Sveskekage

Er du kagesulten? Få Morten Heibergs nemme opskrift på en uimodståelig sveskekage her.

smør 50 g
mel 140 g
sukker 125 g
æg 4 hele
sødmælk 500 g
mørk rom 1 spsk.
svesker 250 g (evt. agensvesker) uden sten

• Forvarm ovnen til 180°C.
• Smør en rektangulær form eller et stort ildfast fad med smør. Stil det til side.
• Smelt smørret i en lille kasserolle, og lad det derefter afkøle.
• Kom mel og sukker i en skål. Pisk et æg i ad gangen. Tilsæt mælken lidt ad gangen, indtil dejen er ensartet. Tilsæt mørk rom.
• Fordel dejen i det smurte fad.
• Fordel sveskerne ligeligt over hele overfladen. Lad dem falde lidt ned i dejen. • Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min., eller indtil overfladen er gylden.
• Servér kagen varm eller lun.

Relaterede Artikler