15 smagfulde opskrifter med svampe

Kantarel, karl johan, portobello og champignon. Efteråret er svampesæson, og vi har samlet 15 smagfulde retter med svampe i galleriet her!

KANTARELLER PÅ RISTET BRØD
© Anders Schønnemann

Kantareller på ristet brød

Kantareller på ristet brød er en klassiker, men det gør den ikke mindre lækker. Her serveres de med lille drys vesterhavsost og urter.

PASTA MED SVAMPE OG OKSEMØRBRAD
© Anders Schønnemann

Pasta med svampe og oksemørbrad

Lav din egen pasta og nyd den med stegte svampe, oksemørbrad og friskrevet parmesanost. Se opskriften på pasta med svampe.

SVAMPESUPPE
© Anders Schønnemann

Svampesuppe

Suppe er en perfekt ret til de kolde dage og denne version med svampe har en skøn smag og aroma. Se opskriften på svampesuppe med løg og brød.

ANDELÅR MED KARTOFLER OG STEGTE SVAMPE
© Anders Schønnemann

Andelår med kartofler og stegte svampe

Årstidens svampe er her sat sammen med sprængt andelår, kartofler og hovedsalat.

NYRETAPPER MED LINSER OG SVAMPE
© Anders Schønnemann

Nyretapper med linser og svamper

Imponér dine gæster med denne ret bestående af lækre nyretapper – som også kaldes onglet. Retten serveres med belugalinser, svampe og karl johan-mayo.

PORTOBELLO-BURGER
© Anders Schønnemann

Portobello burger

Lav en lækker burger, hvor du bruger sæsonens portobellosvampe i stedet for burgerboller. Både kød og svampe grilles, inden hele molevitten samles til burgere.

Lækker opskrift på porretærte med svampe
© Stine Christensen

Nem porretærte med svampe

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, så prøv denne lækre opskrift på porretærte fyldt med svampe. Du kan bruge lige de svampe, som du bedst kan lide. Find opskriften her.

QUICHE LORRAINE MED SVAMPE OG VALNØDDER
© Anders Schønnemann

Quiche lorraine med svampe og valnødder

Denne opskrift på quiche med svampe og valnødder er nem og delikat på samme tid.

TOAST MED SVAMPE
© Anders Schønnemann

Toast med svampe

Kombinationen af ristede svampe, krydret chorizopølse og lunt spejleæg er intet mindre end fantastisk.

OKSEMØRBRAD MED RØDLØG OG TRØFFELSAUCE
© Anders Schønnemann

Oksemørbrad med rødløg og trøffelsauce

Du vil helt sikkert høste stor ros, når dine gæster får serveret denne lækre ret med oksemørbrad, syltede rødløg, ristede svampe og trøffelsauce. Find opskriften her.

SVAMPESUPPE MED CHILI
© Anders Schønnemann

Svampesuppe med chili

Lækker og varm svampesuppe med masser af bid og smag. Her er opskriften.

GRÅAND MED VARM ÆBLESALAT OG SVAMPETOAST
© Anders Schønnemann

Gråand med varm æblesalat og svampetoast

Denne sprøde ret med bryst af gråand, varm æblesalat og svampetoast emmer af efterår. Find opskriften her.

DYREVILDT MED BROMBÆR OG SVAMPE
© Anders Schønnemann

Dyrevildt med brombær og svampe

En dejlig ret, der er nem at forberede i god tid, og som smager helt vidunderligt af efterårets skovture: rodfrugter, dyrevildt, svampe og brombær. Find opskriften her

SAVOJKÅLSDOLMER MED GRÅAND OG SVAMPESAUCE
© Anders Schønnemann

Savojkålsdolmer med gråand og svampesauce

Herlig opskrift på en efterårsret til en af de dage, man har lyst til at kræse lidt ekstra for maden.

svampe opskrift sojastegte svampe
© Anders Schønnemann

Teriyakiokse med sojastegte svampe

Til denne ret kan du vælge dine yndlingssvampe: Uanset om du er til østershatte eller kantareller. Find opskriften på teriyakiokse med sojastegte svampe.