Sådan forvandlede stylisten sin studiebolig til et familiehjem

"Jeg er langtfra minimalist – en side af mig selv, som det har taget mig en del år at acceptere." Se hendes farverige og stilsikre lejlighed her.

Køkkenet fra danske Reform passer med sine olivengrønne skabe til resten af lejligheden, der er holdt i jordnære farver. De sorte væglamper er fra Midgard hos Connox, og det industrielle look bryder med køkkenets rene linjer. Den kobberfarvede plade på væggen er i aluminium og fra Kerabad, mens ovnen er fra Siemens.

Rene linjer med plads til det skæve

I hjertet af Berlin bor interiørstylist Jules Villbrandt i en historisk lejlighed fra 1902. Det har hun gjort i snart ti år, og hjemmet har derfor udviklet sig i takt med hendes behov. Senest er et nyt køkken kommet til, og dets simple udtryk og naturlige farver harmonerer med den lille lejlighed, hvor man kan udfolde sig kreativt og lege med udtrykket igen og igen.

Det hvide køleskab er fra Smeg og passer fint til den lyse bordplade i Fenix-laminat.

Keramikken er ligeledes holdt i naturlige farver og er fra Serax.

Fra en studenterbolig til et trygt familiehjem

Jules Villbrandt er grundlægger af den tyske interiør- og livsstilsblog Herz & Blut, hvor hun med et skarpt øje for det specielle sætter skæve objekter i det helt rigtige lys. Hun har boet i sin historiske lejlighed fra 1902 i Berlins Wedding-kvarter i snart ti år, og hun har tænkt sig at blive boende. Det pulserende storbyliv har altid tiltalt hende, og drømmen om at bo i en lejlighed med højt til loftet og brede træplanker på gulvet har hun altid haft.

I dag bor hun med højt til loftet i mere end én forstand. Her er der plads til et kreativt kaos og til hendes store behov for forandring, og lejligheden har da også været igennem en del transformationer. Fra en klassisk studenterbolig med efterfester i køkkenet til et trygt familiehjem med kunst på væggene og et nyt kvalitetskøkken med rene linjer.

– Køkkenet er i centrum for alting, og jeg holder virkelig af de farver og materialer, vi har valgt. Min far og jeg fjernede desuden det gamle laminatgulv og fandt nogle smukke træbrædder nedenunder, som vi har sat i stand. Gulvet emmer af historie og passer perfekt til køkkenets simple udtryk og de naturlige farver, fortæller Jules Villbrandt.

Hendes tilgang til indretningen af det nye køkken har været en del anderledes, end da hun flyttede ind for snart ti år siden – et fint billede på, hvordan hjemmet udvikler sig i takt med hende. Denne gang skulle kvalitet være i højsædet, og de praktiske overskabe blev skrottet til fordel for det indbydende dagslys, der får de 8 m2 til at virke mere rummelige.

Den væghængte reol fra Artek havde længe været på ønskesedlen, og nu hænger den endelig i køkkenet. Skamlerne er fra Frama.

En lejlighed der er nem at ændre udtryk i

Stilen i køkkenet hænger desuden fint sammen med resten af lejligheden, hvor Jules har indrettet sig med sine yndlingsnuancer og ladet dem gå igen i alle rum. Køkkenets jordfarver og de støvede olivengrønne skabe synes nemlig at være en naturlig forlængelse af stuen, som man har kig til fra køkkenet. I stuen er der gjort plads til Jules’ passion for interiør og kunst, hvor alskens plakater hænger side om side på de sandfarvede vægge.

– Jeg er langtfra minimalist – en side af mig selv, som det har taget mig en del år at acceptere. Måske derfor er vores lejlighed blevet mere farverig og kurateret med tiden, og jeg er altid på jagt efter nye og anderledes elementer at bringe i spil for at ændre udtrykket igen, fortæller Jules.

Det lille hjem i Berlins summende Mitte vidner om en stærk sans for æstetik, hvor der er plads til at leve livet med alt det rod, det indebærer.

Den fine billedvæg er fyldt med Jules Villbrandts favoritter fra bl.a. Dora Foldes. Den grønne lampe er fra Flos. Spisebordet er fra Vitra, og stolene er fra Thonet og The Socialite Family.