Koldhævede kardemommesnurrer

Disse lækre kardemommesnurrer er simpelthen ikke til at modstå - prøv selv efter!

Koldhævede kardemommesnurrer

Hjemmelavet wienerbrød tager tid, men er hvert et minut værd, når I spiser disse små underværker. Tallerkener fra H&M Home, guldpynt fra Bungalow.

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Koldhævede kardemommesnurrer

Gærdejsfavoritten med en pikant smag af grøn kardemomme og en uimodståelig remonce med marcipan og naturligvis kardemomme. Dejen hæver koldt natten over, så smagen af kardemomme fremhæves, og jeg lover dig, at snurrerne bliver gode!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Gærdej

  • ¼ spsk. kardemommefrø
  • ¼ dl sødmælk
  • 1 g gær
  • ¼ æg
  • 2¾ g sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 61 g hvedemel
  • 11 g blødt smør

Kardemommeremonce

  • 8⅓ g marcipan
  • 11 g blødt smør
  • 8⅓ g lyst rørsukker
  • Kardemomme
  • ¼ æg til pensling
  • Mandelflager

Sådan gør du

Dag 1 / gærdej

  1. Rist kardemomme på en tør pande et par minutter. Stød den i en morter.
  1. Fjern skallerne, og stød kardemommefrøene.
  1. Lun mælken, og hæld den i en skål.
  1. Opløs gæren heri, og tilsæt æg, sukker, salt og 2/3 af kardemommen.
  1. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen sammen med smørret.
  1. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Dag 2 / kardemommeremonce

  1. Riv marcipanen groft.
  1. Rør smør med rørsukker, marcipan og resten af kardemommen.

Gærdej

  1. Tag dejen ud af køleskabet, og del den i to lige store dele.
  1. Rul først det ene stykke dej ud til en stor firkant, ca. 30 x 40 cm.
  1. Fordel halvdelen af remoncen på halvdelen af dejen.
  1. Fold den anden halvdel af dejen over, og klap dejen lidt sammen. Gentag med det andet dejstykke.
  1. Skær hvert stykke dej ud i strimler på 2-3 cm’s tykkelse.
  1. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og sno dejen modsat, og fold sammen, inden snurrerne fordeles i forme, ca. 8 cm i diameter.
  1. Fordel snurrerne på to bageplader med bagepapir, og lad dem hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  1. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys med mandelflager.
  1. Bag dem i ovnen ved 180° i ca. 15 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.

LÆS OGSÅ