japanske kålpandekager med syltet rødløg
© Anders Schønnemann

Okonomiyaki med syltede rødløg, cremefraiche og urter

Har du først smagt de smagfulde japanske kålpandekager, bliver du afhængig. Her er en vegetarisk variant med cremefraiche og syltede rødløg, der smager som englene synger.

Okonomiyaki med syltede rødløg, chilisauce og urter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Syltede rødløg

  • ½ rødløg
  • ½ dl eddike
  • ½ dl rørsukker

Okonomiyaki-dej

  • 25 g mel
  • ½ dl vand
  • 50 g finsnittet kål
  • ½ lille løg
  • 1 æg
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning
  • ½ dl cremefraiche
  • ½ potte thai-basilikum eller koriander

Sådan gør du

Syltede rødløg

  1. Skær løget i tynde både.
  1. Kom eddike og sukker i en gryde og kog op, til sukkeret er opløst.
  1. Kom løgene i en skål, og hæld lagen over.

Okonomiyaki-dej

  1. Rør mel med vand til en tyk dej. Tilsæt salt.
  1. Hak løget. Halvér kålen, fjern stokke og snit kålen fint.
  1. Vend kål i dejen sammen med løget. Tilsæt æggene.
  1. Varm olien på en slip let-pande, og øs et par spiseskefulde op på panden og steg små pandekager, til de er gyldne og sprøde, i 3 minutter.
  1. Pres dem let med en palet. Vend dem, og steg dem gyldne på den anden side.
  1. Top de nybagte okonomiyaki med cremefraiche, syltet rødløg og urter.

Server dine okonomiyaki sammen med en sprød grønkålssalat lavet med bagte søde kartofler, tahindressing og ristet sesam.

Find opskriften på grønkålssalaten her.