Sveskekage

Er du kagesulten? Få Morten Heibergs nemme opskrift på en uimodståelig sveskekage her.

Sveskekage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 50 g smør
  • 140 g mel
  • 125 g sukker
  • 4 æg
  • 500 g sødmælk
  • 1 spsk. mørk rom
  • 250 g svesker (evt. agensvesker) uden sten

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  1. Smør en rektangulær form eller et stort ildfast fad med smør. Stil det til side.
  1. Smelt smørret i en lille kasserolle, og lad det derefter afkøle.
  1. Kom mel og sukker i en skål. Pisk et æg i ad gangen.
  1. Tilsæt mælken lidt ad gangen, indtil dejen er ensartet. Tilsæt mørk rom.
  1. Fordel dejen i det smurte fad.
  1. Fordel sveskerne ligeligt over hele overfladen. Lad dem falde lidt ned i dejen.
  1. Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min., eller indtil overfladen er gylden.
  1. Servér kagen varm eller lun.