Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mandelkage med limoncello

Nyd godt af denne vidunderlige mandelkage med et twist af citrus.

© Foto: Claes Bech-Poulsen, Opskrift og styling: Thomas Herman - Mandelkagen her er lavet med limoncello, olivenolie og citrus, og den er flot dekoreret med krydderier, som den også tager sin smag fra.

Mandelkage med "limoncello" olivenolie og citrus

6 personer

Det skal du bruge:

Mandelkage

  • 50 g gammelt brød uden skorpe
  • 200 g sukker
  • 100 g mandler
  • 1 knsp. salt
  • 1 økologisk citron, skallen (gem saften til senere)
  • 2 økologiske appelsiner, skallen (gem saften til senere)
  • 11⁄2 tsk. bagepulver
  • 1 dl mild olivenolie
  • 4 æg

Sirup

  • 1 stang vanilje
  • 85 g sukker
  • Den gemte saft fra citronen og de 2 appelsiner
  • 2 kanelstænger
  • 3 nelliker
  • 2 stjerneanis
  • 3 kardemommekapsler
  • 1⁄2 økologisk citron
  • 1⁄2 økologisk appelsin

Andet

  • Limoncello

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne til kagen minus olien og æggene i en foodprocessor, og kør det til “rasp”.
  2. Kom herefter olien samt æggene i ét ad gangen, og kør alt til en homogen dej.
  3. For en form med bagepapir, hæld dejen i, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 160° i ca. 40 min.
  4. Lad kagen afkøle på en rist i ca. 10 min. Prik den herefter med en gaffel hele vejen rundt, så siruppen kan trænge ned i den.
  5. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og knus dem ud i en smule af sukkeret, så de løsnes fra hinanden.
  6. Sigt saften af citronen og de to appelsiner over i en lille gryde.
  7. Tilsæt vaniljestangen, vaniljesukkeret, resten af sukkeret, kanelstængerne, nelliker, stjerneanis og kardemomme.
  8. Skær den halve citron og den halve appelsin i tynde skiver med skal på langs, og kom dem i gryden.
  9. Kog alt igennem i 5 min. til en let sirupsagtig konsistens, og fordel siruppen og resten af indholdet over kagen.
  10. Dæk herefter kagen med stanniol eller køkkenfilm, og lad den stå og trække smag ved stuetemperatur i mindst 6 timer.
  11. Servering: Ca. 30 min. før servering fjernes krydderierne, citronen og appelsinen, og kagen stænkes med limoncello efter behag. Servér den med en glohed kop kaffe og iskold limoncello til.

Relaterede Artikler