Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokoladetærter med brændte figner og nougat

Prøv disse uimodståelige tærter fyldt med kærlighed.

chokoladetærter

© Pernille Greve

Chokoladetærter med brændte figner og nougat

4 små tærter

Det skal du bruge:

Kakaomørdej

  • 130 g hvedemel
  • 20 g kakao
  • 60 g flormelis
  • 80 g blødt smør
  • 2 æggeblommer

Brændt figenecreme

  • 50 g rå marcipan
  • 50 g blødt smør
  • 50 g lyst rørsukker
  • 3 brændte figner i karamellage (færdigkøbt)

Nougatganache

  • 50 g god mælkechokolade
  • 25 g nougat
  • 1/2 dl piskefløde

Chokolade-spiraler

  • 100 g god mørk chokolade

Sådan gør du:

Kakaomørdej

  1. Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør, til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  4. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 min.

Brændt figenecreme

  1. Kom det hele op i en minihakker/foodprocessor, og blend det til en fin og glat creme.
  2. Udrul mørdejen på et let meldrysset bord i ca. 2 mm's tykkelse, og kom mørdejen i formene. Her er anvendt 4 små tærteringe (7-9 cm i diameter).
  3. Fyld figenmassen i de ubagte tærter, og bag dem ved 190 grader varmluft i 15-20 min. Lad dem køle helt af.

Nougatganache

  1. Hak chokoladen fint, skær nougaten ud i små stykker, og kom det op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld herefter den varme fløde over chokolade og nougat. Rør det sammen i små cirkulære bevægelser, indtil ganachen er helt glat og uden klumper.
  4. Hæld nougatganachen op i de afkølede tærter, og stil dem herefter på køl.

Chokolade-spiraler

  1. Temperér chokoladen, og hæld den op i en spiralform (7 cm i diameter), og stil på køl, indtil chokoladen har sat sig.
  2. Befri dem herefter fra formen, og læg dem på tærterne.

Pynt:

  1. Dekorér tærterne med chokoladekugler og bronzestøv.