Hovedretten består af grønkålssalat med bagte søde kartofler og okonomiyaki med syltet rødløg. Tallerken fra Gurli Elbækgaard – den grå tallerken er privateje.
Okonomiyaki med syltet rødløg, chilisauce og urter
Til hovedret serverer vi blandt andet de små lækre japanske kålpandekager okonomiyaki med cremefraiche og syltede rødløg. Har du først smagt dem, bliver du afhængig.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Syltet rødløg
½
rødløg
½
dl
eddike
½
dl
rørsukker
Okonomiyaki-dej
25
g
mel
½
dl
vand
50
g
finsnittet kål
½
lille løg
1
æg
salt og peber
olivenolie til stegning
½
dl
cremefraiche
½
potte thai-basilikum eller koriander
Sådan gør du
Syltede rødløg
Skær løget i tynde både.
Kom eddike og sukker i en gryde og kog op, til sukkeret er opløst.
Kom løgene i en skål, og hæld lagen over.
Okonomiyaki-dej
Rør mel med vand til en tyk dej. Tilsæt salt.
Hak løget. Halvér kålen, fjern stokke og snit kålen fint.
Vend kål i dejen sammen med løget. Tilsæt æggene.
Varm olien på en slip let-pande, og øs et par spiseskefulde op på panden og steg små pandekager, til de er gyldne og sprøde, i 3 minutter.
Pres dem let med en palet. Vend dem, og steg dem gyldne på den anden side.
Top de nybagte okonomiyaki med cremefraiche, syltet rødløg og urter.
Grønkålssalat med bagte søde kartofler, tahindressing og ristet sesam
Aftenens salat består af sprød grønkål i lækkert selskab med bagte søde kartofler, ristet sesam og en cremet tahindressing.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Bagte søde kartofler
½
kg
søde kartofler
1
spsk.
olivenolie
flagesalt
Grønkål
100
g
ribbet grønkål
¼
tsk.
salt
¼
tsk.
sukker
Tahindressing
1½
spsk.
tahin
½
citron (saften)
½
fed hvidløg
koldt vand
flage salt og peber
1½
spsk.
sesamfrø
Sådan gør du
Bagte søde kartofler
Tænd ovnen på 200°.
Skræl kartoflerne og skær i aflange både.
Vend de søde kartofler med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kartoflerne i ca. 20 min., til de er gyldne.
Grønkål
Del grønkålen i mindre stykker.
Drys med salt og sukker, og kram kålen godt.
Tahindressing
Rør tahin, citronsaft og presset hvidløg sammen i en skål.
Spæd til med vand, indtil dressingen er flydende. Smag til med salt og peber.
Rist sesamfrø sprøde og gyldne på en tør pande.
Anret grønkål med bagte søde kartofler og dryp dressingen over. Drys med sesam.