15 smagfulde opskrifter med svampe

Kantarel, karl johan, portobello og champignon. Efteråret er svampesæson, og vi har samlet 15 smagfulde retter med svampe i galleriet her!

KANTARELLER PÅ RISTET BRØD

© Anders Schønnemann

Kantareller på ristet brød er en klassiker, men det gør den ikke mindre lækker. Her serveres de med lille drys vesterhavsost og urter.

PASTA MED SVAMPE OG OKSEMØRBRAD

© Anders Schønnemann

SVAMPESUPPE

© Anders Schønnemann

Suppe er en perfekt ret til de kolde dage og denne version med svampe har en skøn smag og aroma.

ANDELÅR MED KARTOFLER OG STEGTE SVAMPE

© Anders Schønnemann

Årstidens svampe er her sat sammen med sprængt andelår, kartofler og hovedsalat.

NYRETAPPER MED LINSER OG SVAMPE

© Anders Schønnemann

Imponér dine gæster med denne ret bestående af lækre nyretapper – som også kaldes onglet. Retten serveres med belugalinser, svampe og karl johan-mayo.

PORTOBELLO-BURGER

© Anders Schønnemann

Lav en lækker burger, hvor du bruger sæsonens portobellosvampe i stedet for burgerboller. Både kød og svampe grilles, inden hele molevitten samles til burgere.

DUEBRYST MED RODFRUGTER OG SVAMPE

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, så prøv denne lækre opskrift på magert duebryst med honningmarinerede rodfrugter og årstidens svampe.

QUICHE LORRAINE MED SVAMPE OG VALNØDDER

Denne opskrift på quiche med svampe og valnødder er nem og delikat på samme tid.

TOAST MED SVAMPE

© Anders Schønnemann

Kombinationen af ristede svampe, krydret chorizopølse og lunt spejleæg er intet mindre end fantastisk.

OKSEMØRBRAD MED RØDLØG OG TRØFFELSAUCE

© Anders Schønnemann

Du vil helt sikkert høste stor ros, når dine gæster får serveret denne lækre ret med oksemørbrad, syltede rødløg, ristede svampe og trøffelsauce.

SVAMPESUPPE MED CHILI

© Anders Schønnemann

Lækker og varm svampesuppe med masser af bid og smag.

GRÅAND MED VARM ÆBLESALAT OG SVAMPETOAST

© Anders Schønnemann

Denne sprøde ret med bryst af gråand, varm æblesalat og svampetoast emmer af efterår.

DYREVILDT MED BROMBÆR OG SVAMPE

© Anders Schønnemann

En dejlig ret, der er nem at forberede i god tid, og som smager helt vidunderligt af efterårets skovture: rodfrugter, dyrevildt, svampe og brombær.

SAVOJKÅLSDOLMER MED GRÅAND OG SVAMPESAUCE

© Anders Schønnemann

Herlig opskrift på en efterårsret til en af de dage, man har lyst til at kræse lidt ekstra for maden.

PASTA MED SVAMPE, SPINAT OG CRUNCH

Pastaretter smager fantastisk og denne ret med svampe, spinat, bacon- og nøddecrunch er bestemt ingen undtagelse.

Relaterede Artikler