Mandelkage med limoncello
Nyd godt af denne vidunderlige mandelkage med et twist af citrus.
AfMathilde Rude
Mandelkage med "limoncello" olivenolie og citrus
6 personer
Det skal du bruge:
Mandelkage
- 50 g gammelt brød uden skorpe
- 200 g sukker
- 100 g mandler
- 1 knsp. salt
- 1 økologisk citron, skallen (gem saften til senere)
- 2 økologiske appelsiner, skallen (gem saften til senere)
- 11⁄2 tsk. bagepulver
- 1 dl mild olivenolie
- 4 æg
Sirup
- 1 stang vanilje
- 85 g sukker
- Den gemte saft fra citronen og de 2 appelsiner
- 2 kanelstænger
- 3 nelliker
- 2 stjerneanis
- 3 kardemommekapsler
- 1⁄2 økologisk citron
- 1⁄2 økologisk appelsin
Andet
- Limoncello
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne til kagen minus olien og æggene i en foodprocessor, og kør det til “rasp”.
- Kom herefter olien samt æggene i ét ad gangen, og kør alt til en homogen dej.
- For en form med bagepapir, hæld dejen i, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 160° i ca. 40 min.
- Lad kagen afkøle på en rist i ca. 10 min. Prik den herefter med en gaffel hele vejen rundt, så siruppen kan trænge ned i den.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og knus dem ud i en smule af sukkeret, så de løsnes fra hinanden.
- Sigt saften af citronen og de to appelsiner over i en lille gryde.
- Tilsæt vaniljestangen, vaniljesukkeret, resten af sukkeret, kanelstængerne, nelliker, stjerneanis og kardemomme.
- Skær den halve citron og den halve appelsin i tynde skiver med skal på langs, og kom dem i gryden.
- Kog alt igennem i 5 min. til en let sirupsagtig konsistens, og fordel siruppen og resten af indholdet over kagen.
- Dæk herefter kagen med stanniol eller køkkenfilm, og lad den stå og trække smag ved stuetemperatur i mindst 6 timer.
- Servering: Ca. 30 min. før servering fjernes krydderierne, citronen og appelsinen, og kagen stænkes med limoncello efter behag. Servér den med en glohed kop kaffe og iskold limoncello til.