
Æblekage med kanel og mandler
Opskrift på lun æblekage med kanel og mandler til gæsterne på en råkold efterårs- eller vinterdag.
AfChrista Alstrup
Æblekage med kanel og mandler
Det skal du bruge:
Dej
- smør 150 g, skal være blødt
- sukker 250 g
- æg 3 store
- mel 150 g
- bagepulver 1 tsk.
Fyld
- æbler godt 600 g, fx cox orange
- sukker 1 dl
- kanel stødt, ca. 11/2 tsk.
- evt. mandler ca. 40 g smuttede i flager eller skiver
Endvidere
- abrikosmarmelade ca. 11/2 dl
- vand 2 spsk.
Sådan gør du:
- Rør eller pisk dejen sammen af smør og sukker.
- Tilsæt et æg ad gangen under konstant omrøring, dernæst mel med bagepulver.
- Fyld dejen i en velsmurt form, evt. foret med bagepapir.
- Brug en firkantet bradepande, som kan rumme ca. 2 liter, eller en springform, 24 cm i diameter.
- Halvér æblerne, skræl dem, kassér kernehuse, og skær æblekødet i tykke både.
- Vend dem straks i sukker, blandet med kanel, læg dem oven på dejen, og tryk dem let ned.
- Æblerne skal ligge tæt sammen, men ikke nødvendigvis i et regelmæssigt mønster.
- Drys evt. mandelflager på, og bag kagen i en 175° varm ovn, ca. 40 minutter.
- Bring marmelade med vand i kog i en gryde eller i mikroovn, mos blandingen gennem en si, og pensl eller smør kagen med den hede abrikosmasse.
- Bag videre i 5-10 minutter, og lad kagen afkøle i formen, sat på en rist.