en meditativ ro i rummet, og spiller skønt sammen med kontrasterne mellem det maskuline og feminine, naturen og kulturen, samt det raffinerede og robuste. Julebordet forener dansen, kunsten og modens verden, og viser hvem Kristoffer er, og han har en helt særlig forkærlighed for d. 24 december, da han deler fødselsdag med den elskede helligdag.

royal copenhagen hvid riflet tallerken kopper jul juleborde kultur danmark japan

© Claudi Thyrrestrup for Royal Copenhagen

Relaterede Artikler