Mandelkage
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Små mandelkager med smørcreme

Fine, små, velsmagende mandelkager serveres med en silkeblød smørcreme og lidt pynt.

Små mandelkager med smørcreme

Kagerne bages i små silikoneforme, og opbevares de i en beholder med låg på køl, holder de sig fint i flere dage.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Mandelkager

  • 33 g smør
  • 33 g sukker
  • ½ æg
  • 25 g mandler
  • 8⅓ g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ knivspids salt
  • Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron

Smørcreme

  • 25 g smør
  • 12 g flormelis
  • ¼ tsk. vaniljesukker
  • ½ spsk. Baileys

Pynt

  • Blåbær
  • Marengskys
  • Spiselige blomster, fx orange morenfrue eller violer

Sådan gør du

Mandelkager

  1. Tænd ovnen på 175o varmluft og smør 12 silikoneforme.
  1. Pisk smør og sukker blødt med en elpisker.
  1. Tilsæt æggene, et ad gangen.
  1. Kom mandlerne i en blender, og blend til mandelmel.
  1. Vend mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i dejen sammen med citronskal og -saft.
  1. Fordel dejen i formene, 3⁄4 fyldt.
  1. Bag kagerne i ca. 15 min., til de er gyldne. Lad dem afkøle i formen i ca. 15 min., før de vendes ud og afkøles på en bagerist.

Smørcreme

  1. Pisk smørret blødt med elpiskeren.
  1. Tilsæt gradvist flormelis, og pisk til en ensartet creme.
  1. Smag cremen til med Baileys og vaniljesukker.
  1. Kom cremen i en sprøjtepose med tylle.

Servering

  1. Sprøjt cremen flot op på kagerne.
  1. Pynt med blåbær, knuste marengskys og spiselige blomster.
Mandelkage
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt