Wienerbrødssnegle med kardemomme-remonce og sukkerglacering
12 stk.
Smøroverload … hjemmelavet wienerbrødsdej med kardemommeremonce. Bages sneglene i forme, bliver de smukke, og remoncen flyder ikke ud. Husk, at alle ingredienserne til dejen skal være kolde.
Det skal du bruge:
KARDEMOMMEREMONCE
2 spsk. kardemommefrø
200 g smør
100 g sukker
2 tsk. stødt kanel
WIENERBRØDSDEJ
2 ½ dl koldt vand
50 g gær
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
Ca. 500 g hvedemel + lidt mel til udrulning
400 g koldt smør
SUKKERGLASERING
½ dl vand
½ dl sukker
Perlesukker til pynt
Sådan gør du:
REMONCE
Rist kardemomme på en tør pande et par minutter. Fjern skallerne, og stød kardemommefrøene.
Rør smør og sukker sammen med 2 tsk. kardemomme og kanel. Sæt remoncen på køl.
WIENERBRØDSDEJ
Sørg for, at alle ingredienser er køleskabskolde.
Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt og ½ spsk. kardemomme. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig.
Rul dejen ud til et kvadrat på ca. 1 cm’s tykkelse – 40 x 40 cm.
Skær smørret i skiver, og fordel det på midten af dejen. Bank det lidt ned i dejen, og fold siderne ind mod midten.
Rul nu dejen ud, så du får et aflangt stykke, ca. 50 x 25 cm. Fold dejen sammen i tre dele ind over hinanden, og læg dejen koldt i 30 min.
Gentag udrulningen, og rul igen dejen ud til ca. 50 x 25 cm – igen foldes siderne sammen mod midten. Læg dejen koldt i 30 min.
Gentag udrulningen, og rul igen dejen ud til ca. 50 x 25 cm, og igen foldes siderne sammen mod midten. Læg dejen koldt i 30 min.
Rul dejen ud til en stor firkant, og smør med remonce. Rul dejen sammen som til en roulade. Skær den i skiver på 2-3 cm’s tykkelse, og fordel sneglene i forme med lukningen nedad. Pres midten udad med to fingre, og stil sneglene tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 180° varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne. Imens tilberedes sukkervandet.
SUKKERGLASERING
Kom vand og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst. Pensl de lune snegle med sukkervand, og drys med lidt perlesukker.