Hovedret Nem opskrift på porretærte En lækker porretærte med svampe går man aldrig galt i byen med. Af Gitte Heidi Rasmussen — 28. januar 2019 #Tærte © Stine Christensen Opskrift på porretærte 6-8 stykker Det skal du bruge til din porretærte: Tærtedej: 300 g hvedemel 25 g parmesan 150 g smør 1 æg Tærtefyld: ½ kg svampe 2 porrer 1 spsk. timianblade olie til stegning 150 g cremefraiche 18% 3 æg 25 g revet parmesan 6-8 store flotte salvieblade Sådan laver du porretærten: Bland mel og parmesan, smuldr smørret i melet, og saml dejen med æg. Lad den hvile 30 min. i køleskabet, rul den ud, og beklæd en tærteform med tærtedejen. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Snit porrerne og skyl dem godt, og kom dem i en sigte sammen med spinat. Hæld kogende vand over og dryp af. Kom det i tærteformen. Pisk æg og cremefraiche sammen, krydr med salt og peber, og bland med ost. Hæld æggemassen over, og bag tærten nederst i ovnen ved 200 ° i ca. 30 min. Relateret Hovedret Lav en velsmagende "rødder au vin" og skær ned på kødet Hovedret Svampe og zero waste: Bistro Lupas chefkok deler sin personlige opskrift Hovedret Unghanebryst serveret med ærter i bælg, spinat og sauce blanquette Hovedret Få GRØDs opskrift på lækker bygotto med græskar og vesterhavsost Hovedret En italiensk klassiker: Risotto med pancetta, spinat og gorgonzola Hovedret Få opskriften på en velsmagende tomatsuppe