© Lars Ranek

Opskrift på æble-cupcakes

Æble-cupcakes er en perfekt lækker, lille eftermiddagshapser til kaffen. Du får opskriften her.

Æble-cupcakes

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 20 g blødt smør
  • 25 g sukker
  • 13 g marcipan
  • æg
  • 33 g hvedemel
  • ⅓ tsk. bagepulver
  • ¼ dl æblejuice
  • ⅓ spsk. Calvados
  • ⅓ spsk. sødmælk
  • ¼ stort æble, skåret i tern

Kanelmarengs til toppen (OBS!) Du skal bruge en gasbrænder

  • 50 g sukker
  • ¼ dl vand
  • ½ æggehvider
  • ⅓ tsk. stødt kanel

Det skal du gøre:

Æble-cupcakes:

  1. Forvarm ovnen til 180°
  1. Pisk smør og sukker sammen i en skål
  1. Riv marcipanen fint, og pisk den med i smørblandingen
  1. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk til blandingen er luftig
  1. Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål, sigt dem over smørblandingen og vend det hele sammen
  1. Vend til sidst æblejuice, Calvados, mælk og æbletern i og fordel dejen i papirforme
  1. Bag i ca. 25 min., afkøl på en bagerist

Kanel-marengs:

  1. Kom sukker og vand i en lille kasserolle og bring det i kog, til det når ca. 120°
  1. Pisk æggehviderne let stive, og hæld den varme sukkerlage i en tynd stråle heri under piskning
  1. Tilsæt kanel og pisk til marengsen er glat og kold
  1. Kom i en sprøjtepose, sæt en top oven på de færdige kager og brænd hver marengs et par sekunder med en gasbrænder

LÆS OGSÅ