Sorte bønner med spinat og stegte gulerødder

Her får du en opskrift på en hurtig men delikat og velsmagende salat.

Ret med sorte bønner, spinat og gulerødder

© Anders Schønnemann

Sorte bønner med spinat og stegte gulerødder

4 personer

Vi serverer en delikat salat af sorte bønner, babyspinat, stegte gulerødder, ricotta og boghvede som den ene af de to hovedretter.

Det skal du bruge:

Salat

  • 2 spsk. hel boghvede
  • 2 dåser sorte bønner
  • 100 g babyspinat
  • 4-8 gulerødder afhængigt af størrelsen
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 bæger ricotta
  • Salt og peber

Sennepsvinaigrette

  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sød sennep
  • 1 tsk. flydende honning
  • 3 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
  2. Rist boghveden gylden på en tør pande, og afkøl den.
  3. Dræn bønnerne, skyl dem, og afdryp dem.
  4. Halvér gulerødderne på langs.
  5. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  6. Varm olien på en pande, og rist gulerødderne, til de er gyldne.
  7. Smag ricottaen til med salt.
  8. Vend forsigtigt bønner med spinat, stegte gulerødder og vinaigrette, og anret på tallerkener.
  9. Servér med saltet ricotta, og drys ristet boghvede over.

Relaterede Artikler