
Teriyakiokse med sojastegte svampe og romesco
En af Japans mest elskede retter har kraftigt inspireret til denne hovedret. Se vores lækre opskrift på teriyakiokse med sojastegte svampe og romesco her!
AfLone Kjær
Opskrift på teriyakiokse med sojastegte svampe og romesco
Til 4 personer
Køb en god oksemørbrad eller filet, og marinér kødet, så det får endnu mere smag. Tilbehøret er enkelt og smager fuldstændig fantastisk til.
TERIYAKIOKSE
oksemørbrad eller filet ca. 1 kg
teriyakisauce 1 dl
peanutbutter 2 spsk.
friskrevet ingefær 1 spsk.
hvidløg 2 fed
lime saft af 1 stk.
sesamolie ristet, 2 spsk.
SOJASTEGTE SVAMPE
svampe 1⁄2 kg, fx østershatte, kantareller og shiitake
smør 2 spsk.
sojasauce 1⁄2 dl
flydende honning 1 spsk.
lime 2 stk.
TERIYAKISAUCE
teriyakisauce 11⁄2 dl
chilisauce sød, 11⁄2 dl
lime 1 stk.
romesco-kål 1 stk.
koriander 1 bundt
• Afpuds kødet om nødvendigt. Rør teriyaki med peanutbutter, ingefær, presset hvidløg, limesaft og sesamolie til en marinade. Kom kød og marinade i en frysepose, og bind en knude. Gnid marinaden godt ind i kødet, og lad det marinere til næste dag.
• Rens svampene.
• Rør teriyakisauce med chilisauce og limesaft.
• Rens romescoen, og del i små buketter.
• Tagkødetop,oglægdetietfad. Steg i forvarmet ovn ved 225° i 20-25 min. Lad det hvile ca. 10 min., før det skæres ud.
• Smelt smørret på en pande, og rist svampene ved god varme. Når svampene er godt stegte, tilsættes sojasauce. Lad det fordampe, og tilsæt dernæst honning og limesaft.
• Tag svampene af panden. Damp romescoen, og afdryp.
• Anret svampe, kød i skiver, romesco og rørt teriyakisauce på tallerkener. Pynt med frisk koriander.