1 økologisk citron, skallen (gem saften til senere)
2 økologiske appelsiner, skallen (gem saften til senere)
11⁄2 tsk. bagepulver
1 dl mild olivenolie
4 æg
Sirup
1 stang vanilje
85 g sukker
Den gemte saft fra citronen og de 2 appelsiner
2 kanelstænger
3 nelliker
2 stjerneanis
3 kardemommekapsler
1⁄2 økologisk citron
1⁄2 økologisk appelsin
Andet
Limoncello
Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne til kagen minus olien og æggene i en foodprocessor, og kør det til “rasp”.
Kom herefter olien samt æggene i ét ad gangen, og kør alt til en homogen dej.
For en form med bagepapir, hæld dejen i, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 160° i ca. 40 min.
Lad kagen afkøle på en rist i ca. 10 min. Prik den herefter med en gaffel hele vejen rundt, så siruppen kan trænge ned i den.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og knus dem ud i en smule af sukkeret, så de løsnes fra hinanden.
Sigt saften af citronen og de to appelsiner over i en lille gryde.
Tilsæt vaniljestangen, vaniljesukkeret, resten af sukkeret, kanelstængerne, nelliker, stjerneanis og kardemomme.
Skær den halve citron og den halve appelsin i tynde skiver med skal på langs, og kom dem i gryden.
Kog alt igennem i 5 min. til en let sirupsagtig konsistens, og fordel siruppen og resten af indholdet over kagen.
Dæk herefter kagen med stanniol eller køkkenfilm, og lad den stå og trække smag ved stuetemperatur i mindst 6 timer.
Servering: Ca. 30 min. før servering fjernes krydderierne, citronen og appelsinen, og kagen stænkes med limoncello efter behag. Servér den med en glohed kop kaffe og iskold limoncello til.