Har du endnu ikke smagt dem? Japanske kålpandekager

Har du først smagt dem, bliver du afhængig.

vegetarisk efterårsmenu med kålpandekager og bagte kartofler

© Anders Schønnemann

Hovedretten består af grønkålssalat med bagte søde kartofler og okonomiyaki med syltet rødløg. Tallerken fra Gurli Elbækgaard – den grå tallerken er privateje.

Okonomiyaki med syltet rødløg, chilisauce og urter

Til hovedret serverer vi blandt andet de små lækre japanske kålpandekager okonomiyaki med cremefraiche og syltede rødløg. Har du først smagt dem, bliver du afhængig.

4 personer

SYLTET RØDLØG

1 rødløg

1 dl eddike

1 dl rørsukker

OKONOMIYAKI-DEJ (ca. 8 pandekager)

50 g mel

½-1 dl vand

100 g fintsnittet kål

1 lille løg

2 æg

salt og peber

olivenolie til stegning

1-2 dl cremefraiche

1 potte thai-basilikum eller koriander

SYLTET RØDLØG

  • Skær løget i tynde både.
  • Kom eddike og sukker i en gryde og kog op, til sukkeret er opløst.
  • Kom løgene i en skål, og hæld lagen over.

OKONOMIYAKI

  • Rør mel med vand til en tyk dej. Tilsæt salt.
  • Hak løget. Halvér kålen, fjern stokke og snit kålen fint. Vend kål i dejen sammen med løget. Tilsæt æggene.
  • Varm olien på en slip let-pande, og øs et par spiseskefulde op på panden og steg små pandekager, til de er gyldne og sprøde, i 3 minutter. Pres dem let med en palet. Vend dem, og steg dem gyldne på den anden side.
  • Top de nybagte okonomiyaki med cremefraiche, syltet rødløg og urter.

Grønkålssalat med bagte søde kartofler, tahindressing og

ristet sesam

Aftenens salat består af sprød grønkål i lækkert selskab med bagte søde kartofler, ristet sesam og en cremet tahindressing.

4 personer

BAGTE SØDE KARTOFLER

1 kg søde kartofler

2 spsk. olivenolie

flagesalt

GRØNKÅL

200 g ribbet grønkål

½ tsk. salt

½ tsk. sukker

TAHINDRESSING

3 spsk. tahin

saft af 1 citron

1 fed hvidløg

koldt vand

flage salt og peber

3 spsk. sesamfrø

BAGTE SØDE KARTOFLER

  • Tænd ovnen på 200°.
  • Skræl kartoflerne og skær i aflange både.
  • Vend de søde kartofler med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag kartoflerne i ca. 20 min., til de er gyldne.

GRØNKÅL

  • Del grønkålen i mindre stykker. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt.

TAHINDRESSING

  • Rør tahin, citronsaft og presset hvidløg sammen i en skål. Spæd til med vand, indtil dressingen er flydende. Smag til med salt og peber.
  • Rist sesamfrø sprøde og gyldne på en tør pande.
  • Anret grønkål med bagte søde kartofler og dryp dressingen over. Drys med sesam.

Relaterede Artikler