Fløjlsbløde og cremede chokoladetrøfler, der smelter i munden

Morten Heiberg er en ekspert i at lave den skønneste julekonfekt, og vi overtalte ham til at give dig hans absolut lækreste opskrifter lige nu. Her får du hans klassiske trøfler.

© Ulf Svane

Morten Heibergs klassiske trøfler

Mørk chokolade 235 g (Caraïbe 66 %) Piskefløde 165 g Invertsukker/honning 30 g Smør 50 g Evt. mørk rom 2 spsk.
TEMPERERING: Mørk chokolade ca. 400 g tempereret Kakaopulver Læs hvordan du laver den perfekte temperering her.

© Ulf Svane

Sådan gør du:

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Sæt skålen over et varmt vandbad, indtil chokoladen er delvist smeltet. Tag skålen væk fra varmen. Bring piskefløde og invertsukker/honning i kog. Hæld langsomt og gradvist en trediedel af den varme blanding over den delvist smeltede chokolade. Rør med en gummidejskraber små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Tilsæt endnu en trediedel af fløden og rør. Tilsæt resten af fløden. Når massen er ca. 35° til 40°, tilsættes det bløde smør. Tilsæt evt. rom. Brug til sidst en stavblender til at forfine ganachen. Fordel straks derefter ganachen i to eller tre engangssprøjteposer, og lad dem afkøle. Ganachen skal begynde at sætte sig lidt i posen. Klip et ca. 1,5 cm stort hul. Sprøjt små toppe ud på et stykke bagepapir, og lad trøflerne krystallisere i min. 6 timer et køligt sted. Rul hver trøffel rund, og lad dem sætte sig igen. Brug en engangshandske, og dyp hver trøffel i den tempererede chokolade, og rul den i kakaopulver. * Opbevar trøflerne i en tætsluttende beholder.

Relaterede Artikler