fyldte chokolader julekonfekt juleslik opskrift
© Ulf Svane

Sådan laver du skønne fyldte chokolader

Morten Heiberg er en ekspert i at lave den skønneste julekonfekt, og vi overtalte ham til at give dig hans absolut lækreste opskrift

## Opskrift på Jivara og Cointreau 40-50 stk. afhængig af formens størrelse. Mælkechokolade 250 g Jivara 40 % Piskefløde 125 g Invertsukker/honning 25 g Smør 35 g Cointreau eller anden appelsinlikør 3-4 spsk. Mørk chokolade til støbning og lukning ca. 450 g Læs hvordan du laver den perfekte temperering her.

fyldte chokolader julekonfekt juleslik opskrift
© Ulf Svane
## Sådan gør du: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring piskefløde og invertsukker i kog. Du kan evt. tilføre lidt lakridspulver. Hæld langsomt og gradvist en 1/3 af den varme blanding over den hakkede chokolade. Rør med en gummidejskraber små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Denne elastiske konsistens skal gerne bevares, indtil ganachen er færdig. Tilsæt endnu en 1/3 af fløden og rør. Tilsæt resten af fløden. Når massen er ca. 35° til 40°, tilsættes det bløde smør. Rør blandingen færdig ved at bruge en stavblender til at forfine ganachen. Hæld straks derefter ganachen i en engangssprøjtepose, og brug den til at fylde i støbte skaller, lige så snart temperaturen er under 29 °. Lad fyldet sætte sig lidt, før åbningerne lukkes af.