Stor åbning til køkken og dekorativ plantevæg
© Mikkel Dahlstrøm

Line og Jacob bor på et slot – komplet med tårn og flaskegrøn velour på trapperne

Som i alle andre eventyr, kom det halve kongerige ikke bare dumpende. Parret har været i gang med en længere renovering, men i dag står familiens hjem færdigt spækket med originale detaljer og nye opgraderinger, som fx den indbyggede seng i gulvet. Kom med inden for – og tab kæben.

Bellevue Slot

På en bakketop i Svendborg ligger herskabsboligen Bellevue, der i sin tid blev opført som sommerhus til en tysk tobaksfabrikant tilbage i 1897. I 2017 havde villaen fået en opgradering fra sommerhus til slot, da det blev benævnt som netop dette i salgsmaterialet: Bellevue Slot.

Nu huser boligen en familie på fire, som har gennemrenoveret den ikoniske villa og brudt med den bombastiske klunkestil, men beholdt en masse originale detaljer samt idéen om farvekoordinerede rum. Om det lever op til titlen som slot, lader vi være op til dig at vurdere. Men smukt er det!

Loftlampe hængende i hall

I villaens opgang er trapperne beklædt med grøn velour og messinglister, samtidig med at de originale træpaneler på væggene er bevaret. Den store lampe, der hænger ned igennem trappen, er fra Galilee Lighting

© Mikkel Dahlstrøm
Inspiration: Tv-stue i mørkeblå nuancer med flydersofa fra Bolia

Tv-stuen er holdt i mørkeblå nuancer, hvor især den store sofa fra Bolia og de dekorative loftslamper fra Baxter er dominerende. De blå nuancer brydes af de gule velourgardiner og farverige puder, som er med til at give varme og stemning til de ellers kølige nuancer. Sofabordet er fra Ferm Living

© Mikkel Dahlstrøm

Kærlighed ved første blik

Line og Jacob Blirup Bidstrup besluttede på en skiferie i Østrig i 2019, at de sammen med Jacobs storebror og svigerinde skulle flytte til Svendborg. Efter en årrække i København valgte familierne, som alle har rødder i det jyske, at det nu var på tide, at der skulle ske noget nyt.

Den oprindelige plan var, at familien ville flytte fra Valby i efteråret 2020, men begyndte tidligt at undersøge markedet i Svendborg, da de forventede, at det ville blive svært at finde det helt rigtige. Dog skulle det vise sig, at familiens drømmehus lige akkurat var kommet på markedet, og Line og Jacob skrev derfor under på købsaftalen til den mondæne villa i foråret 2019.

Sofa inspiration: flydersofa i velour

Den store sofa fra Bolia indbyder til, at hele familien kan slænge sig.

© Mikkel Dahlstrøm

En gennemgribende renovering

Særligt Jacob faldt for villaens potentiale og dens gamle originale detaljer, som man sjældent bygger fra nyt i dag. Line var mere betænkelig.

– Huset var meget gammelt og slidt, og det virkede bare uoverskueligt. Jacob arbejder i byggebranchen og kunne derfor bedre se mulighederne end jeg. Men han var god til at visualisere husets potentiale for mig, og derfor slog vi til, fortæller Line om tankerne inden.

Line og Jacob har tidligere gennemgået et større renoveringsprojekt, da de istandsatte deres murermestervilla i Valby, så hele processen lå ikke fjernt for dem.

LÆS OGSÅ

Marmor og køkken fra Svane

Et fantastisk kig ind i familiens store leverum, hvor den store marmorbue i køkkenet ved komfuret er en af parrets yndlingsdetaljer. Den smukke bue matcher buerne i vinduerne og åbningerne ind til kontor og spisestue. Køkkenet er fra Svane, og loftslamper fra Nordic Tales.

© Mikkel Dahlstrøm
Spisebord med terrazzoben og egetræsbordplade

I spisestuen står Jacobs hjemmelavede spisebord, der består af en bordplade i egetræ og ben støbt i terrazzo, med spisebordsstole fra Sibast Furniture, som matches af barstolene bagved fra Bruunmunch

© Mikkel Dahlstrøm
Det har helt sikkert været langt mere tidskrævende og dyrt at bevare så mange af de gamle detaljer, fordi de har krævet ekstra kærlighed at få til at skinne igen, men til gengæld giver det os så meget glæde at se huset blomstre igen med sine smukke originale detaljer — Line Blirup Bidstrup
Loftlampe i soveværelse med rosette

Loftslampen i garderoben er fra Oi Soi Oi. Fra soveværelset er der adgang til et af Lines yndlingsrum i hele villaen – nemlig deres walk-in-closet.

© Mikkel Dahlstrøm
Antikt spejl med guldramme

Det store, antikke guldspejl er fundet brugt på DBA.

© Mikkel Dahlstrøm

Respekt for husets historie

Parret indgik et kompromis om, at villaen skulle være nogenlunde gennemrenoveret, inden familien flyttede ind, hvilket var en god beslutning, men til tider også frustrerende.

– Det var ofte svært at sidde i København, når der skulle tages vigtige beslutninger i Svendborg, og man ikke kunne følge 100 procent med i processen, forklarer Line.

For Line og Jacob var det vigtigt at renovere villaen med respekt for husets historie, samtidig med at de havde sig selv med som børnefamilie. De har haft fokus på gode, gedigne materialevalg, som kan holde langt ud i fremtiden.

Villaens mange badeværelser er alle indrettet med marmorklinker, og der er valgt et solidt sildebensparketgulv i egetræ i alle rum, begge valg, der bidrager til en hyggelig hotelagtig stemning, som parret gik efter.

Badeværelse med marmor og messing

Den rå håndvask fra Viadurini fungerer nærmest som et kunstværk på det store badeværelse og får selskab af messing-belagt armatur fra Vola. Vægspejlet er fra Ferm Living.

© Mikkel Dahlstrøm
Inspiration: rå håndvask med messing armatur

Villaens mange badeværelser er alle renoveret med marmor og messing.

© Mikkel Dahlstrøm

LÆS OGSÅ

Med øje for det originale

Selvom den store villa har gennemgået den omfangsrige renovering med fokus på at modernisere, så har Line og Jacob bevaret så mange af villaens originale detaljer som muligt.

– Lofterne med deres stuk og rosetter var i god stand, så her er der bare blevet malet. Derudover har vi beholdt de gamle høje paneler i vores trappe-opgang og i rotunden, ligesom vi har beholdt det gamle træloft i tv-stuen. Derinde står også en gammel kakkelovnspejs, som vi arbejder på at få til at virke igen, fortæller Line om nogle af villaens særpræg og fortsætter:

– Det har helt sikkert været langt mere tidskrævende og dyrt at bevare så mange af de gamle detaljer, fordi de har krævet ekstra kærlighed at få til at skinne igen, men til gengæld giver det os så meget glæde at se huset blomstre igen med sine smukke originale detaljer.

Hvide garderobeskabe, Stine Goya-kjole og vase fra Clay by bond

Stilen i garderoben er holdt som i resten af villaen med farvede vægge, sildebensparket, marmor og messingdetaljer som grundelementer. Vasen på øen er fra Claybybond

© Mikkel Dahlstrøm
Soveværelse med sengegærde i træ og velourgardiner

Line og Jacobs soveværelse domineres af den store snedker-lavede seng, som er placeret midt i rummet og derudover hævet for at få udsigten med, når de vågner. Sengegærdet er speciallavet hos en møbelpolstrer, og det store velourgardin bag sengen fungerer som skillevæg til den bagvedlig-gende garderobe. Det smukke og dekorative tapet er fra Tapet-Cafe, og lamperne er fra henholdsvis Flos og Petite Friture

© Mikkel Dahlstrøm
Speciallavet bænk med velourhynder

Fra soveværelset er der udgang til villaens spir, som er indrettet med en speciallavet bænk med hynder i velour, hvor man kan sidde og nyde udsigten ud over Svendborg. Det smukke tapet fra Tapet-Cafe spiller smukt sammen med de originale paneler.

© Mikkel Dahlstrøm

Den blå tråd

Indretningen af huset har dog krævet en del betænkningstid, da de store rum har krævet de helt rigtige møbler og farver for at skabe den stemning, parret drømte om.

Line og Jacob har valgt at give hvert rum sin egen unikke farve, da villaen oprindeligt også var farvekoordineret med forskellige farver i hvert rum – endnu en detalje, der sørger for, at husets historie lever videre. Parret har valgt douce og moderne toner, og der er nu kommet en klar blå tråd i hele huset.

Ud over de fine farvekombinationer har Line og Jacob forsøgt at indrette sig med møbler og interiør, som er unikke og langt fra mainstream.

– Vi har den tilgang til indretning, at vi gerne vil omgive os med møbler, som ikke alle har. Mange af vores lamper er købt i Italien ved mindre kendte designere, og Jacob har selv lavet vores spisebord. I stedet for udelukkende at putte danske designklassikere ind har vi forsøgt at skabe kontrast til den herskabelige byggestil ved at indrette os mere moderne i Bellevue.

Stort, lyst badeværelse med marmorfliser, badekar og messing armatur

Det store, lyse badeværelse er nærmest opdelt i to med den store marmorrepos med brus og badekar, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over Svendborg. De changerende marmorfliser er fra HL Keramik, armatur fra Vola og bademåtte fra Ferm Living.

© Mikkel Dahlstrøm
Hall i villa med højt til loftet og lang, hængende lampe

Det første, som møder en, når man træder ind i den store villa, er den fantastiske rotunde, som har et kig op til villaens mange etager. Den skulpturelle lampe, der på fineste vis forbinder etagerne, er fra Studio Italia og købt ved AndLight.

© Mikkel Dahlstrøm