Pizza med aubergine og parmesan

Få smagen af Italien med bagte eller grillede auberginer.

Aubergine pizza

// Mange af pizzaerne på Gorm’s er i dag vegetariske, ikke kun fordi Gorm, siden han var dreng, bedst har kunnet lide dem sådan, men selvfølgelig også med tanke på klimaet. Bruger man fx auberginer, parmesan og mandler, får man både forskellige konsistenser og smage, som tilfredsstiller sanserne på samme måde, som kød gør det.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 180 g pizzadej kuglet op og klar
  • 100 g aubergine, grillet eller bagt mør, gylden og lækker
  • 50 g parmesan eller anden fast god modnet ost
  • 1 dl god tomatsovs
  • 1 håndfuld let ristede mandler med eller uden hinde
  • lidt mild rapsolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Rul dejen ud til mindst 30 cm i diameter.
  1. Fordel tomatsovsen på pizzaen.
  1. Læg aubergineskiverne jævnt over pizzaen.
  1. Dryp med rapsolie.
  1. Bag pizzaen på en bagesten i ovnen ved over- og undervarme og så høj varme, som ovnen kan gå til. Jo tættere på 300°, jo bedre.
  1. Når pizzaen er sprød og gylden, tages den ud, og der rives straks parmesan over.
  1. Smag til med salt og peber.
  1. Drys med grofthakkede mandler.

Find opskriften på Gorms sprøde pizzadej her.