© Ulf Svane

Invitér på dejlig søndagsmiddag

Der er noget særligt hyggeligt over at mødes en søndag aften for at spise en lækker middag sammen. Vi samler familie og venner til en menu, der heldigvis kan tilberedes i god tid.

Søndag i godt selskab

En lækker søndagsmiddag i selskab med venner og familie er den perfekte måde at slutte ugen af på. Vi har forberedt en lækker menu, du kan servere, og en del af det kan laves i forvejen, så du kan fokusere på det gode selskab.

© Ulf Svane

Rimmet havtaske med sennepsfløde, brombær og baconknas

Forkæl dig selv eller dine gæster med denne helt særlige forret, der med garanti giver en god start på middagen. Det meste kan laves dagen før, så du kan slappe helt af på aftenen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Havtaske

  • 200 g havtaskefilet
  • ½ spsk. dild
  • ½ tsk. hakkede sennepsfrø
  • ½ spsk. salt
  • ½ spsk. sukker

Sennepsfløde

  • 1 dl piskefløde
  • ½ stk. citron
  • ½ spsk. grovkornet sennep
  • salt og peber

Tilbehør

  • 25 g bacon i små tern
  • 4 stk. brombær
  • ½ potte skovsyre

Sådan gør du

  1. Rens og skær havtaskefileterne i mindre stykker.
  1. Bland dild med knuste sennepsfrø, salt og sukker og drys over havtaskefileterne.
  1. Dæk med husholdningsfilm og stil køligt til næste dag.
  1. Steg bacon sprød på en tør pande.
  1. Anret sennepsfløden i bunden af 4 tallerkener.
  1. Kom havtaske i tynde skiver herpå og drys med bacon.
  1. Anret med brombær og pynt med skovsyre. Hæld fløden i en skål.
  1. Pres citronsaften heri og rør rundt.
  1. Lad det stå og syrne på køkkenbordet ca. 1 time.
  1. Rør sennep i, og smag til med salt og peber.
© Ulf Svane

Braiserede svinekæber med syltede kantareller og jordskokkechips

De syltede kantareller og hjemmelavede jordskokkechips kan med fordel laves dagen før.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Syltede kantareller

  • 200 g kantareller
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 3 kviste frisk rosmarin

Jordskokkechips

  • 4 stk. jordskokker
  • olie til fritering
  • salt

Braserede svinekæber

  • 8 stk. svinekæber
  • 1 lille løg
  • 2 spsk. smør
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl balsamicoeddike
  • 25 g smør

Mix salat

  • 1 pakke blandede salater
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning
  • 3 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Syltede kantareller

  1. Rens kantarellerne, og kom dem i en skål.
  1. Kom eddike og sukker i en gryde med rosmarin.
  1. Kog lagen op, til sukkeret er opløst.
  1. Tag gryden af varmen, og hæld over kantarellerne.
  1. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad kantarellerne trække i lagen til næste dag.

Jordskokkechips

  1. Vask jordskokkerne godt, og skær dem i helt tynde skiver på et mandolinjern.
  1. Tør jordskokkerne godt.
  1. Varm olie op i en gryde, og fritér jordskokkerne lidt ad gangen, til de er sprøde.
  1. Afdryp på et stykke fedtsugende papir og drys med salt.

Braiserede svinekæber

  1. Rens svinekæberne. Hak løget.
  1. Smelt smørret i en gryde, og brun svinekæberne på begge side.
  1. Tilsæt løg og rosmarin, og lad det stege med et par minutter.
  1. Tilsæt rødvin og bouillon, og kom låg på gryden.
  1. Sæt gryden i ovnen ved 180° i ca. 1 1⁄2 time.
  1. Kom balsamicoeddike i en lille gryde, og kog ind til det halve.
  1. Si lagen fra svinekæberne over i gryden, og kog ind til det halve.
  1. Montér saucen med smør.

Mix salat

  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  1. Rør eddike med sennep, honning og olie og dryp over salaten.

Servering

  1. Anret svinekæber med sauce, kantareller og jordskokkechips.
  1. Servér med salat on the side.
© Ulf Svane