Kunst med stor betydning
Kunst har altid betydet meget for husets ejere og er samlet over lang tid. Det begydte i 1972, hvor parret købte deres første oliemaleri, malet af grafiker, maler og matematiker Steffen Jørgensen.
Glæden ved at se
Den gennemgående drivkraft i samlingen er glæden ved at se. Jo mere man ser, desto mere kvalitetsbevidst bliver man, og glæden udvikler sig til en passion.
Det har ikke været en intention at samle på bestemte kunstnere, men den bredspektrede og internationale kunstsamling er ren con amore og lever igennem hele huset – en strandvejsvilla nord for København.
Et ønske om køkken-alrum
Tilbygningen udsprang af et stort ønske om et godt køkken-alrum med lys og luft og indeholder også et trappeløb med udgang mod haven og videre ned i underetagen, hvor der er kontor og tegnestue.
Med køkken på stueplan er der skabt en bedre sammenhæng med spisestue og opholdsstue med et helt nyt flow i huset. Køkken-alrummet er blevet husets hjerte og har åbnet huset mere op.
Før den nye tilbygning kom til, lå her en lille havestue med terrazzogulv og et lille springvand – smukt, men upraktisk set i relation til ønsket om et stort køkken-alrum.
Med små hilsner fra fortiden
Det oprindelige køkken lå i underetagen, som man så det i de fine huse omkring 1900-tallet. Sjovt nok har man bevaret den lille køkkenelevator, som ender i skabet i spisestuen og er en fin lille hilsen fra fortiden. Det tidligere køkken anvendes i dag som et bryggers.
Man har bevaret patriciervillaens smukke kubeform ved hjælp af en lille reces i overgangen til tilbygningen, som ligeledes fremstår som en selvstændig kubus.
Gårdhaven inspireret af syden
Samtidig med tilbygningen blev der opført en carport, som danner væg i en dejlig, sydlandsk inspireret gårdhave med et fint springvand i form af en messingkasse hængt på muren. Vandet er en reminiscens fra den gamle havestue og giver en beroligende lyd til rummet.
Gårdhaven er en dejlig vindskærmet plads til både spisning og afslapning i de lune måneder. Forlægget til haven var, at man ønskede en mere skulpturel og enkel have med vægt på den rumlige oplevelse.
Smukke træer og en børnevenlig have
Med Torben Schønherr som havearkitekt dannede man rum på en meget enkel måde ved hjælp af bøgehække, som slanger sig rundt på græsset med respekt for tre gamle, smukke frugttræer.
Haven har været en fantastisk legeplads for børn og nu børnebørn med små åbninger i de høje bøgehække, der er et skønt sted at gemme sig.