© bobedre.dk

Æblekage med kanel og mandler

Opskrift på lun æblekage med kanel og mandler til gæsterne på en råkold efterårs- eller vinterdag.

Æblekage med kanel og mandler

Det skal du bruge:

Dej

  • smør 150 g, skal være blødt
  • sukker 250 g
  • æg 3 store
  • mel 150 g
  • bagepulver 1 tsk.

Fyld

  • æbler godt 600 g, fx cox orange
  • sukker 1 dl
  • kanel stødt, ca. 11/2 tsk.
  • evt. mandler ca. 40 g smuttede i flager eller skiver

Endvidere

  • abrikosmarmelade ca. 11/2 dl
  • vand 2 spsk.

Sådan gør du:

  1. Rør eller pisk dejen sammen af smør og sukker.
  2. Tilsæt et æg ad gangen under konstant omrøring, dernæst mel med bagepulver.
  3. Fyld dejen i en velsmurt form, evt. foret med bagepapir.
  4. Brug en firkantet bradepande, som kan rumme ca. 2 liter, eller en springform, 24 cm i diameter.
  5. Halvér æblerne, skræl dem, kassér kernehuse, og skær æblekødet i tykke både.
  6. Vend dem straks i sukker, blandet med kanel, læg dem oven på dejen, og tryk dem let ned.
  7. Æblerne skal ligge tæt sammen, men ikke nødvendigvis i et regelmæssigt mønster.
  8. Drys evt. mandelflager på, og bag kagen i en 175° varm ovn, ca. 40 minutter.
  9. Bring marmelade med vand i kog i en gryde eller i mikroovn, mos blandingen gennem en si, og pensl eller smør kagen med den hede abrikosmasse.
  10. Bag videre i 5-10 minutter, og lad kagen afkøle i formen, sat på en rist.