Hovedret Nem opskrift på porretærte En lækker porretærte med svampe går man aldrig galt i byen med. Af Gitte Heidi Rasmussen — 28. januar 2019 #Tærte © Stine Christensen Opskrift på porretærte 6-8 stykker Det skal du bruge til din porretærte: Tærtedej: 300 g hvedemel 25 g parmesan 150 g smør 1 æg Tærtefyld: ½ kg svampe 2 porrer 1 spsk. timianblade olie til stegning 150 g cremefraiche 18% 3 æg 25 g revet parmesan 6-8 store flotte salvieblade Sådan laver du porretærten: Bland mel og parmesan, smuldr smørret i melet, og saml dejen med æg. Lad den hvile 30 min. i køleskabet, rul den ud, og beklæd en tærteform med tærtedejen. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Snit porrerne og skyl dem godt, og kom dem i en sigte sammen med spinat. Hæld kogende vand over og dryp af. Kom det i tærteformen. Pisk æg og cremefraiche sammen, krydr med salt og peber, og bland med ost. Hæld æggemassen over, og bag tærten nederst i ovnen ved 200 ° i ca. 30 min. Relateret Hovedret Opskrift på sprøde pizzaer med salsiccia, cherrytomater og oliven Hovedret Grønkålstærte med chorizo og feta Hovedret Spinatfrittata med røget markel, purløg og tomatsalat Drinks Nem opskrift på espresso martini Hovedret Kalvemørbrad med smørdampede porrer, rødløg og sennepssauce Hovedret Små kyllinge-porre-tærter