Opskrift på braiserede svinekæber
© Ulf Svane

Opskrift på braiserede svinekæber

De syltede kantareller og hjemmelavede jordskokkechips kan med fordel laves dagen før.

Braiserede svinekæber med syltede kantareller og jordskokkechips

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Syltede kantareller

  • 100 g kantareller
  • ½ dl eddike
  • ½ dl sukker
  • kviste frisk rosmarin

Jordskokkechips

  • 2 stk. jordskokker
  • olie til fritering
  • salt

Braserede svinekæber

  • 4 stk. svinekæber
  • ½ lille løg
  • 1 spsk. smør
  • 1 kviste frisk rosmarin
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl bouillon
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 12 g smør

Mix salat

  • ½ pakke blandede salater
  • ½ spsk. æbleeddike
  • ½ tsk. sennep
  • ½ tsk. honning
  • 1½ spsk. olivenolie

Sådan gør du

Syltede kantareller

  1. Rens kantarellerne, og kom dem i en skål.
  1. Kom eddike og sukker i en gryde med rosmarin.
  1. Kog lagen op, til sukkeret er opløst.
  1. Tag gryden af varmen, og hæld over kantarellerne.
  1. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad kantarellerne trække i lagen til næste dag.

Jordskokkechips

  1. Vask jordskokkerne godt, og skær dem i helt tynde skiver på et mandolinjern.
  1. Tør jordskokkerne godt.
  1. Varm olie op i en gryde, og fritér jordskokkerne lidt ad gangen, til de er sprøde.
  1. Afdryp på et stykke fedtsugende papir og drys med salt.

Braiserede svinekæber

  1. Rens svinekæberne. Hak løget.
  1. Smelt smørret i en gryde, og brun svinekæberne på begge side.
  1. Tilsæt løg og rosmarin, og lad det stege med et par minutter.
  1. Tilsæt rødvin og bouillon, og kom låg på gryden.
  1. Sæt gryden i ovnen ved 180° i ca. 1 1⁄2 time.
  1. Kom balsamicoeddike i en lille gryde, og kog ind til det halve.
  1. Si lagen fra svinekæberne over i gryden, og kog ind til det halve.
  1. Montér saucen med smør.

Mix salat

  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  1. Rør eddike med sennep, honning og olie og dryp over salaten.

Servering

  1. Anret svinekæber med sauce, kantareller og jordskokkechips.
  1. Servér med salat on the side.