Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Æblekage med kanel og mandler

Opskrift på lun æblekage med kanel og mandler til gæsterne på en råkold efterårs- eller vinterdag.

© bobedre.dk

Æblekage med kanel og mandler

Det skal du bruge:

Dej

  • smør 150 g, skal være blødt
  • sukker 250 g
  • æg 3 store
  • mel 150 g
  • bagepulver 1 tsk.

Fyld

  • æbler godt 600 g, fx cox orange
  • sukker 1 dl
  • kanel stødt, ca. 11/2 tsk.
  • evt. mandler ca. 40 g smuttede i flager eller skiver

Endvidere

  • abrikosmarmelade ca. 11/2 dl
  • vand 2 spsk.

Sådan gør du:

  1. Rør eller pisk dejen sammen af smør og sukker.
  2. Tilsæt et æg ad gangen under konstant omrøring, dernæst mel med bagepulver.
  3. Fyld dejen i en velsmurt form, evt. foret med bagepapir.
  4. Brug en firkantet bradepande, som kan rumme ca. 2 liter, eller en springform, 24 cm i diameter.
  5. Halvér æblerne, skræl dem, kassér kernehuse, og skær æblekødet i tykke både.
  6. Vend dem straks i sukker, blandet med kanel, læg dem oven på dejen, og tryk dem let ned.
  7. Æblerne skal ligge tæt sammen, men ikke nødvendigvis i et regelmæssigt mønster.
  8. Drys evt. mandelflager på, og bag kagen i en 175° varm ovn, ca. 40 minutter.
  9. Bring marmelade med vand i kog i en gryde eller i mikroovn, mos blandingen gennem en si, og pensl eller smør kagen med den hede abrikosmasse.
  10. Bag videre i 5-10 minutter, og lad kagen afkøle i formen, sat på en rist.

Relaterede Artikler