Surdejsbrød med stegte squash og burrata

En grøn velsmagende forret, som passer perfekt til en sensommer gæstemiddag.

Ret med surdejsbrød, squash og burrata
© Anders Schønnemann

Forretten er inspireret af det italienske køkken med squash og frisk burrataost. Hørdug fra Himla, hørserviet fra Broste, bestik i stenvasket finish fra Table Noir og Hav frokosttallerkener fra Royal Copenhagen.

Surdejsbrød med stegte squash og burrata

Grillet surdejsbrød med stegte squash, masser af citron og fløjlsblød burrata er en skøn, enkel forret, som i øvrigt også kan serveres som en frokostret.

Det skal du bruge:

  • 2 squash
  • 1 bakke rucola
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • Reven skal og saft af 1 ubehandlet citronskal
  • 4 skiver surdejsbrød
  • 2 burrata (skal det være en stor forret, så beregn 1 burrata pr. person)
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær squashene i tern.
  2. Skyl og slyng rucolaen tør.
  3. Varm olien på en slip let-pande, og steg squashene med presset hvidløg, til de er møre, men stadig har lidt bid. Tilsæt citronskal og -saft, og smag til med salt og peber.
  4. Varm en grillpande godt op. Dryp brødet med lidt olivenolie, og grill det på begge sider, til det har fine grillstriber.
  5. Del burrataerne i 2, så du har nok til 4 forretter.
  6. Top det grillede surdejsbrød med stegte squash, burrata og rucola. Krydr med salt og peber, og dryp olivenolie over.