Teriyakiokse med sojastegte svampe og romesco

En af Japans mest elskede retter har kraftigt inspireret til denne hovedret. Se vores lækre opskrift på teriyakiokse med sojastegte svampe og romesco her!

© Anders Schønnemann

Opskrift på teriyakiokse med sojastegte svampe og romesco

Til 4 personer

Køb en god oksemørbrad eller filet, og marinér kødet, så det får endnu mere smag. Tilbehøret er enkelt og smager fuldstændig fantastisk til.

TERIYAKIOKSE oksemørbrad eller filet ca. 1 kg teriyakisauce 1 dl peanutbutter 2 spsk. friskrevet ingefær 1 spsk. hvidløg 2 fed lime saft af 1 stk. sesamolie ristet, 2 spsk. SOJASTEGTE SVAMPE svampe 1⁄2 kg, fx østershatte, kantareller og shiitake smør 2 spsk. sojasauce 1⁄2 dl flydende honning 1 spsk. lime 2 stk. TERIYAKISAUCE teriyakisauce 11⁄2 dl chilisauce sød, 11⁄2 dl lime 1 stk. romesco-kål 1 stk. koriander 1 bundt • Afpuds kødet om nødvendigt. Rør teriyaki med peanutbutter, ingefær, presset hvidløg, limesaft og sesamolie til en marinade. Kom kød og marinade i en frysepose, og bind en knude. Gnid marinaden godt ind i kødet, og lad det marinere til næste dag. • Rens svampene. • Rør teriyakisauce med chilisauce og limesaft. • Rens romescoen, og del i små buketter. • Tagkødetop,oglægdetietfad. Steg i forvarmet ovn ved 225° i 20-25 min. Lad det hvile ca. 10 min., før det skæres ud. • Smelt smørret på en pande, og rist svampene ved god varme. Når svampene er godt stegte, tilsættes sojasauce. Lad det fordampe, og tilsæt dernæst honning og limesaft. • Tag svampene af panden. Damp romescoen, og afdryp. • Anret svampe, kød i skiver, romesco og rørt teriyakisauce på tallerkener. Pynt med frisk koriander.

Relaterede Artikler