Vi har lavet lammekød med abrikoser og kikærter i en såkaldt tagine, som bevarer så meget smag og kraft i retten som muligt. Dertil en salat med appelsin, spinat og mynte. Den smukke tagine fås hos Moroccan-Decor. Tallerkenen er fra Muubs.
4 personer (tagine)
kikærter sorte 150 g
løg 2 stk.
olivenolie 2 spsk.
lammekød 500 g, afpudset, i tern, fx lammebov eller kølle
hvedemel 1⁄2 dl
salt og peber
hvidløg 2 fed
kanelstænger 1 stk.
kardemomme-kapsler 3 stk.
spidskommen 1 tsk. stødt
hakkede tomater 2 dåser
babyspinat, 100 g frisk
tørrede abrikoser 100 g
salt og peber
fladbrød
yoghurt naturel 5 dl
mynte 1 bundt
• Hæld kikærterne i en skål, og dæk med koldt vand. Lad dem stå ca. 10 timer.
• Skær løgene i både. Varm olien i en stor stegegryde, og brun kødet. Tilsæt løg, og lad det stege et par minutter.
• Drys mel over, og krydr med salt og peber. Vend rundt.
• Tilsæt presset hvidløg, kanel, kardemommefrø og spidskommen, og vend med hakkede tomater.
• Kom det hele i en tagine, og sæt den i ovnen i ca. 1 time ved 175°.
• Tilsæt udblødte kikærter, og sæt tilbage i ovnen i yderligere ca. 1 time.
• Hæld yoghurt til afdrypning i en sigte med et klæde.
• Skyl spinaten, og slyng den tør. Kom abrikoser og spinat i taginen, og sæt den tilbage i ovnen i ca. 15 min.
• Smag til med salt og peber.
• Servér lammetaginen med spinatsalat, yoghurt, mynte og fladbrød samt spinatsalat med appelsin og dadler. Savner du mere fylde, så vend lidt kogt couscous i salaten.
4 personer (salat)
babyspinat 100 g
appelsiner 2 stk.
granatæble 1 stk.
dadler 50 g
persille 1 bundt
bredbladet mynte 1 lille bundt
olivenolie
• Skyl spinaten, og slyng den tør. Skræl appelsinerne med en skarp kniv, og skær i skiver. Halvér granatæblet, og pres saft og kerner ud. Si kernerne fra.
• Anret spinat med appelsiner, granatæble, dadler uden sten og masser af friske krydderurter. Dryp olivenolie og saften fra granatæblet over, og servér til taginen.