Lune julebrud

Sødt bagværk, der smager af jul og hygge.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen
© Pernille Greve

Julebrud

Ca. 12-15 boller

Det skal du bruge:

Til bollerne

  • 50 g frisk gær (eller 14 g tørgær)
  • 5 dl lunkent vand
  • 80 g mørkt sukker
  • 50 g smeltet smør
  • ca. 900-1000 g hvedemel
  • lidt salt
  • 2 æg, str. M/L
  • 60 g mælkechokolade
  • 60 g revet, rå marcipan
  • 40 g finthakkede mandler
  • appelsinskal
  • tranebær

Til pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker, smeltet smør og melet ad 2-3 omgange.
  3. Ælt dejen godt igennem i ca. 10-15 min.
  4. Tilsæt salt, og ælt videre i 5 min.
  5. Stil dejen til hævning under et viskestykke i 1 time, gerne et lunt sted.
  6. Hæld dejen ud på bordet, og lav en fordybning i midten af dejen.
  7. Slå æggene ud, og kom æggene, chokoladen, marcipanen, mandler, appelsinskal og tranebær op i fordybningen.
  8. Fold dejen ind over sig selv, og tag en saks eller en brøddeler, og hak dejen ud i tusinde små brud, og “ælt” dejen sammen igen, og gentag indtil din dej bliver homogen.
  9. Opgaven virker umulig i starten, så vær tålmodig!
  10. Form herefter ca. 15 julebrud, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  11. Lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.
  12. Pensl bollerne med lidt æg, og drys med kanelsukker.
  13. Herefter bages de ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 min.