Honningmadeleines med rosmarinsukker

Luftige, søde madeleines med honning er fine og raffinerede både i smagen og i størrelsen. Kagerne smager ekstra lækkert med et lille drys rosmarinsukker.

Honningmadeleines med rosmarinsukker
© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Honningmadeleines med rosmarinsukker

Ca. 24 stk.

Det skal du bruge:

HONNINGMADELEINES

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 80 g flydende honning
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knivspids flagesalt
  • Revet skal af 1 ubehandlet citron
  • Madeleineform
  • Smør til pensling

ROSMARINSUKKER

  • 3 spsk. rørsukker
  • 2 kviste frisk rosmarin

Sådan gør du:

HONNINGMADELEINES

  • Smelt smørret. Pisk æg, sukker og honning skummende med en elpisker.
  • Bland hvedemel med bagepulver, flagesalt og revet citronskal. Vend forsigtigt i æggemassen sammen med smeltet smør – brug en dejskraber. Fortsæt med at folde dejen sammen, til den samler sig. Lad dejen hvile på køl i mindst 2 timer.
  • Pensl madeleineformen med lidt smeltet smør.
  • Fordel dejen i formen, og bag kagerne i ovnen ved 180° i 12-14 min. Tjek kagerne efter 10 min. Kagerne er færdige, når de er bløde og retter sig op igen, når du trykker let på dem. Lad kagerne køle lidt af i formen, inden de tages forsigtigt ud og afkøles. Gentag med resten af dejen.

ROSMARINSUKKER

  • Kom sukker og rosmarin ien minihakker, og kør til rosmarinsukker.
  • Drys kagerne med rosmarinsukker lige før servering.

TIP: I stedet for rosmarinsukker kan kagerne drysses med sigtet flormelis.

Læs også: