Byggrød med blommer
© Chris Tonnesen / GRØD

Få GRØDs opskrift på byggrød med bagte blommer

Den traditionelle havregrød kan med fordel skiftes ud med en byggrød, der er lidt grovere og mere nuanceret i smagen. Her er GRØDs version, der er toppet med blommer, ristede hasselnødder og skyr.

Byggrød med bagte blommer, skyr og ristede hasselnødder

– Byg har en lidt anden smag end havre, den er lidt mere grov og nuanceret, og det går exceptionelt godt sammen med blommerne. Blommer er i sæson lige nu, og vi har fuldstændig fantastisk blommer i Danmark. Måske har du selv et blommetræ, og så kan det nærmest ikke bliver billigere, siger Lasse Skjønning Andersen, CEO hos GRØD, der her deler en opskrift fra groed.com.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Grøden

  • 3 dl grovvalsede bygflager
  • 3 dl vand
  • 3 dl mælk
  • salt

Bagte blommer

  • 1 kg blommer
  • 150 g rørsukker
  • Skal fra 1⁄4 citron, fintrevet
  • ½ vaniljestang

Ristede hasselnødder

  • 40 g hasselnødder

Toppings

  • 2 spsk. skyr

Sådan gør du

Grøden

  1. Kog alle ingredienser op ved høj varme. Skru ned til medium varme, når grøden koger og lad den koge ind til passende konsistens
  1. Smag til med salt

Bagte blommer

  1. Indstil ovnen på 150 grader
  1. Skyl blommerne, halver dem, og fjern blommestenen. Placer de halverede blommer med den runde side nedad på en bageplade med bagepapir
  1. Blend rørsukker og den halve vaniljestang indtil massen bliver fin som flormelis. Bland vaniljesukkeret med den fintrevne citronskal, og drys over blommerne
  1. Bag ved 150 grader i ca. 1 time, indtil blommerne er helt møre

Ristede hasselnødder

  1. Rist hasselnødderne på en pande ved medium varme, indtil de er helt sprøde og har fået en let-brunet farve
  1. Hak nødderne groft inden servering

Servering

Anret grøden i dybe tallerkener eller skåle og top med bagte blommer, skyr og ristede nødder

Kommer du blommerne i en lufttæt beholder, kan de holde sig 2-3 uger på køl.
Du kan med fordel riste flere hasselnødder, end du skal bruge, og opbevare dem i en lufttæt beholder.

LÆS OGSÅ