Sorte bønner med spinat og stegte gulerødder
Her får du en opskrift på en hurtig men delikat og velsmagende salat.
AfLone Kjær
Sorte bønner med spinat og stegte gulerødder
4 personer
Vi serverer en delikat salat af sorte bønner, babyspinat, stegte gulerødder, ricotta og boghvede som den ene af de to hovedretter.
Det skal du bruge:
Salat
- 2 spsk. hel boghvede
- 2 dåser sorte bønner
- 100 g babyspinat
- 4-8 gulerødder afhængigt af størrelsen
- 1 spsk. olivenolie
- 1 bæger ricotta
- Salt og peber
Sennepsvinaigrette
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. sød sennep
- 1 tsk. flydende honning
- 3 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
- Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
- Rist boghveden gylden på en tør pande, og afkøl den.
- Dræn bønnerne, skyl dem, og afdryp dem.
- Halvér gulerødderne på langs.
- Skyl spinaten, og slyng den tør.
- Varm olien på en pande, og rist gulerødderne, til de er gyldne.
- Smag ricottaen til med salt.
- Vend forsigtigt bønner med spinat, stegte gulerødder og vinaigrette, og anret på tallerkener.
- Servér med saltet ricotta, og drys ristet boghvede over.