Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sveskekage

Er du kagesulten? Få Morten Heibergs nemme opskrift på en uimodståelig sveskekage her.

smør 50 g
mel 140 g
sukker 125 g
æg 4 hele
sødmælk 500 g
mørk rom 1 spsk.
svesker 250 g (evt. agensvesker) uden sten

• Forvarm ovnen til 180°C.
• Smør en rektangulær form eller et stort ildfast fad med smør. Stil det til side.
• Smelt smørret i en lille kasserolle, og lad det derefter afkøle.
• Kom mel og sukker i en skål. Pisk et æg i ad gangen. Tilsæt mælken lidt ad gangen, indtil dejen er ensartet. Tilsæt mørk rom.
• Fordel dejen i det smurte fad.
• Fordel sveskerne ligeligt over hele overfladen. Lad dem falde lidt ned i dejen. • Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min., eller indtil overfladen er gylden.
• Servér kagen varm eller lun.

Relaterede Artikler