5 altaner hvor pladsen er udnyttet optimalt

Mangler du inspiration til, hvordan du kan indrette din altan? Her får du 5 bud på altaner med optimal pladsudnyttelse.

Spar plads med multifunktionelle møbler

Denne altan er meget enkelt indrettet, og man har her prioriteret at have luft omkring møblerne, hvilket giver en fornemmelse af, at altanen er større, end den egentlig er.

Derudover har man valgt at indrette altanen med to bænke, som udover deres funktion som siddeplads også fungerer som opbevaring til hynder, tæpper eller andre småting. Multifunktionelle møbler er perfekte til små rum som altanen, og de kan spare rigtig meget plads.

En kreativ og dekorativ løsning

Den fine bænk på denne altan er lavet af to gamle æblekasser, som passer perfekt ind på altanen. En kreativ og billig idé som ikke tager særligt meget plads, og samtidig fungerer som en flot og anderledes løsning.

Med farverige puder og flotte, grønne planter kan du sætte dit helt eget præg på altanen og pifte de gamle æblekasser op.

En altan med flere funktioner

På denne forholdsvis lille altan har man formået at få plads til lidt af hvert. Et hyggeligt sofahjørne, en lille urtehave på altankanten og en hyldevæg med plads til fine planter, pyntegenstande og praktisk opbevaring.

Den kompakte indretning bidrager til en hyggelig stemning, der underbygges af lyskæder og tæpper, som også gør, at rummet er særdeles brugbart på de varme sommeraftener.

Lille altan med masser af luft

På denne lille altan har man prioriteret at bruge størstedelen af pladsen til et lille cafébord og to tilhørende stole. En god løsning, da det gør altanen anvendelig til både at nyde en god middag og til at solbade.

Derudover har man gjort plads til nogle hyggelige elementer såsom et gulvtæppe, lanterner og fine blomster.

Det fungerer godt, at man ikke har proppet altanen med flere forskellige møbler, men derimod holdt det på et minimum og dermed skabt masser af luft på altanen.

Smarte og pladsbesparende løsninger

Her er en altan med mange smarte - og ikke mindst pladsbesparende løsninger!

Man har valgt at lave et aflangt bord langs altanens kant, og på den måde sparet pladsen ud i rummet, som et normalt bord og tilhørende stole ville tage. Derudover har man lavet en fin og dekorativ plantevæg med forskellige krydderurter, som ligeledes tager minimal plads og efterlader rummet med masser af luft omkring de forskellige ting.

De to smarte løsninger gør, at der er plads til en hyggelig hængestol i hjørnet, hvor man kan sidde og læse en bog eller tage en eftermiddagslur i sommervarmen.