Opskrifter med æg
© Stine Christiansen

For mange æg? Få dem brugt i disse 7 opskrifter

Nylagte æg er en særlig delikatesse på denne årstid. Vi slår æg ud og skaber raffinerede retter i både det salte og søde køkken.

Salt og sødt med æg

Både til morgenmad, frokost og aftensmad kan du lave en masse skønne retter med æg.

Vi har givet vores bud på de 7 bedste opskrifter lige her.

Aspargessauce branquette med hummerhaler

Asparges har sæson fra marts til Sankt Hans, alt efter om man vælger udenlandske eller danske. Her serverer vi de grønne asparges sammen med jomfruhummerhaler og en dejlig sauce. Turkis middagstallerken fra Lyngby Porcelæn, blå frokosttallerken fra Iittala, vandglas og karaffel fra Tybo, bestik fra Stelton.

© Stine Christiansen

Asparges med sauce blanquette og hummerhaler

I de seneste år er de grønne asparges blevet umådelig populære i Skandinavien. Prøv dem med en lækker sauce blanquette og hummerhaler.

Tartar med ramsløgsmayo og saltede æggeblommer

Tallerkener fra Iittala.

© Stine Christiansen

Tatar med ramsløgsmayo og saltet æggeblomme

En hjemmelavet tatar med avanceret tilbehør af saltet æggeblomme og ramsløgsmayo – en delikatesse til forret eller som en dejlig frokostret.

Pankopanerede vagtelæg med purløgsolie og røgdip

Friterede vagtelæg er lidt af en himmerigsmundfuld. Lyse tallerkener fra Tybo, firkantet tallerken fra Broste Copenhagen, grøn skål fra Lyngby Porcelæn.

© Stine Christiansen

Pankopanerede vagtelæg med purløgsolie og røgdip

Panerede vagtelæg er en lækker lille snack, perfekt som appetizer eller til et glas champagne. De er sprøde, knasende og virkelig skønne med lidt hjemmelavet purløgsolie og røgdip til.

Pasta med forårsgrønt

Tallerken fra Lyngby Porcelæn.

© Stine Christiansen

Pasta med forårsgrønt, pocheret æg og knust sprød pancetta

Pasta med forårsgrønt får følgeskab af et pocheret æg og knust pancetta.

Citron-islagkage med vanilje

Kagefad fra K.H. Würtz, grøn tallerken fra Lyngby Porcelæn.

© Stine Christiansen

Citron-iskage

En iskage, der får tænderne til at løbe i vand! Denne citron-islagkage kan let blive gæsternes nye favorit.

Limetærte med brændte marengs

Tallerken fra Lyngby Porcelæn.

© Stine Christiansen

Limetærte med brændt marengs

Du kender nok den franske klassiker Tarte au citron - her kommer den i en nytænkt udgave.

En limetærte med marengs balancerer perfekt mellem det syrlige og det søde.

Vandbakkelser med passionscreme

Tekande fra Broste Copenhagen.

© Stine Christiansen

Coco choux au craquelin og creme passion

Klassiske vandbakkelser får sprød topping af craquelin og fyldes med en creme passion

LÆS OGSÅ