Opskrift på rimmet havtaske med sennepsfløde, brombær og baconknas
© Ulf Svane

Opskrift på rimmet havtaske med sennepsfløde, brombær og baconknas

Forkæl dig selv eller dine gæster med denne helt særlige forret, der med garanti giver en god start på middagen. Det meste kan laves dagen før, så du kan slappe helt af på aftenen.

Rimmet havtaske med sennepsfløde, brombær og baconknas

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Havtaske

  • 200 g havtaskefilet
  • ½ spsk. dild
  • ½ tsk. hakkede sennepsfrø
  • ½ spsk. salt
  • ½ spsk. sukker

Sennepsfløde

  • 1 dl piskefløde
  • ½ tsk. citron
  • ½ spsk. grovkornet sennep
  • salt og peber

Tilbehør

  • 25 g bacon i små tern
  • 4 stk. brombær
  • ½ potte skovsyre

Sådan gør du

  1. Rens og skær havtaskefileterne i mindre stykker.
  1. Bland dild med knuste sennepsfrø, salt og sukker og drys over havtaskefileterne.
  1. Dæk med husholdningsfilm og stil køligt til næste dag.
  1. Steg bacon sprød på en tør pande.
  1. Anret sennepsfløden i bunden af 4 tallerkener.
  1. Kom havtaske i tynde skiver herpå og drys med bacon.
  1. Anret med brombær og pynt med skovsyre. Hæld fløden i en skål.
  1. Pres citronsaften heri og rør rundt.
  1. Lad det stå og syrne på køkkenbordet ca. 1 time.
  1. Rør sennep i, og smag til med salt og peber.