Dansk sommer menu
Med sæsonens danske råvarer og en relativ beskeden indsats i køkkenet byder vi på en smuk tre-retters menu, der smager af den danske sommer.
AfTil 4 personer
◆ Skindstegt makrel med byg, sennepsfløde og rysteribs
Let og sommerlig forret, hvor den fede makrel får modspil fra de danske ribs’ syrlighed og sennepsdressingen.
◆ Svinekam med blomkål, ærter og løvstikkemayo
En svinekam kan sagtens serveres på en sommerdag, hvis tilbehøret og tilberedningen oser af sommer.
◆ Jordbærsuppe med brændt marengs og sommerblomster
Sommerdessert i verdensklasse. Forfriskende, let og utroligt dekorativ. Suppe og marengs kan laves i forvejen.
Makrel er en rigtig sommerfisk, og vi serverer den som en smuk anretning med perlebyg, dekorative agurkespån og rysteribs samt en sennepsfløde til at hælde ved. Tallerkenerne er New Norm fra Menu, og kanden ligeledes fra Menu. Bestik fra Ilva og dug fra Broste.
4 personer
RYSTERIBS
ribs 100 g
rørsukker 25 g
SENNEPSFLØDE
piskefløde 1 dl
dijonsennep 1⁄2-1 tsk.
grovkornet sennep 1⁄2-1 tsk.
salt og peber
perlebyg 100 g
agurk 1 stk.
makrelfileter 4 stk.
smør 25 g
ribs til pynt
• Drys ribs med sukker, og lad dem stå og trække, mens det øvrige tilberedes. Vend dem undervejs.
• Kog perlebyg som angivet på emballagen, og afkøl.
• Rør lidt i fløden, så den tykner en smule. Tilsæt de to slags sennep, og smag til med salt og peber.
• Skær agurken i spåner med en kartoffelskræller.
• Del makrelfileterne i 2 stykker hver, så du har 8 stykker
i alt. Rids skindsiden på makrelfileterne.
• Smelt smørret på en varm pande, og steg makrelfileterne i ca. 3 min. på skindsiden. Vend forsigtigt fiskene, og steg færdig på den anden side.
• Anret perlebyg med makrelfilet, agurkespåner og rysteribs. Pynt med et par klaser ribs, og servér med sennepsfløde.
svinekam ca. 800 g uden ben
smør 25 g
salt
peber
sennepsfrø 2 spsk.
nye kartofler 800 g
ærter i bælg 500 g
blomkål 1 lille
LØVSTIKKEMAYO
pasteuriserede æggeblommer 2 stk.
flagesalt 1 tsk.
sennep 1 tsk.
olivenolie 2 dl
citron 1⁄2
peber
friskkværnet løvstikke 1 bundt
skovsyre 1 potte
Sommer, sol og jordbær hører bare sammen og denne jordbærsuppe er den perfekte sommerdessert - især når den serveres med marengs og fine sommerblomster. Duge og servietter fra Broste. Tallerkener fra Pillivuyts stel Blå Bretagne. Bestik fra Ilva.
4 personer
Jordbærsuppe:
jordbær 1 kg
sukker 150 g
vand 3 dl
vaniljestang korn af 1 stang
citron saft af 1⁄2
• Skyl og nip jordbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom jordbær, sukker, vand, vaniljekorn og -stang i en gryde.
• Kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen. Fjern vaniljestangen, og blend jordbærlagen.
• Si suppen, hvis det er nødvendigt, og afkøl.
• Smag suppen til med citronsaft.
Marengs:
æggehvider 1 bæger pasteuriserede
sukker 100 g
flagesalt
spiselige blomster fx stedsmoderblomster, hjulkrone eller tallerkensmækkere.
• Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Smag til med flagesalt. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle.
• Anret suppen i dybe tallerkener.
• Sprøjt marengsmassen ud i små dutter på et skærebræt drysset med flormelis. Brænd overfladen gylden, og løft dem forsigtig over i suppen.
• Pynt med spiselige blomster.