Tilsæt sukker, smeltet smør og melet ad 2-3 omgange.
Ælt dejen godt igennem i ca. 10-15 min.
Tilsæt salt, og ælt videre i 5 min.
Stil dejen til hævning under et viskestykke i 1 time, gerne et lunt sted.
Hæld dejen ud på bordet, og lav en fordybning i midten af dejen.
Slå æggene ud, og kom æggene, chokoladen, marcipanen, mandler, appelsinskal og tranebær op i fordybningen.
Fold dejen ind over sig selv, og tag en saks eller en brøddeler, og hak dejen ud i tusinde små brud, og “ælt” dejen sammen igen, og gentag indtil din dej bliver homogen.
Opgaven virker umulig i starten, så vær tålmodig!
Form herefter ca. 15 julebrud, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.
Pensl bollerne med lidt æg, og drys med kanelsukker.
Herefter bages de ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 min.