© Ulf Svane

Fløjlsbløde og cremede chokoladetrøfler, der smelter i munden

Morten Heiberg er en ekspert i at lave den skønneste julekonfekt, og vi overtalte ham til at give dig hans absolut lækreste opskrifter lige nu. Her får du hans klassiske trøfler.

Morten Heibergs klassiske trøfler

Mørk chokolade 235 g (Caraïbe 66 %) Piskefløde 165 g Invertsukker/honning 30 g Smør 50 g Evt. mørk rom 2 spsk.
TEMPERERING: Mørk chokolade ca. 400 g tempereret Kakaopulver Læs hvordan du laver den perfekte temperering her.

© Ulf Svane

Sådan gør du:

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Sæt skålen over et varmt vandbad, indtil chokoladen er delvist smeltet. Tag skålen væk fra varmen. Bring piskefløde og invertsukker/honning i kog. Hæld langsomt og gradvist en trediedel af den varme blanding over den delvist smeltede chokolade. Rør med en gummidejskraber små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Tilsæt endnu en trediedel af fløden og rør. Tilsæt resten af fløden. Når massen er ca. 35° til 40°, tilsættes det bløde smør. Tilsæt evt. rom. Brug til sidst en stavblender til at forfine ganachen. Fordel straks derefter ganachen i to eller tre engangssprøjteposer, og lad dem afkøle. Ganachen skal begynde at sætte sig lidt i posen. Klip et ca. 1,5 cm stort hul. Sprøjt små toppe ud på et stykke bagepapir, og lad trøflerne krystallisere i min. 6 timer et køligt sted. Rul hver trøffel rund, og lad dem sætte sig igen. Brug en engangshandske, og dyp hver trøffel i den tempererede chokolade, og rul den i kakaopulver. * Opbevar trøflerne i en tætsluttende beholder.