© Ulf Svane Hovedret Opskrift på braiserede svinekæber De syltede kantareller og hjemmelavede jordskokkechips kan med fordel laves dagen før. Af Lone Kjær — 30. november 2023 Braiserede svinekæber med syltede kantareller og jordskokkechips Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Syltede kantareller 100 g kantareller ½ dl eddike ½ dl sukker 1½ kviste frisk rosmarin Jordskokkechips 2 stk. jordskokker olie til fritering salt Braserede svinekæber 4 stk. svinekæber ½ lille løg 1 spsk. smør 1 kviste frisk rosmarin 1 dl rødvin 1 dl bouillon ½ dl balsamicoeddike 12 g smør Mix salat ½ pakke blandede salater ½ spsk. æbleeddike ½ tsk. sennep ½ tsk. honning 1½ spsk. olivenolie Sådan gør du Syltede kantareller Rens kantarellerne, og kom dem i en skål. Kom eddike og sukker i en gryde med rosmarin. Kog lagen op, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og hæld over kantarellerne. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad kantarellerne trække i lagen til næste dag. Jordskokkechips Vask jordskokkerne godt, og skær dem i helt tynde skiver på et mandolinjern. Tør jordskokkerne godt. Varm olie op i en gryde, og fritér jordskokkerne lidt ad gangen, til de er sprøde. Afdryp på et stykke fedtsugende papir og drys med salt. Braiserede svinekæber Rens svinekæberne. Hak løget. Smelt smørret i en gryde, og brun svinekæberne på begge side. Tilsæt løg og rosmarin, og lad det stege med et par minutter. Tilsæt rødvin og bouillon, og kom låg på gryden. Sæt gryden i ovnen ved 180° i ca. 1 1⁄2 time. Kom balsamicoeddike i en lille gryde, og kog ind til det halve. Si lagen fra svinekæberne over i gryden, og kog ind til det halve. Montér saucen med smør. Mix salat Skyl salaten, og slyng den tør. Rør eddike med sennep, honning og olie og dryp over salaten. Servering Anret svinekæber med sauce, kantareller og jordskokkechips. Servér med salat on the side. Relateret Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Temaer Skøn middag med rimmet havtaske og braiserede svinekæber Hovedret Opskrift på stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat Hovedret Opskrift på stegt rødtunge med syltede stikkelsbær og knust agurkesalat Hovedret Opskrift på sprød krydret rissalat med knuste agurker, forårsløg, chili og koriander Hovedret Opskrift på svinekæber i teriyaki med bagte jordskokker og urtesalat