18 kvm stor altan
© Pernille Kaalund

Se influencer Sofie Amalie Rolandsens farverige altan i hjertet af Frederiksberg

Den hyggelige altan sprudler af livsglæde – med blomster i mange kulører og en indretning, der også hylder farvernes magi.

Kærlighed ved første altan-blik

Her er fred og ro, fuglesang og en hel masse dejlig aftensol. Og det var netop altanen her, der fik parret til at slå til, da lejligheden midt på Frederiksberg blev ledig.

Det var kærlighed ved første blik, da Sofie Amalie Rolandsen og hendes kæreste, Niels, så lejligheden med den store altan. Efter at have boet et års tid i stueetagen i hjørnet af andelsforeningen og længe have kastet kærlige blikke efter den store altan, skulle der ikke mange overvejelser til.

Altan i storbyen

Om sommeren står altandøren altid åben, og den store altan fungerer som en forlængelse af køkken-alrummet for familien på fire. Her kan børnene lege og bade på altanen, her inviteres gæster ud, og langt de fleste måltider bliver i sommersæso-nen indtaget på den store altan. Sofie Amalie Rolandsen har Instagram-profilen @thusthefuss.

© Pernille Kaalund

Kærlighed til indretning og farver

Efter at have totalrenoveret hele lejlighedens 114 m² kastede Sofie Amalie sig over altanen, som er indrettet med samme fornemmelse for hygge og store kærlighed til indretning og farver som resten af lejligheden.

Hele sommeren står døren til altanen åben mere eller mindre hele tiden. Sofie Amalie Rolandsen fortæller:

– Det er her, jeg går ud med min morgenkaffe, her, vi spiser frokost og aftensmad. Og har vi gæster, er det også altid her, vi ender med et glas vin på de varme aftener.

Den 18 m² store altan er nemlig blevet en naturlig forlængelse af lejligheden og især af køkken-alrummet, som ligger i direkte forbindelse med altanen.

Afskærmet altan

Altanen er afskærmet af en sivmåtte hele vejen rundt, hvilket skaber en mere privat atmosfære. Krukker med store planter og havemøbler i friske farver giver liv til terrassen. De høje grønne træer i gården og den store afstand til de andre bygninger giver en skøn privat atmosfære. Parasollen er fra Altanbutikken, bordet er fra Mandalay, og stolene er fra Muuto i farven Burnt Orange. Puderne er fra Sofie Amalies egen webshop og Ib Laursen.

© Pernille Kaalund

Humørrig indretning

Hun har brugt humørrige farver i indretningen – lige fra stole i en brændt gylden farve til farverig keramik, friske blomster, stribede tæpper og finurlige indfald, som skaber hygge på den store altan, og indretningen afspejler Sofie Amalies beskæftigelse som full-time influencer.

Hun er nemlig vild med farver, genbrugsfund, DIY-løsninger og indretning, og det er netop det, hun deler ud af på sin Instagram-profil @thusthefuss.

Parasollen med striber og frynser, der sender tankerne hen til fortidens gammeldags strandparasoller, matcher perfekt.

Altan med praktisk plantebord

Det praktiske plantebord er fra Ikea. Hegnet mod nabo-altanen er højere på det sidste stykke ind mod bygningen for at skærme til privatlivet. Her klatrer en stor chokoladeranke sammen med forskellige klematis. På bordet er der masser af krukker med krydderurter, som parret dagligt bruger i madlavnin-gen. Vandkanden er fra Gardenmind. Det smukke rødlige græs er en Pennisetum ‘Red Head’. Nederst på plantebordet står en mørk Coleus og en duftpelargonie.

© Pernille Kaalund
Dekorativ bænk

Langs husmuren er placeret en bænk fra Skagerak fuld af puder og tæpper. Her er der læ, og man har et godt overblik over altanen. Det er lige her, at dagens kaffe ofte bliver indtaget. Tæppet er fra Hay, den lysegule taburet/sidebordet er fra SmallRevolution, og puderne er fra Sofie Amalies egen webshop, syet på en socialøkonomisk systue af stoffer fra Japan. Det store udsugningsrør skaber en industriel stemning og er fra restauranten nedenunder.

© Pernille Kaalund
Det er her, jeg går ud med min morgenkaffe, her, vi spiser frokost og aftensmad. Og har vi gæster, er det også altid her, vi ender med et glas vin på de varme aftener — Sofie Amalie Rolandsen
Altanhygge med kage og friske blomster

Friske blomster i vasen er fast inventar, og kager til kaffen nydes allerbedst på den store altan. Fadet er fra Bordallo Pinheiro købt i Arket, glassene fra Kodanska.

© Pernille Kaalund

Et åndehul midt i storbyen

Og det er ikke bare de voksne, der nyder godt af lejlighedens store fredelige altan. Familiens ældste barn, Walter på to år, er også vild med uderummet, for her er plads til soppebassin, til at løbe rundt og til at hjælpe Sofie Amalie med at nippe og vande planterne på altanen. Hun er den, der har de grønne fingre i familien.

Det er også her, at familiens nyankomne lillesøster Inge på knap et halvt år sover til middag i den friske luft.

Altanen er blevet det, som familien håbede på: et åndehul lige midt i storbyen.

Purpursolhat på altan

Purpursolhat, echinacea, lyser flot op i krukkerne sammen med hortensia og prydgræsser. Både hortensia og solhat har en lang blomstringstid og klarer sig fint i krukker

© Pernille Kaalund
Altan med flotte blomsterkrukker
© Pernille Kaalund

LÆS OGSÅ