Opskrift på sveskekage

Er du kagesulten? Få Morten Heibergs nemme opskrift på en uimodståelig sveskekage her.

Sveskekage

Er bagværk ikke lige noget for dig? Og synes du, det kan være lidt for besværligt og tidskrævende at bage en god kage? Så findes der heldigvis mange nemme kageopskrifter, der er overskuelige – også for dig. Blandt andet denne velsmagende sveskekage.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kage

  • 100 g smør
  • 280 g mel
  • 250 g sukker
  • 8 æg
  • 1000 g sødmælk
  • 2 spsk. mørk rom
  • 500 g svesker (evt. agensvesker) uden sten

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  1. Smør en rektangulær form eller et stort ildfast fad med smør. Stil det til side.
  1. Smelt smørret i en lille kasserolle, og lad det derefter afkøle.
  1. Kom mel og sukker i en skål. Pisk et æg i ad gangen.
  1. Tilsæt mælken lidt ad gangen, indtil dejen er ensartet. Tilsæt mørk rom.
  1. Fordel dejen i det smurte fad.
  1. Fordel sveskerne ligeligt over hele overfladen. Lad dem falde lidt ned i dejen.
  1. Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min., eller indtil overfladen er gylden.
  1. Servér kagen varm eller lun.