Wienerbrødssnegle med kardemomme-remonce og sukkerglacering

Mhm! Læs med her, og bliv fristet af dette lækre og appetitlige wienerbrød.

Wienerbrødssnegle med kardemomme-remonce og sukkerglacering
© Tia Borgsmidt

Wienerbrødssnegle med kardemomme-remonce og sukkerglacering

12 stk.

Smøroverload … hjemmelavet wienerbrødsdej med kardemommeremonce. Bages sneglene i forme, bliver de smukke, og remoncen flyder ikke ud. Husk, at alle ingredienserne til dejen skal være kolde.

Det skal du bruge:

KARDEMOMMEREMONCE

  • 2 spsk. kardemommefrø
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. stødt kanel

WIENERBRØDSDEJ

  • 2 ½ dl koldt vand
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 500 g hvedemel + lidt mel til udrulning
  • 400 g koldt smør

SUKKERGLASERING

  • ½ dl vand
  • ½ dl sukker
  • Perlesukker til pynt

Sådan gør du:

REMONCE

  • Rist kardemomme på en tør pande et par minutter. Fjern skallerne, og stød kardemommefrøene.
  • Rør smør og sukker sammen med 2 tsk. kardemomme og kanel. Sæt remoncen på køl.

WIENERBRØDSDEJ

  • Sørg for, at alle ingredienser er køleskabskolde.
  • Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt og ½ spsk. kardemomme. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig.
  • Rul dejen ud til et kvadrat på ca. 1 cm’s tykkelse – 40 x 40 cm.
  • Skær smørret i skiver, og fordel det på midten af dejen. Bank det lidt ned i dejen, og fold siderne ind mod midten.
  • Rul nu dejen ud, så du får et aflangt stykke, ca. 50 x 25 cm. Fold dejen sammen i tre dele ind over hinanden, og læg dejen koldt i 30 min.
  • Gentag udrulningen, og rul igen dejen ud til ca. 50 x 25 cm – igen foldes siderne sammen mod midten. Læg dejen koldt i 30 min.
  • Gentag udrulningen, og rul igen dejen ud til ca. 50 x 25 cm, og igen foldes siderne sammen mod midten. Læg dejen koldt i 30 min.
  • Rul dejen ud til en stor firkant, og smør med remonce. Rul dejen sammen som til en roulade. Skær den i skiver på 2-3 cm’s tykkelse, og fordel sneglene i forme med lukningen nedad. Pres midten udad med to fingre, og stil sneglene tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 180° varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne. Imens tilberedes sukkervandet.

SUKKERGLASERING

  • Kom vand og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst. Pensl de lune snegle med sukkervand, og drys med lidt perlesukker.

Læs også: