Honningmadeleines med rosmarinsukker
Luftige, søde madeleines med honning er fine og raffinerede både i smagen og i størrelsen. Kagerne smager ekstra lækkert med et lille drys rosmarinsukker.
AfLone Kjær
Honningmadeleines med rosmarinsukker
Ca. 24 stk.
Det skal du bruge:
HONNINGMADELEINES
- 100 g smør
- 2 æg
- 50 g sukker
- 80 g flydende honning
- 100 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 1 knivspids flagesalt
- Revet skal af 1 ubehandlet citron
- Madeleineform
- Smør til pensling
ROSMARINSUKKER
- 3 spsk. rørsukker
- 2 kviste frisk rosmarin
Sådan gør du:
HONNINGMADELEINES
- Smelt smørret. Pisk æg, sukker og honning skummende med en elpisker.
- Bland hvedemel med bagepulver, flagesalt og revet citronskal. Vend forsigtigt i æggemassen sammen med smeltet smør – brug en dejskraber. Fortsæt med at folde dejen sammen, til den samler sig. Lad dejen hvile på køl i mindst 2 timer.
- Pensl madeleineformen med lidt smeltet smør.
- Fordel dejen i formen, og bag kagerne i ovnen ved 180° i 12-14 min. Tjek kagerne efter 10 min. Kagerne er færdige, når de er bløde og retter sig op igen, når du trykker let på dem. Lad kagerne køle lidt af i formen, inden de tages forsigtigt ud og afkøles. Gentag med resten af dejen.
ROSMARINSUKKER
- Kom sukker og rosmarin ien minihakker, og kør til rosmarinsukker.
- Drys kagerne med rosmarinsukker lige før servering.
TIP: I stedet for rosmarinsukker kan kagerne drysses med sigtet flormelis.