Kom med ind i herskabsvillaen, der er som taget ud af vores drømme

Indretningen er kendetegnet af en perfekt kombination mellem hotelstemning og velovervejede farvevalg. Kom med indenfor i boligens stilfulde verden fyldt med marmor, messing og blå toner.

Loftlampe hængende i hall
© Mikkel Dahlstrøm

I villaens opgang er trapperne beklædt med grøn velour og messinglister, samtidig med at de originale træpaneler på væggene er bevaret. Den store lampe, der hænger ned igennem trappen, er fra Galilee Lighting

Inspiration: Tv-stue i mørkeblå nuancer med flydersofa fra Bolia
© Mikkel Dahlstrøm

Tv-stuen er holdt i mørkeblå nuancer, hvor især den store sofa fra Bolia og de dekorative loftslamper fra Baxter er dominerende. De blå nuancer brydes af de gule velourgardiner og farverige puder, som er med til at give varme og stemning til de ellers kølige nuancer. Sofabordet er fra Ferm Living

Inspiration: Tv-stue i mørkeblå nuancer med flydersofa fra Bolia
© Mikkel Dahlstrøm

Tv-stuen er holdt i mørkeblå nuancer, hvor især den store sofa fra Bolia og de dekorative loftslamper fra Baxter er dominerende. De blå nuancer brydes af de gule velourgardiner og farverige puder, som er med til at give varme og stemning til de ellers kølige nuancer. Sofabordet er fra Ferm Living

Bellevue

På en bakketop i Svendborg ligger herskabsboligen Bellevue, der i sin tid blev opført som sommerhus til en tysk tobaksfabrikant tilbage i 1897. Nu huser den en familie på fire, som har gennemrenoveret den ikoniske villa og brudt med den bombastiske klunkestil, men beholdt en masse originale detaljer samt idéen om farvekoordinerede rum.

Kærlighed ved første blik

Line og Jacob Blirup Bidstrup besluttede på en skiferie i Østrig i 2019, at de sammen med Jacobs storebror og svigerinde skulle flytte til Svendborg. Efter en årrække i København valgte familierne, som alle har rødder i det jyske, at det nu var på tide, at der skulle ske noget nyt.

Den oprindelige plan var, at familien ville flytte fra Valby i efteråret 2020, men begyndte tidligt at undersøge markedet i Svendborg, da de forventede, at det ville blive svært at finde det helt rigtige. Dog skulle det vise sig, at familiens drømmehus lige akkurat var kommet på markedet, og Line og Jacob skrev derfor under på købsaftalen til den mondæne villa i foråret 2019.

Sofa inspiration: flydersofa i velour
© Mikkel Dahlstrøm

Den store sofa fra Bolia indbyder til, at hele familien kan slænge sig.

Stor åbning til køkken og dekorativ plantevæg
© Mikkel Dahlstrøm

Line foran den store runding i køkkenet og en dekorativ og farverig plantevæg fra Nature Impact.

Stor åbning til køkken og dekorativ plantevæg
© Mikkel Dahlstrøm

Line foran den store runding i køkkenet og en dekorativ og farverig plantevæg fra Nature Impact.

En gennemgribende renovering

Særligt Jacob faldt for villaens potentiale og dens gamle originale detaljer, som man sjældent bygger fra nyt i dag. Line var mere betænkelig.

– Huset var meget gammelt og slidt, og det virkede bare uoverskueligt. Jacob arbejder i byggebranchen og kunne derfor bedre se mulighederne end jeg. Men han var god til at visualisere husets potentiale for mig, og derfor slog vi til, fortæller Line om tankerne inden.

Line og Jacob har tidligere gennemgået et større renoveringsprojekt, da de istandsatte deres murermestervilla i Valby, så hele processen lå ikke fjernt for dem.

Læs også:

Marmor og køkken fra Svane
© Mikkel Dahlstrøm

Et fantastisk kig ind i familiens store leverum, hvor den store marmorbue i køkkenet ved komfuret er en af parrets yndlingsdetaljer. Den smukke bue matcher buerne i vinduerne og åbningerne ind til kontor og spisestue. Køkkenet er fra Svane, og loftslamper fra Nordic Tales.

Spisebord med terrazzoben og egetræsbordplade
© Mikkel Dahlstrøm

I spisestuen står Jacobs hjemmelavede spisebord, der består af en bordplade i egetræ og ben støbt i terrazzo, med spisebordsstole fra Sibast Furniture, som matches af barstolene bagved fra Bruunmunch

Spisebord med terrazzoben og egetræsbordplade
© Mikkel Dahlstrøm

I spisestuen står Jacobs hjemmelavede spisebord, der består af en bordplade i egetræ og ben støbt i terrazzo, med spisebordsstole fra Sibast Furniture, som matches af barstolene bagved fra Bruunmunch

Det har helt sikkert været langt mere tidskrævende og dyrt at bevare så mange af de gamle detaljer, fordi de har krævet ekstra kærlighed at få til at skinne igen, men til gengæld giver det os så meget glæde at se huset blomstre igen med sine smukke originale detaljer — Line Blirup Bidstrup
Loftlampe i soveværelse med rosette
© Mikkel Dahlstrøm

Loftslampen i garderoben er fra Oi Soi Oi. Fra soveværelset er der adgang til et af Lines yndlingsrum i hele villaen – nemlig deres walk-in-closet.

Antikt spejl med guldramme
© Mikkel Dahlstrøm

Det store, antikke guldspejl er fundet brugt på DBA.

Antikt spejl med guldramme
© Mikkel Dahlstrøm

Det store, antikke guldspejl er fundet brugt på DBA.

Respekt for husets historie

Parret indgik et kompromis om, at villaen skulle være nogenlunde gennemrenoveret, inden familien flyttede ind, hvilket var en god beslutning, men til tider også frustrerende.

– Det var ofte svært at sidde i København, når der skulle tages vigtige beslutninger i Svendborg, og man ikke kunne følge 100 procent med i processen, forklarer Line.

For Line og Jacob var det vigtigt at renovere villaen med respekt for husets historie, samtidig med at de havde sig selv med som børnefamilie. De har haft fokus på gode, gedigne materialevalg, som kan holde langt ud i fremtiden.

Villaens mange badeværelser er alle indrettet med marmorklinker, og der er valgt et solidt sildebensparketgulv i egetræ i alle rum, begge valg, der bidrager til en hyggelig hotelagtig stemning, som parret gik efter.

Badeværelse med marmor og messing
© Mikkel Dahlstrøm

Den rå håndvask fra Viadurini fungerer nærmest som et kunstværk på det store badeværelse og får selskab af messing-belagt armatur fra Vola. Vægspejlet er fra Ferm Living.

Inspiration: rå håndvask med messing armatur
© Mikkel Dahlstrøm

Villaens mange badeværelser er alle renoveret med marmor og messing.

Inspiration: rå håndvask med messing armatur
© Mikkel Dahlstrøm

Villaens mange badeværelser er alle renoveret med marmor og messing.

Med øje for det originale

Selvom den store villa har gennemgået den omfangsrige renovering med fokus på at modernisere, så har Line og Jacob bevaret så mange af villaens originale detaljer som muligt.

– Lofterne med deres stuk og rosetter var i god stand, så her er der bare blevet malet. Derudover har vi beholdt de gamle høje paneler i vores trappe-opgang og i rotunden, ligesom vi har beholdt det gamle træloft i tv-stuen. Derinde står også en gammel kakkelovnspejs, som vi arbejder på at få til at virke igen, fortæller Line om nogle af villaens særpræg og fortsætter:

– Det har helt sikkert været langt mere tidskrævende og dyrt at bevare så mange af de gamle detaljer, fordi de har krævet ekstra kærlighed at få til at skinne igen, men til gengæld giver det os så meget glæde at se huset blomstre igen med sine smukke originale detaljer.

Hvide garderobeskabe, Stine Goya-kjole og vase fra Clay by bond
© Mikkel Dahlstrøm

Stilen i garderoben er holdt som i resten af villaen med farvede vægge, sildebensparket, marmor og messingdetaljer som grundelementer. Vasen på øen er fra Claybybond

Soveværelse med sengegærde i træ og velourgardiner
© Mikkel Dahlstrøm

Line og Jacobs soveværelse domineres af den store snedker-lavede seng, som er placeret midt i rummet og derudover hævet for at få udsigten med, når de vågner. Sengegærdet er speciallavet hos en møbelpolstrer, og det store velourgardin bag sengen fungerer som skillevæg til den bagvedlig-gende garderobe. Det smukke og dekorative tapet er fra Tapet-Cafe, og lamperne er fra henholdsvis Flos og Petite Friture

Soveværelse med sengegærde i træ og velourgardiner
© Mikkel Dahlstrøm

Line og Jacobs soveværelse domineres af den store snedker-lavede seng, som er placeret midt i rummet og derudover hævet for at få udsigten med, når de vågner. Sengegærdet er speciallavet hos en møbelpolstrer, og det store velourgardin bag sengen fungerer som skillevæg til den bagvedlig-gende garderobe. Det smukke og dekorative tapet er fra Tapet-Cafe, og lamperne er fra henholdsvis Flos og Petite Friture

Speciallavet bænk med velourhynder
© Mikkel Dahlstrøm

Fra soveværelset er der udgang til villaens spir, som er indrettet med en speciallavet bænk med hynder i velour, hvor man kan sidde og nyde udsigten ud over Svendborg. Det smukke tapet fra Tapet-Cafe spiller smukt sammen med de originale paneler.

Den blå tråd

Indretningen af huset har dog krævet en del betænkningstid, da de store rum har krævet de helt rigtige møbler og farver for at skabe den stemning, parret drømte om.

Line og Jacob har valgt at give hvert rum sin egen unikke farve, da villaen oprindeligt også var farvekoordineret med forskellige farver i hvert rum – endnu en detalje, der sørger for, at husets historie lever videre. Parret har valgt douce og moderne toner, og der er nu kommet en klar blå tråd i hele huset.

Ud over de fine farvekombinationer har Line og Jacob forsøgt at indrette sig med møbler og interiør, som er unikke og langt fra mainstream.

– Vi har den tilgang til indretning, at vi gerne vil omgive os med møbler, som ikke alle har. Mange af vores lamper er købt i Italien ved mindre kendte designere, og Jacob har selv lavet vores spisebord. I stedet for udelukkende at putte danske designklassikere ind har vi forsøgt at skabe kontrast til den herskabelige byggestil ved at indrette os mere moderne i Bellevue.

Stort, lyst badeværelse med marmorfliser, badekar og messing armatur
© Mikkel Dahlstrøm

Det store, lyse badeværelse er nærmest opdelt i to med den store marmorrepos med brus og badekar, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over Svendborg. De changerende marmorfliser er fra HL Keramik, armatur fra Vola og bademåtte fra Ferm Living.

Hall i villa med højt til loftet og lang, hængende lampe
© Mikkel Dahlstrøm

Det første, som møder en, når man træder ind i den store villa, er den fantastiske rotunde, som har et kig op til villaens mange etager. Den skulpturelle lampe, der på fineste vis forbinder etagerne, er fra Studio Italia og købt ved AndLight.

Hall i villa med højt til loftet og lang, hængende lampe
© Mikkel Dahlstrøm

Det første, som møder en, når man træder ind i den store villa, er den fantastiske rotunde, som har et kig op til villaens mange etager. Den skulpturelle lampe, der på fineste vis forbinder etagerne, er fra Studio Italia og købt ved AndLight.

Læs også: