Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lune julebrud

Sødt bagværk, der smager af jul og hygge.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen

© Pernille Greve

Julebrud

Ca. 12-15 boller

Det skal du bruge:

Til bollerne

  • 50 g frisk gær (eller 14 g tørgær)
  • 5 dl lunkent vand
  • 80 g mørkt sukker
  • 50 g smeltet smør
  • ca. 900-1000 g hvedemel
  • lidt salt
  • 2 æg, str. M/L
  • 60 g mælkechokolade
  • 60 g revet, rå marcipan
  • 40 g finthakkede mandler
  • appelsinskal
  • tranebær

Til pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker, smeltet smør og melet ad 2-3 omgange.
  3. Ælt dejen godt igennem i ca. 10-15 min.
  4. Tilsæt salt, og ælt videre i 5 min.
  5. Stil dejen til hævning under et viskestykke i 1 time, gerne et lunt sted.
  6. Hæld dejen ud på bordet, og lav en fordybning i midten af dejen.
  7. Slå æggene ud, og kom æggene, chokoladen, marcipanen, mandler, appelsinskal og tranebær op i fordybningen.
  8. Fold dejen ind over sig selv, og tag en saks eller en brøddeler, og hak dejen ud i tusinde små brud, og “ælt” dejen sammen igen, og gentag indtil din dej bliver homogen.
  9. Opgaven virker umulig i starten, så vær tålmodig!
  10. Form herefter ca. 15 julebrud, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  11. Lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.
  12. Pensl bollerne med lidt æg, og drys med kanelsukker.
  13. Herefter bages de ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 min.

Relaterede Artikler