Her er Danmarks smukkeste herregårde

Vores kære land er fyldt med de fineste herregårde – hvilken er din favorit?

Storslåede, hyggelige og imponerende

Her finder du en samling af de 17 smukkeste herregårde i Danmark. Se de imponerende billeder, og få chancen for, at lære mere om de fine steder.

© Bidstrup

Bidstrup

Herregården Bidstrup ligger 30 km. nord for Århus i det smukkeste bakkelandskab. Der arrangeres båder kurser og events, og videre kan man bruge den omkringliggende natur til ridning og lystfiskeri. Du kan læse mere her.

© Borreby

Borreby

En af Danmarks smukkeste herregårde ligger lige udenfor Skælskør. Ved et besøg dertil kan du opleve et enestående stykke kulturarv og det smukkeste omkringliggende landskab. Du kan læse mere om Borreby Gods her.

© Clausholm

Clausholm

Omgivelserne på Clausholm Slot skaber de bedste rammer for et eventyrligt slotsbryllup. Videre har slottet Nordeuropas største antal stuklofter, og modtog i 1993 Europa Nostra Prisen for restaurering af slot og park. Læs meget mere om Clausholm her.

© Engetofte

Engetofte

Ved bredden af Maribosøerne finder du Engetofte Gods – her vil du opleve den fineste natur og det hyggeligste julemarked. Læs mere om stedet her.

© Frijsenborg

Frijsenborg

I det østlige Jylland, nærmere bestemt Hammel, ligger Frijsenborg. Godset beskæftiger hver dag 63 medarbejdere fordelt på forskellige afdelinger som; landbrug, jagt og planteskole. Læs mere om det smukke gods her.

© Hans Henrik Tholstrup

Gisselfeld

Gisselfeld Kloster arrangerer i år for 20. gang "Gisselfeld Juletorv", som er et must-see, hvis du ikke kan få nok af julehygge. Læs mere her.

© Gjorslev

Gjorslev

Gjorlev Gods ligger på Stevns. Omkring godset finder du den skønneste park på ca. 10 ha., som er anlagt i engelsk stil med masser af store fritstående træer. Du kan læse mere her.

© Hans Henrik Tholstrup

Glorup

På Sydøstfyn finder du Glorup Gods, hvor det er oplagt at afholde arrangementer, da godsets park kan huse op til 15.000 mennesker. Læs mere om stedet her.

© Hagenskov

Hagenskov (Frederiksgave)

Dette gods ligger i Sønderby og er faktisk lokationen for Ole Bornedals storserie og film 1864. Læs mere om godset her.

© Hesselagergaard

Hesselagergaard

Ved landsbyen Hesselager på Sydøstfyn finder du Hesselagergaard. Hovedbygningen på den smukke herregård var oprindeligt tænkt som et senmiddelalderligt langhus, men blev under byggeriet omformet til en bygning i renæssancestil. Du kan læse meget mere her.

© Krengerup

Krengerup

I det Vestfynske bakkelandskab ligger Krengerup gods. Den fine herregårds hovedbygning i nyklassicistisk stil, er et af Danmarks bedst bevarede herregårdsmiljøer fra 1700-tallet. Læs meget mere her.

© Ledreborg

Ledreborg

På Ledreborg gods kan du få et adrenalin-kick på "Fly High"-svævebanen, deltage i slotskoncerter eller julehygge. Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter her.

© Lynderupgård

Lynderupgård

Den vesthimmerlandske herregård Lynderupgård ligger i Viborg Amt. Bygningen er fredet og godset råder i dag over ca. 750 hektar jord. Læs mere her.

© Nørre Vosborg

Nørre Vosborg

Denne fine herregård er beliggende i Vesthylland og huser både restaurant, hotel og masser af kulturelle oplevelser. Læs meget mere her.

© Skaføgård

Skaføgård

Den fine herregård er ikke nødvendigvis den største, men en af de bedst bevarede. Du kan læse og herregårdens historie her.

© v/A.Greenfort

Søholt

Midt på Lolland ved Naturpark Maribosøerne finder vi Søholt. Den smukke herregård gemmer blandt andet på Søholt Barokhave, som klart er et besøg værd. Læs mere her.

SONY DSC

© Voergaard

Voergaard

Hvert år fyldes dette skønne slot med både duften og smagen af julen. Læs mere her.