© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt Dessert Små mandelkager med smørcreme Fine, små, velsmagende mandelkager serveres med en silkeblød smørcreme og lidt pynt. Af Lone Kjær — 25. september 2023 Små mandelkager med smørcreme Kagerne bages i små silikoneforme, og opbevares de i en beholder med låg på køl, holder de sig fint i flere dage. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 stk. + Mandelkager 33 g smør 33 g sukker ½ æg 25 g mandler 8⅓ g hvedemel ¼ tsk. bagepulver ¼ knivspids salt Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron Smørcreme 25 g smør 12 g flormelis ¼ tsk. vaniljesukker ½ spsk. Baileys Pynt Blåbær Marengskys Spiselige blomster, fx orange morenfrue eller violer Sådan gør du Mandelkager Tænd ovnen på 175o varmluft og smør 12 silikoneforme. Pisk smør og sukker blødt med en elpisker. Tilsæt æggene, et ad gangen. Kom mandlerne i en blender, og blend til mandelmel. Vend mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i dejen sammen med citronskal og -saft. Fordel dejen i formene, 3⁄4 fyldt. Bag kagerne i ca. 15 min., til de er gyldne. Lad dem afkøle i formen i ca. 15 min., før de vendes ud og afkøles på en bagerist. Smørcreme Pisk smørret blødt med elpiskeren. Tilsæt gradvist flormelis, og pisk til en ensartet creme. Smag cremen til med Baileys og vaniljesukker. Kom cremen i en sprøjtepose med tylle. Servering Sprøjt cremen flot op på kagerne. Pynt med blåbær, knuste marengskys og spiselige blomster. © Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt Relateret Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Søde sommerbær med clotted cream og crunch Dessert Pocherede pærer med misoparfait og hasselnøddepraliné Dessert Æblekage med ingefær og tiramisucreme Dessert Skøn dessert tryllet frem på ingen tid: Indbagte blommer med timian og kanelcreme