Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Opskrifter: Bagværk med kardemomme

Disse opskrifter på bagværk med kardemomme er det perfekte søde punktum til søndagsbrunchen.

Bagværk med kardemomme

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Kardemomme

Kardemomme er et virkelig lækkert, aromatisk krydderi, hvis dejlige smag passer perfekt i bagværk.

I København har de trendy bagerier for længst opdaget krydderiets fortræffeligheder, og der findes ikke en bager med respekt for sig selv, som ikke sælger enten kardemommeboller eller -snurrer.

Stødt kardemommepulver er ofte fladt og kedeligt i smagen, så gå uden om det, og køb i stedet de hele kardemommefrø/-kapsler. De er grønne og indeholder små, fedtede sorte korn, som gemmer på den intense kardemommesmag. Ristes de på en tør pande, inden de stødes i en morter, får man den kraftigste og lækreste kardemommesmag.

Læs med herunder, og find 3 opskrifter på bagværk med kardemomme, som du kan prøve næste gang, du hiver køkkengrejet frem til bagning.

Koldhævede kardemommesnurrer

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær - Hjemmelavet wienerbrød tager tid, men er hvert et minut værd, når I spiser disse små underværker. Tallerkener fra H&M Home, guldpynt fra Bungalow.

Er I vilde med en cremet remonce og smagen af kardemomme derhjemme, så bør I prøve disse lækre koldhævede kardemommesnurrer. De vil uden tvivl blive det næste hit, når der skal bages.

Juleboller med kardemomme, pomerans, korend og chokolade

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær - Koldhævede kardemommesnurrer er det perfekte søde punktum til søndagsbrunchen. Julebollerne har tæt fyld af chokolade, pomerans og korender. Guldblade fra Bungalow, vintage glasasietter.

Wienerbrødssnegle

Et klassisk stykke wienerbrød kan altså bare noget helt særligt. Vil du udfordre dig selv lidt på wienerbrødsfronten, så prøv disse smukke og raffinerede wienerbrødssnegle med kardemomme-remonce og sukkerglacering. Vi vil vædde med, at de kunne gå hen og blive dit nye yndlingswienerbrød.

Juleboller

Til jul er hjemmelavede boller noget af det bedste - både til morgenmad, eftermiddag og som aftensnack. Vil du gerne give bollerne et lille twist denne jul, så lad dig inspirere af den smagfulde opskrift på juleboller med kardemomme, pomerans, korend og chokolade, som du finder lige her.

Håndplukket til dig