Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Drømmeboligen, der er omgivet af trækroner og fantastisk natur

Helt ude i skoven ligger et unikt længehus. Se her, hvordan Bruno og Dorte Jakobsen har skabt deres drømmehjem med det flotteste orangeri!

Længehus i skovområde i Randers

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Når man ankommer ad markvejen til Villa Brink, er det første, der møder gæsten, en garage og en vognport med åben forbindelse til hovedhuset og en indre gårdhave. Helt i overensstemmelse med stedets vilde natur har familien en Land Rover Defender og en Hero Camper.

Drømmen der blev til virkelighed

Det er en grund af de sjældne, omgivet af marker til den ene side og kuperet terræn og blandet skov til den anden. På denne indtagende plet uden for Randers, hvor lydkulissen skabes af kvidrende fugle, har arkitekt Bruno Jakobsen og hans kone, Dorte Jakobsen, bygget et helt særligt hus – eller rettere tre individuelle bygningskroppe, som alligevel er forbundne, både arkitektonisk og materialemæssigt. Det er Bruno Jakobsen, der har tegnet drømmehuset til sig selv og sin familie, og han er med god grund pænt stolt af resultatet.

Bolig bestående af tre bygningskroppe.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - De to parallelle bygningskroppe er forbundet med et orangeri – en treenighed, der skaber en skærmet atriumgård. De lave blomsterkummer er fra Thors Design. Overlapbord og -bænke i cedertræ, designet af TAF, er fra Skagerak.

Terrasse med et transparent udhæng.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Ud for den gennemgående passage, som deler privatboligen fra Bruno Jakobsens tegnestue, er der etableret et transparent udhæng i fire meters bredde – en kompleks konstruktion, som visuelt fremstår let og enkel, og som bryder den 37 meter lange facade. Udhænget skaber en sval oase, hvor der er plads til et klassisk langbord til gæster og fester. Møblerne er fra svenske Skargaarden.

Vildt skovområde

Egentlig boede de godt og havde ikke planer om at flytte – altså lige til den unikke grund midt i skoven kunne købes. Grundens mange, høje træer – bøg, fyr, eg, hassel, kirsebær og hyld – skulle i vid udstrækning bevares, og det nye hus skulle indgå i en tæt dialog med alt det vilde.

For at få det nye hus placeret så hensigtsmæssigt som muligt brugte Bruno Jakobsen det meste af et år på at registrere solens bevægelse hen over terrænet og på at observere, hvordan lyset blev filtreret gennem både de nøgne og de løvfyldte træer.

Først derefter satte han sig til tegnebordet for at give sine idéer om et længehus substans. Det blev til et 37 meter langt hus, flankeret af en 40 meter lang træterrasse. Foran selve huset placerede Bruno Jakobsen en mindre bygning med plads til garage, værksted og en vognport, der giver et kig ind til selve huset.

De to bygninger blev smukt føjet sammen af et 45 m2 stort orangeri – et arkitektonisk greb, som skabte et skærmet gårdrum med plads til liv under åben himmel. Således kom 260 m2 under tag under hensyntagen til naturen.

Familien Jakobsen og hunden Terry.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Familien Jakobsen består af Bruno, Dorte, børnene Tristan og Silje og hunden Terry.

Flot terrasse som fanger morgensolen mod øst.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Et kig igennem huset, hvor de store betonfliser, der hver vejer et ton, leder ind til Bruno Jakobsens tegnestue. Den lange, integrerede bænk fanger morgensolen mod øst.

Bondekulturens gamle lader

Huset med de slanke bygningskroppe fremstår transparent med mange store glaspartier og skydedøre, der kan udviske overgangene imellem ude og inde. Det er beklædt med cedertræ og forsynet med sorte ståltage uden udhæng og har på den måde stærke referencer til historiske lader og trelængede gårde, men i en stiliseret fortolkning.

Både ude og inde har familien prioriteret rustikke og naturlige materialer. Alle gulve er beklædt med kalksandsten fra et italiensk brud, og lofterne, der går til kip, fremstår både taktile og grafisk stærke i al deres sorte enkelhed.

Træet er i fokus

Der er anvendt akustikregulerende Troldtekt-plader med fræsede spor, som føjer en klædelig modernitet til det hele. Ellers er det træet, der er i fokus – også indendørs, hvor alle skabe, skydedøre, køkkenelementer og integrerede møbler er af douglastræ. Det hele er specialfremstillet.

Bruno Jakobsen har designet, og møbelsnedker Nikolaj Jørgensen fra Aarhus har udført arbejdet. Materialerne taler sammen, og fælles for det hele er, at alt patinerer smukt over tid.

Køkken-alrum med højt til loftet.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Det kombinerede køkken og spise- og opholdsstue er husets hjerte. Køkkenet er specialfremstillet i sæbebehandlet douglastræ. Det samme gælder spisebordet, som Bruno Jakobsen også selv har designet, og som møbelsnedker Nikolaj Jørgensen fra Aarhus har produceret. Under de sorte Troldtekt Line Design-akustiklofter hænger skinner med spots, der sætter den hyggelige scene. Sofaen er designet af Fabricius & Kastholm, og Bentwood 209 spisestolene er fra Thonet. Hashira-pendlerne over spisebordet er fra Menu, og lampen over køkkenøen er fra Anour.

Sort og hvid pejs, der matcher stuens øvrige sorte og hvide farver.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Et langt kig ned gennem huset, hvor der er åben forbindelse mellem rummene. Gulvbelægningen er gennemgående og består af italienske Grigio Bottarga-sandsten. Samme belægning er anvendt på køkkenbordet – eneste forskel er, at gulvet er sandblæst, imens køkkenøens beklædning er poleret.

Stue indrettet med lækre danske møbeldesigns.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Der er næsten seks meter til loftet, og de vertikale linjer understreges af den indbyggede Rais-pejs. Stuen er indrettet med klassisk dansk design af Hans J. Wegner, Poul Kjærholm og Fabricius & Kastholm.

Som perler på en snor

Bruno Jakobsen har indrettet sin tegnestue i husets østlige ende – adskilt fra privaten af en overdækket passage, der sikrer separat adgang for kunder, og som giver et ubrudt kig ud til skoven. Åbningen skaber samtidig et organisk forløb rundt om huset og sikrer, at man kan komme uhindret hele vejen omkring bygningerne.

Samme uhindrede tilgang går igen indvendigt, hvor rummene ligger som perler på en snor, og hvor ingen tværgående vægge går helt ud til ydervæggene.

Rummene er forbundne, og hvis man ønsker privatliv, så kan man trække de loftshøje skydedøre for og dermed bryde det lange kig gennem hele huset – et eksempel på den konstante vekselvirkning mellem det private og det tilgængelige, mellem det transparente og det lukkede.

Gang med smukke skydedøre.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Ingen tværgående vægge i Villa Brink går ud til ydervæggene. I stedet kan rummene adskilles med loftshøje skydedøre i douglastræ. Naturen og skoven er en integreret del af huset. Derfor kan det store Schüco-vinduesparti skydes til side og ophæve grænsen mellem ude og inde.

Moderne soveværelse indrettet med danske designs.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - I soveværelset har Bruno Jakobsen designet en integreret sengegavl i douglastræ. Over sengebordene hænger en lille Radiohuspendel fra Louis Poulsen.

Et magisk orangeri

Glashuset er familiens foretrukne opholdssted, både om dagen og i skumringen, hvor der opstår en helt særlig magisk stemning. Orangeriet huser frodige planter, bl.a. et 100 år gammelt oliventræ.

Glashuset giver således mulighed for at holde liv i eksotiske blomster og krydderurter – men det forlænger først og fremmest sommersæsonen og skaber en helt særlig ramme om gæstemiddage og socialt samvær.

Lækkert badeværelse med sandstensfliser.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Badeværelset i forældreafdelingen domineres af de italienske Grigio Bottarga sandstensfliser, som også er anvendt på væggene i brusenichen. Armaturerne er fra Tapwell, og Vent-skamlen er designet af Chris Liljenberg Halstrøm for Skagerak.

Klassisk og enkelt hvid håndvask.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - I Forældrebadet er en 200 kilo tung stenblok fra samme stenbrud som gulvet blevet forvandlet til en smuk håndvask – også Bruno Jakobsens eget design.

Stilet badeværelse med vask fra Copenhagen Bath.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Børnenes badeværelse har terrazzo på gulv og vægge, en vask fra Copenhagen Bath, spejl fra JN Bech og dekorative væglamper fra Il Fanale i Italien.

Et stilrent hjem i forskellige niveauer.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - På tegnestuen er der etableret et indskudt dæk for at skabe stemning og variation i rummet.

En perfekt terrasse til store sammenkomster

Bruno Jakobsen har generelt tænkt familiens sociale liv ind i arkitekturen, og her kommer den lange terrasse i spil. Her er plads til både dasemøbler og et meget langt spisebord, som giver associationer til italienske søndagsfrokoster. Bordet er anbragt ud for den passage, der adskiller tegnestuen fra de private gemakker.

For at afgrænse området og skabe intimitet og skygge er der etableret et udhæng bestående af træbjælker anbragt i et rytmisk forløb på tunge jerndragere, som slipper lyset igennem. På den måde fortsætter legen og vekselvirkningen mellem lys og skygge.

Udhænget markerer passagen og bryder samtidig terrassens lange forløb.

Tegnestue i sorte og hvide kontraster.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Thonet S 1092-skrivebordet flankeres af en skrivebordsstol designet af Charles & Ray Eames fra Vitra og to Capitol Complex Office Chairs, designet af Pierre Jeanneret fra Cassina. Reolerne i eget design fungerer som materiale moodboard til tegnestuens igangværende projekter.

Tegnestue med smuk udsyn til naturen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Skrivebordet er placeret med frit udsyn til skoven.

Et hyggeligt oranger som sammenkobler de to bygninger.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Orangeriet er med sine 45 m2, oceaner af lys og sydlandsk stemning husets foretrukne rum. Her er brændeovn og eksotiske planter som fx et 100 år gammelt oliventræ. Bord og bænke er fra Skagerak på et blåsort teglstensgulv fra Klinker Outdoor.

Orangeri med store skydedørspartier.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Orangeriet har store skydedørspartier til begge sider, så der kan åbnes helt op om sommeren.
.

Udelivet er højt priorteret hos familien Jakobsen

Udelivet har høj prioritet i Villa Brink, hvor man kan bevæge sig med solen rundt om huset, indtage sin mad i forskellige miljøer, finde ro eller selskab samt kigge på den vilde eller tæmmede natur.

Vil man bade under åben himmel, er der også mulighed for det. Her er både udendørs bruser og et vildmarkskar, hvor man året rundt kan ligge og kigge op til stjernerne.

Udendørs spa i flotte naturomgivelser.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - Er man til længere bade, kan man sænke sig ned i et klassisk vildmarkskar fra finske Kirami. Her er ingen bobler eller plast, men bare cedertræ, som matcher huse.

Dronefoto af det nybyggede hus.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad - På dronefotoet, som Bruno Jakobsen selv har skudt, får man et godt indtryk af, hvordan længehuset og garagen er forbundet med orangeriet.

Håndplukket til dig