Bygotto med græskar og vesterhavsost fra GRØD
© Chris Tonnesen / GRØD

Få GRØDs opskrift på lækker bygotto med græskar og vesterhavsost

Græskar i flere afskygninger er hovedingrediensen i denne bygotto fra GRØD. Top den med vesterhavsost, salvie og saltede græskarkerner for en velsmagende aftenret.

Bygotto med græskar, vesterhavsost, salvie og saltede græskarkerner

– Bygotto med græskar er en simpel ret, man kan lave sammen med ungerne, og så er den både lækker og billig at lave. Et græskar er fantastisk, for du kan bruge det på alle mulige måder: du kan pynte med det, du kan sylte kødet og salte og bage kernerne. Jeg synes, det er sjovt at nørde, hvordan man kan bruge grøntsager på alle mulige forskellige måder, siger Lasse Skjønning Andersen.

Han er CEO hos GRØD, der står bag 10 restauranter, op til flere kogebøger, retailprodukter og en webshop – alt sammen koncentreret omkring grød. Her deler Lasse en opskrift med os fra groed.com.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bygotto

  • 150 g perlebyg
  • ½ l vand, grøntsags- eller hønsebouillon
  • Æbleeddikke
  • 62 g groftrevet vesterhavsost. Alternativt kan man bruge høost eller en anden cremet skære-ost

Græskarpuré og -tern

  • 200 g hokkaido-græskar
  • 10 g smør
  • ½ fed hvidløg

Saltede græskarkerner

  • 50 g græskarkerner
  • ½ tsk. groft salt
  • ½ dl vand

Syltede græskar

  • 50 g hokkaido-græskar
  • 1¼ dl lagereddike
  • 1¼ dl sukker
  • 1¼ dl vand

Toppings

  • ½ håndfuld frisk salvie, finthakket
  • Sort peber

Sådan gør du:

Bygotto

  1. Kom perlebyg og bouillon i en gryde og kog op ved høj varme. Skru ned til mediumvarme, når perlebyggene koger og lad dem koge ind.
  1. Kom græskarpuré, tern og yderlig 2 dl kogende vand ned i gryden og kog op.
  1. Kom vesterhavsost i, når bygottoen stadig er let flydende. Skru ned for varmen og rør godt rundt. Bygottoen skal være cremet og let i konsistensen.
  1. Smag til med salt og æbleeddike og server med det samme.

Græskarpuré og -tern

  1. Fjern skrællen på græskaret. Del græskaret på midten og fjern kerner og indmad.
  1. Skær græskaret i tern af ca. 2 x 2 cm og kog i letsaltet vand i ca. 10 minutter, indtil græskarstykkerne er møre, men stadig har lidt bid.
  1. Blend 2/3 af græskarstykkerne med et fed hvidløg og smør. Brug de sidste tern som fyld i bygottoen.

Saltede græskarkerner

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  1. Kog vand og salt i en gryde sammen med græskarkerner.
  1. Når alt væden er fordampet kommes græskarkernerne ud på en bageplade og bages i ovnen i ca. 10 minutter – indtil de er helt sprøde.

Syltede græskar

  1. Fjern skrællen på græskaret og skær helt tynde skiver med et mandolinjern eller en skarp kniv.
  1. Kog eddike, sukker og vand op i en gryde. Kom græskarstykkerne op i gryden når alt sukkeren er opløst og kog i ca. 5 minutter.
  1. Kom græskar og syltelage på sylteglas. Kan holde sig minimium 2-3 uger på køl

Anretning

  1. Anret bygottoen i dybe tallerkener eller skåle.
  1. Top med 6-7 stk. syltede græskar, en lille spsk finthakket salvie, 1 spsk saltede græskarkerner og friskkværnet sort peber.

LÆS OGSÅ