Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan laver du skønne fyldte chokolader

Morten Heiberg er en ekspert i at lave den skønneste julekonfekt, og vi overtalte ham til at give dig hans absolut lækreste opskrift

fyldte chokolader julekonfekt juleslik opskrift

© Ulf Svane

## Opskrift på Jivara og Cointreau 40-50 stk. afhængig af formens størrelse. Mælkechokolade 250 g Jivara 40 % Piskefløde 125 g Invertsukker/honning 25 g Smør 35 g Cointreau eller anden appelsinlikør 3-4 spsk. Mørk chokolade til støbning og lukning ca. 450 g Læs hvordan du laver den perfekte temperering her.

fyldte chokolader julekonfekt juleslik opskrift

© Ulf Svane

## Sådan gør du: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring piskefløde og invertsukker i kog. Du kan evt. tilføre lidt lakridspulver. Hæld langsomt og gradvist en 1/3 af den varme blanding over den hakkede chokolade. Rør med en gummidejskraber små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Denne elastiske konsistens skal gerne bevares, indtil ganachen er færdig. Tilsæt endnu en 1/3 af fløden og rør. Tilsæt resten af fløden. Når massen er ca. 35° til 40°, tilsættes det bløde smør. Rør blandingen færdig ved at bruge en stavblender til at forfine ganachen. Hæld straks derefter ganachen i en engangssprøjtepose, og brug den til at fylde i støbte skaller, lige så snart temperaturen er under 29 °. Lad fyldet sætte sig lidt, før åbningerne lukkes af.

Relaterede Artikler