Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nem opskrift på porretærte

En lækker porretærte med svampe går man aldrig galt i byen med.

© Stine Christensen

Opskrift på porretærte

6-8 stykker

Det skal du bruge til din porretærte:

Tærtedej:

  • 300 g hvedemel
  • 25 g parmesan
  • 150 g smør
  • 1 æg

Tærtefyld:

  • ½ kg svampe
  • 2 porrer
  • 1 spsk. timianblade
  • olie til stegning
  • 150 g cremefraiche 18%
  • 3 æg
  • 25 g revet parmesan
  • 6-8 store flotte salvieblade

Sådan laver du porretærten:

  1. Bland mel og parmesan, smuldr smørret i melet, og saml dejen med æg.
  2. Lad den hvile 30 min. i køleskabet, rul den ud, og beklæd en tærteform med tærtedejen.
  3. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.
  4. Snit porrerne og skyl dem godt, og kom dem i en sigte sammen med spinat. Hæld kogende vand over og dryp af.
  5. Kom det i tærteformen.
  6. Pisk æg og cremefraiche sammen, krydr med salt og peber, og bland med ost.
  7. Hæld æggemassen over, og bag tærten nederst i ovnen ved 200 ° i ca. 30 min.

Relaterede Artikler