// Mange af pizzaerne på Gorm’s er i dag vegetariske, ikke kun fordi Gorm, siden han var dreng, bedst har kunnet lide dem sådan, men selvfølgelig også med tanke på klimaet. Bruger man fx auberginer, parmesan og mandler, får man både forskellige konsistenser og smage, som tilfredsstiller sanserne på samme måde, som kød gør det.
Selvom vi laver klimamad i Norden, kan det sagtens smage af Italien på den helt fede måde. Bagte auberginer er en god erstatning for kød, og med knas fra mandler bliver hjernen glad.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
pers.
180
g
pizzadej kuglet op og klar
100
g
aubergine, grillet eller bagt mør, gylden og lækker
50
g
parmesan eller anden fast god modnet ost
1
dl
god tomatsovs
1
håndfuld let ristede mandler med eller uden hinde
lidt mild rapsolie
salt og peber
Sådan gør du
Rul dejen ud til mindst 30 cm i diameter.
Fordel tomatsovsen på pizzaen.
Læg aubergineskiverne jævnt over pizzaen.
Dryp med rapsolie.
Bag pizzaen på en bagesten i ovnen ved over- og undervarme og så høj varme, som ovnen kan gå til. Jo tættere på 300°, jo bedre.
Når pizzaen er sprød og gylden, tages den ud, og der rives straks parmesan over.