Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Klementinkage med mandarin og mandler

Det her er en rigtig lækker julesag … saftig med en sød og let syrlig smag af citrus.

Klementinkage med mandarin og mandlerKlementinkage med mandarin og mandlerKlementinkage med mandarin og mandlerKlementinkage med mandarin og mandlerKlementinkage med mandarin og mandlerKlementinkage med mandarin og mandlerKlementinkage med mandarin og mandlerKlementinkage med mandarin og mandlerKlementinkage med mandarin og mandler

© Lone Kjær - Desserttallerkener fra Søstrene Grene, kagegafler fra Gense.

Klementinkage med mandarin og mandler

Til 12 personer

Bag kagen i en springform, og servér med en yoghurt og lidt honning.

Klementinkage

  • ½ dl saft af klementiner
  • ½ dl saft af appelsiner
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g revet marcipan
  • 180 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • Revet skal af 2 mandariner
  • 2 spsk. mandelflager
  • Flormelis til drys

Yoghurt

  • 2 dl græsk yoghurt (10 %)
  • Lidt flydende honning

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Pres saften af klementiner og appelsiner.
  3. Smelt smørret. Pisk æg og sukker skummende. Vend revet marcipan i.
  4. Bland hvedemel med bagepulver og revet skal, og rør det i æggemassen skiftevis med klementin- og appelsinsaft og det smeltede smør.
  5. Fordel dejen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter, og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
  6. Afkøl kagen, før den drysses med sigtet flormelis.
  7. Servér kagen med græsk yoghurt, og dryp flydende honning over.

Håndplukket til dig