
Chokoladetærter med brændte figner og nougat
Prøv disse uimodståelige tærter fyldt med kærlighed.
AfDitte Julie Jensen
Chokoladetærter med brændte figner og nougat
4 små tærter
Det skal du bruge:
Kakaomørdej
- 130 g hvedemel
- 20 g kakao
- 60 g flormelis
- 80 g blødt smør
- 2 æggeblommer
Brændt figenecreme
- 50 g rå marcipan
- 50 g blødt smør
- 50 g lyst rørsukker
- 3 brændte figner i karamellage (færdigkøbt)
Nougatganache
- 50 g god mælkechokolade
- 25 g nougat
- 1/2 dl piskefløde
Chokolade-spiraler
- 100 g god mørk chokolade
Sådan gør du:
Kakaomørdej
- Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør, til det minder om brødkrummer.
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
- Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
- Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 min.
Brændt figenecreme
- Kom det hele op i en minihakker/foodprocessor, og blend det til en fin og glat creme.
- Udrul mørdejen på et let meldrysset bord i ca. 2 mm's tykkelse, og kom mørdejen i formene. Her er anvendt 4 små tærteringe (7-9 cm i diameter).
- Fyld figenmassen i de ubagte tærter, og bag dem ved 190 grader varmluft i 15-20 min. Lad dem køle helt af.
Nougatganache
- Hak chokoladen fint, skær nougaten ud i små stykker, og kom det op i en skål.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet.
- Hæld herefter den varme fløde over chokolade og nougat. Rør det sammen i små cirkulære bevægelser, indtil ganachen er helt glat og uden klumper.
- Hæld nougatganachen op i de afkølede tærter, og stil dem herefter på køl.
Chokolade-spiraler
- Temperér chokoladen, og hæld den op i en spiralform (7 cm i diameter), og stil på køl, indtil chokoladen har sat sig.
- Befri dem herefter fra formen, og læg dem på tærterne.
Pynt:
- Dekorér tærterne med chokoladekugler og bronzestøv.