Julemad Fyldte chokolader med kirsebær Fine guld-chokolader med overraskende fyld inden i. Perfekt til julehøjtiden. Af Ditte Julie Jensen — 06. december 2019 julekonfekt © Pernille Greve Fyldte chokolader med kirsebær ca. 20-25 stk. Det skal du bruge: Chokoladeskaller 250 g god mørk chokolade Lidt guldstøv Amarena kirsebær-ganache 1/2 dl Amarena-kirsebærlage Et par dråber citronsaft 100 g god hvid chokolade Sådan gør du: Chokoladeskaller Pensl formen med guldstøv (her er der brugt en silikoneform/halvkugleform 3 cm i diameter med flad bund). Temperér chokoladen, og hæld den op i formen. Fordel chokoladen i alle hullerne, vend formen på hovedet, og ryst overskydende chokolade ud af formen. Vend formen om, og skrab overskydende chokolade af. Gentag, indtil du har nogle fine chokoladeskaller. Stil formen på køl, imens du forbereder ganachen. Gem overskydende mørk chokolade til at lukke chokoladerne med. Amarena kirsebær-ganache Varm kirsebærlagen og citronsaft op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen fint, og kom det op i en lille skål. Hæld den varme lage over chokoladen, og rør det sammen i små cirkulære bevægelser, indtil ganachen er helt glat og uden klumper. Hæld ganachen op i chokoladeskallerne (ca. 2 mm fra kanten). Stil dem på køl, imens den overskydende chokolade tempereres igen. Hæld den tempererede chokolade op i chokoladeskallerne, og skrab chokoladen godt ned i formen, og skrab herefter kanterne fint. Stil dem på køl et øjeblik, og befri dem herefter fra formen. Opbevar dem på køl i en tæt beholder. Relateret Julemad Opskrift på appelsinkage med vaniljesyltede klementiner Julemad Opskrift på julens krydderkage med hvid chokolade Julemad Opskrift på marcipansnebolde med praliné Julemad 17 opskrifter på lækre julekager Julemad 1 dej, 4 lækre julesmåkager Julemad 17 lækre juledesserter, der tager julehyggen til det næste niveau