Gærdejsfavoritten med en pikant smag af grøn kardemomme og en uimodståelig remonce med marcipan og naturligvis kardemomme. Dejen hæver koldt natten over, så smagen af kardemomme fremhæves, og jeg lover dig, at snurrerne bliver gode!
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
stk.
Gærdej
¼
spsk.
kardemommefrø
¼
dl
sødmælk
1
g
gær
¼
æg
2¾
g
sukker
¼
tsk.
salt
61
g
hvedemel
11
g
blødt smør
Kardemommeremonce
8⅓
g
marcipan
11
g
blødt smør
8⅓
g
lyst rørsukker
Kardemomme
¼
æg til pensling
Mandelflager
Sådan gør du
Dag 1 / gærdej
Rist kardemomme på en tør pande et par minutter. Stød den i en morter.
Fjern skallerne, og stød kardemommefrøene.
Lun mælken, og hæld den i en skål.
Opløs gæren heri, og tilsæt æg, sukker, salt og 2/3 af kardemommen.
Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen sammen med smørret.
Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
Dag 2 / kardemommeremonce
Riv marcipanen groft.
Rør smør med rørsukker, marcipan og resten af kardemommen.
Gærdej
Tag dejen ud af køleskabet, og del den i to lige store dele.
Rul først det ene stykke dej ud til en stor firkant, ca. 30 x 40 cm.
Fordel halvdelen af remoncen på halvdelen af dejen.
Fold den anden halvdel af dejen over, og klap dejen lidt sammen. Gentag med det andet dejstykke.
Skær hvert stykke dej ud i strimler på 2-3 cm’s tykkelse.
Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og sno dejen modsat, og fold sammen, inden snurrerne fordeles i forme, ca. 8 cm i diameter.
Fordel snurrerne på to bageplader med bagepapir, og lad dem hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys med mandelflager.
Bag dem i ovnen ved 180° i ca. 15 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.