Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fyldte chokolader med kirsebær

Fine guld-chokolader med overraskende fyld inden i. Perfekt til julehøjtiden.

Chokolader med kirsebærfyld

© Pernille Greve

Fyldte chokolader med kirsebær

ca. 20-25 stk.

Det skal du bruge:

Chokoladeskaller

  • 250 g god mørk chokolade
  • Lidt guldstøv

Amarena kirsebær-ganache

  • 1/2 dl Amarena-kirsebærlage
  • Et par dråber citronsaft
  • 100 g god hvid chokolade

Sådan gør du:

Chokoladeskaller

  1. Pensl formen med guldstøv (her er der brugt en silikoneform/halvkugleform 3 cm i diameter med flad bund).
  2. Temperér chokoladen, og hæld den op i formen.
  3. Fordel chokoladen i alle hullerne, vend formen på hovedet, og ryst overskydende chokolade ud af formen.
  4. Vend formen om, og skrab overskydende chokolade af.
  5. Gentag, indtil du har nogle fine chokoladeskaller.
  6. Stil formen på køl, imens du forbereder ganachen. Gem overskydende mørk chokolade til at lukke chokoladerne med.

Amarena kirsebær-ganache

  1. Varm kirsebærlagen og citronsaft op til lige under kogepunktet.
  2. Hak chokoladen fint, og kom det op i en lille skål.
  3. Hæld den varme lage over chokoladen, og rør det sammen i små cirkulære bevægelser, indtil ganachen er helt glat og uden klumper.
  4. Hæld ganachen op i chokoladeskallerne (ca. 2 mm fra kanten).
  5. Stil dem på køl, imens den overskydende chokolade tempereres igen.
  6. Hæld den tempererede chokolade op i chokoladeskallerne, og skrab chokoladen godt ned i formen, og skrab herefter kanterne fint.
  7. Stil dem på køl et øjeblik, og befri dem herefter fra formen.
  8. Opbevar dem på køl i en tæt beholder.