Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Teriyakiokse med sojastegte svampe og romesco

En af Japans mest elskede retter har kraftigt inspireret til denne hovedret. Se vores lækre opskrift på teriyakiokse med sojastegte svampe og romesco her!

© Anders Schønnemann

Opskrift på teriyakiokse med sojastegte svampe og romesco

Til 4 personer

Køb en god oksemørbrad eller filet, og marinér kødet, så det får endnu mere smag. Tilbehøret er enkelt og smager fuldstændig fantastisk til.

TERIYAKIOKSE oksemørbrad eller filet ca. 1 kg teriyakisauce 1 dl peanutbutter 2 spsk. friskrevet ingefær 1 spsk. hvidløg 2 fed lime saft af 1 stk. sesamolie ristet, 2 spsk. SOJASTEGTE SVAMPE svampe 1⁄2 kg, fx østershatte, kantareller og shiitake smør 2 spsk. sojasauce 1⁄2 dl flydende honning 1 spsk. lime 2 stk. TERIYAKISAUCE teriyakisauce 11⁄2 dl chilisauce sød, 11⁄2 dl lime 1 stk. romesco-kål 1 stk. koriander 1 bundt • Afpuds kødet om nødvendigt. Rør teriyaki med peanutbutter, ingefær, presset hvidløg, limesaft og sesamolie til en marinade. Kom kød og marinade i en frysepose, og bind en knude. Gnid marinaden godt ind i kødet, og lad det marinere til næste dag. • Rens svampene. • Rør teriyakisauce med chilisauce og limesaft. • Rens romescoen, og del i små buketter. • Tagkødetop,oglægdetietfad. Steg i forvarmet ovn ved 225° i 20-25 min. Lad det hvile ca. 10 min., før det skæres ud. • Smelt smørret på en pande, og rist svampene ved god varme. Når svampene er godt stegte, tilsættes sojasauce. Lad det fordampe, og tilsæt dernæst honning og limesaft. • Tag svampene af panden. Damp romescoen, og afdryp. • Anret svampe, kød i skiver, romesco og rørt teriyakisauce på tallerkener. Pynt med frisk koriander.

Relaterede Artikler