Wienerbrødssnegle med kardemomme-remonce og sukkerglacering
Mhm! Læs med her, og bliv fristet af dette lækre og appetitlige wienerbrød.
AfLone Kjær
Wienerbrødssnegle med kardemomme-remonce og sukkerglacering
12 stk.
Smøroverload … hjemmelavet wienerbrødsdej med kardemommeremonce. Bages sneglene i forme, bliver de smukke, og remoncen flyder ikke ud. Husk, at alle ingredienserne til dejen skal være kolde.
Det skal du bruge:
KARDEMOMMEREMONCE
- 2 spsk. kardemommefrø
- 200 g smør
- 100 g sukker
- 2 tsk. stødt kanel
WIENERBRØDSDEJ
- 2 ½ dl koldt vand
- 50 g gær
- 1 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- Ca. 500 g hvedemel + lidt mel til udrulning
- 400 g koldt smør
SUKKERGLASERING
- ½ dl vand
- ½ dl sukker
- Perlesukker til pynt
Sådan gør du:
REMONCE
- Rist kardemomme på en tør pande et par minutter. Fjern skallerne, og stød kardemommefrøene.
- Rør smør og sukker sammen med 2 tsk. kardemomme og kanel. Sæt remoncen på køl.
WIENERBRØDSDEJ
- Sørg for, at alle ingredienser er køleskabskolde.
- Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt og ½ spsk. kardemomme. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig.
- Rul dejen ud til et kvadrat på ca. 1 cm’s tykkelse – 40 x 40 cm.
- Skær smørret i skiver, og fordel det på midten af dejen. Bank det lidt ned i dejen, og fold siderne ind mod midten.
- Rul nu dejen ud, så du får et aflangt stykke, ca. 50 x 25 cm. Fold dejen sammen i tre dele ind over hinanden, og læg dejen koldt i 30 min.
- Gentag udrulningen, og rul igen dejen ud til ca. 50 x 25 cm – igen foldes siderne sammen mod midten. Læg dejen koldt i 30 min.
- Gentag udrulningen, og rul igen dejen ud til ca. 50 x 25 cm, og igen foldes siderne sammen mod midten. Læg dejen koldt i 30 min.
- Rul dejen ud til en stor firkant, og smør med remonce. Rul dejen sammen som til en roulade. Skær den i skiver på 2-3 cm’s tykkelse, og fordel sneglene i forme med lukningen nedad. Pres midten udad med to fingre, og stil sneglene tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 180° varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne. Imens tilberedes sukkervandet.
SUKKERGLASERING
- Kom vand og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst. Pensl de lune snegle med sukkervand, og drys med lidt perlesukker.